Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Alkatrész csere nincs, a fetek jók, zárlatot sem látok. Nem a legjobb képek, de a telefon ennyit tud.
Kéne a negatív oldali FET-ek gate-source feszültsége, ez a két szélső láb.
A borda kap testelést? Ez a két kondi is kéne, mert lehet, hogy gerjed, azért a magas az áramfelvétel.
A borda nincs testen. Mindkét feten 3,91, a pozitív oldalon is. A GND-ről mérve 32 és 35 volt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Bordát testeld! A bemeneti csatlakozási pontot kösd helyben testre! Ha ezek még nem vinnék le a lázát, akkor tedd fel az előbb linkelt helyre a 680nF 63V kondikat!
Ez gerjedésnek néz ki.
Nem lennék meglepve, ha a tapasztalt jelenség egyetlen forrása a tápágban elhelyezett 10 ohm-os ellenállások lennének. Azok elhagyásával, esetleg primer köri izzóval, megpróbálnám az élesztést.
A bemenet lezárása és a testelt borda természetesen így is fontos.
Sziasztok!
Ennél az erősítőnél a 0,33R ellenállások mekkorák, 1 2 watt vagy nagyobb?
Azok 3-5W-os ellenállások. Szerintem ezt keresed valójában.
0,22Ohm van itthon 3 wattosban, gáz helyette betenni?
Mehet bele, a 130W-os dupla FET-tel úgyis túl van méretezve, nem érdekes a teljesítményelosztás.
Sziasztok!
Van már VF2 erősítőm, 70 wattos, elsőre indult, remekül működik már egy éve. Ez a 130 wattos nem akar felébredni. Minden alkatrész új, ellenőrzött, a FET-ek a Skori által írt mérésekkel. Hiba: nyugalmi áram nem megy 20mA felé, a kimeneten negatív 7 volt körüli feszültség. Ha lenne valakinek ötlete, hogy mi okozza a problémát. Köszönöm a segítséget!
Tárgytalan, egy helyen szakadt volt a nyák.
Sziasztok!
Nem ezt akartam elkészíteni, de teljesítményre és arra az egy alkalomra tökéletes lesz. Lenne, ha... Szépen beállítottam a nyugalmi áramot 80mA-re kimeneten kb 100mV, majd egyszer mindkét csatorna megugrott, most nagyjából 500mA és a kimeneten is ugrál a fesz pluszban mínuszban, így a hangszóró is libeg.
Szia! Gerjedésnek néz ki. Meg tudnád nézni oszcilloszkóppal, hogy pontosan mi is ez?
A kimenetre tegyél 10 ohm 100nF Zobel-t!
Oszcilloszkópom sajnos nincs. Lekötöttem a hangszínt és kiv.jelzőt is, de megmaradt akkor is a gond.
A hiba oka, a képen csatolt hangszín szabályozó, nélküle tökéletesen működik, ha bekötöm, libegnek a hangszórók
Lehet hogy földhurok alakul ki miatta. Azért én ez helyett építenék inkább egy normális hangszínszabályozót. Egy-egy dual opa kell csatornánként, ahol az első impedanciát illeszt.
Bocsánat, kapkodok! A kiv jelző a ludas, ezt a hangszín bemenetre kötöttem, kikötve minden hibátlan. Illetve az erősítőn a biztosítékok mekkorák legyenek. Jelenleg 1,6A gyors van benne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
Nem tudom mekkora a tápfesz illetve a terhelés, de olyan 3-4A körüli már jó lesz.
54 voltról megy, 3A-t tettem bele. Már csak arra kellene tipp, hogy a kivezérlésjelzőt hova kössem, mert bemeneten zavarja a hangszínt, ettől ugrálnak a hangszórók, egyébként nagyon rendben van, a hangja is tetszik. Erősítő kimenetre mehetnek?
Mehet a kimenetre is de akkor le kell osztani neki a jelet, vagy a hangerőszabályozó után is, akkor meg illeszteni kell, hogy ne terhelje az előtte lévő fokozatot.
Egyébként ilyen kis csúnyácska lett.
Sziasztok!
Előre elnézést a tudatlanságomért! Egy érdekes gondolatom van, ennek a megvalósításához kérnék segítséget. Adott egy VF2 végfok, egy hangszín, a végfokból egy oldalra kettőt tennék, külön hangfal kimenettel, amit a hangszín után szeretnék külön potival szabályozni. Az lenne a kérdés, hogy a hangszín kimenetéről kijövő jelet oszthatom e két végfokra 1-1 potin keresztül. A trafó, és tápegység bőven elég a végfokokhoz. Köszönöm!
Szia!
Igen. Esetleg C6, C14 duplájára növelendő, a potik eredő impedanciájának függvényében, nehogy a mélyek csökkenjenek.
Sziasztok!
Elkezdtem újra felébreszteni a VF2 270 wattos paneljeinek felébresztését. Gondom továbbra is az, hogy a kimeneten negatív 9 volt körüli feszültséget mérek, míg a nyugalmi áram nem mozdul 200mA körüli. A tápegység ugyanaz amit a 130 wattoshoz használtam, ami remekül működött egy jó 10 órás buliban. Eddig a műveleti erősítőt cseréltem, minden más új.
Itt tartok az építéssel. A végFET-ek és a BD-k nincsenek beforrasztva, sem szigetelve, csak a lábak hajlítása miatt vannak bent a panelben. Néhány alkatrész még hiányzik, de nemsokára azok is meglesznek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |