Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1704 / 2532
(#) zsozso72 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Hidalva nem ajánlanám mivel ott már 8 ohm a minimális terhelés,amúgy ha szimplán használod a két oldalt ott viszont 4 ohm a minimális terhelése,viszont az adatlapján mindent megtalálsz.
(#) Kismazsika hozzászólása Máj 13, 2015 /

Sziasztok! Egy jó ismerősöm keresett meg azzal a problémájával, hogy nem működik az erősítője, de én villanyszerelő vagyok és az elektronikához nem nagyon értek. Amit hozott erősítőt egy Yamaha Natural Sound Stereo Amplifilter A-520 a hibajelenség pedig az hogy bekapcsolás után nem csinál semmit, elmondása szerint bekapcsolás után "kattant" egyet, szétszedtem és van benne egy relé, sejtem hogy az ment tönkre benne. A relé típusa: DH2TU 24V DC DEC Y51 . A kérdésem az lenne hogy szervízben mennyire költséges ezt a hibát orvosolni ? Vagy ha tudok ilyen relét szerezni akkor nagy ördöngőség kicserélni ?
(#) szamóca válasza Kismazsika hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

A relé tönkremenetelének igen kicsi az esélye. Olvasd el fent, a sárga mezőben lévő kérést, majd ennek tudatában mérj, írj.
(#) djloui hozzászólása Máj 13, 2015 /

Sziasztok valakinek nincs IRF 640/9640 FET-hez bevált kapcsolása, 200W körüli teljesítmény kellene 8 Ohm-on, és a minőség is fontos lenne. Ezt találtam kérdés hogy a fent említett fetek megfelelőek lennének hozzá? Azért ragaszkodom ezekhez a fetekhez mert van belőle sok.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2015
(#) Buvarruha válasza djloui hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Ez nem úgy működik, hogy van alkatrészed, ami nem is igazán erősítőbe való, de legyen nagyteljesítmény és még minőség is. Nézd meg a kapcsoláshoz ajánlott fetek árait s megtudod, hogy mi a különbség, ha másból nem is.
(#) djloui válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Igen azt tudom hogy jóval drágább fetek amik a kapcsoláshoz tartoznak, de ha már van sok db ilyen alkatrészem akkor miért ne használjam fel, és pl az ÁGOTA is ilyen feteket használ az erősítőiben. Nem ragaszkodom ahhoz a kapcsoláshoz csak jókat olvastam róla. Akkor keresgélek tovább KÖSZI.
(#) Buvarruha válasza djloui hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Azért ne használd fel, mert alkalmatlan arra, amire használni szeretnéd. Az, hogy az ágotákban is ilyen van, megintcsak mellettem szól....
(#) Buvarruha hozzászólása Máj 14, 2015 / 1

Gyorsan összerittyentettem egy műhelyerősítőt LM4765-el és továbbra is azt mondom, hogy ezekből az IC-kből érdemes építkezni, a TDA a közelébe sem ér..
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Kulturált és gusztusos cucc. Csak ferde a kijelző
(#) mykymokus hozzászólása Máj 15, 2015 /

Sziasztok Robson 1000 végfokot talpra állítottam, építettem hozzá védelmet teljes hangerőn gerjedést búgás hallatszik és a Signál led világít folyamatosan. Az lenne a kérdésem mi okozhatja ezt. A védelem trafója, vagy a bemenetnél kimenetnél esetleg a kábelek elrendezése. Segítségeteket köszönöm.
(#) oregtamas0202 hozzászólása Máj 15, 2015 /

Üdvözletem!
Kapcsolási rajzát keresem a Dragster DH-1804 autós erősítőnek.
Vagy hasonló tápot .KA 3525A (SG-3525A-UC3525A) megoldással.
Köszönettel: Öreg T.
(#) kitartás válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Nemrég raktam össze két végfokot tda7293 al egyet pedig tda2030 al. (ezek voltak itthon). Mindkét kapcsolást reloop panelterve alapján építettem. Mind kettő (három) elsőre indult, 0 alapzaj. A különbség talán annyi, hogy a 7293 hangosabban szól. Valahogy nem az igazi. Most azon töröm a fejem, hogy összehasonlításnak építek egy JLH-t. Amivel most a zajt keltem az egy házimozi (kenwood erőlködő, yamaha hangsugárzók), de ez sem zenehallgatásra lett kitalálva. Úgyhogy kell egy jobb, hifibb valami.
(#) Buvarruha válasza kitartás hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Eddig TDA2030 volt, a nulla alapzaj elég erős, ugyanis az az IC iszonyat zajos, szerencsére beesett egy csavarhúzó az egyik IC lábai közé és meghalt, így végre rávettem magam, hogy megcsináljam szerelőserősítőnek az LM IC-t.
(#) kitartás válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Nálam nincs hallható alapzaja egyiknek sem, de valahogy nem szólnak szépen.
(#) IOsys hozzászólása Máj 17, 2015 /

Sziasztok! A csillagpontos földeléssel kapcsolatban lenne kérdésem. Utánanéztem a dolognak, értem a célját. Ha a földeket bekötöm így, hogy: hálózati csatlakozóról a dobozra, onnan egyesével: a jelföldekhez, a táp szekunder közös pontjához, a táp szűrőhöz, a hangerő potihoz, a végfok földhöz, akkor ez így eddig rendben?

A be- és kimeneti RCA-k földjei állítólag a háztól szigetelve kéne legyenek, de csak 3 centire lesz a csillagponttól, szükséges szigetelni?

Olyat is tanácsoltak itt, hogy a bemeneti jelvezetékeket a végfok panelig árnyékolt kábellel vezessem. Ez azt jelenti, hogy a kábel elején és a végén az árnyékolást hozzá kell kötnöm egy-egy földhöz. Ebből nem lesz hurok?
(#) zotya1983 válasza IOsys hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

A hálózati föld és a jelföld valamint a csillagpont nem ugyanaz,ezt tisztázni kell a legelején.Árnyékolt jelkábel árnyékolása a jelbemenet hidegpontra a melegpont a jelbemenet melegpontra. Nem szükséges a szigetelés.
(#) IOsys válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Köszönöm. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem. A hálózati földet és a PC-ből kijövő jelföldet összemértem, sípolt a szakadásmérő, tehát ha a "nem ugyanaz" azt jelenti, hogy nem köthetem őket össze, akkor is össze vannak már kötve. A hideg és a meleg pontokról nem tudom, hogy mik. Sejtem, hogy a földet és jelet jelentik, de a sejtés kevés.
Ha valaki le tudná írni a kérdésemre a választ a kezdők nyelvén, nagyon hálás lennék.
(#) kadarist válasza IOsys hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

A hideg pont a test, a meleg meg az, amit ha megfogsz, akkor brummog a hangszóród.
(#) IOsys válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Igen, köszi. Este lerajzolom az elképzelésem és úgy könnyebb lesz.
(#) kadarist válasza IOsys hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy használj kéteres árnyékolt vezetéket és kösd így: Bővebben: Link.
(#) IOsys válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Magyarán az egyik belső ér is legyen a földre kötve az árnyékolással együtt?
(#) sonny007 hozzászólása Máj 18, 2015 /

Szevasztok!
Érdeklődnék, hogy egy osztott E-I magos transzformátorhoz (+GND-) ~60V-os feszültséghez. Milyen erősítő panelt ajánlanátok? Jelenleg QUAD-405-öt hajt, de nem tetszik a jelenlegi hangsugárzókkal a hangja és cserélni szeretném őket. IC-s, FET-es igazából vevő lennék bármilyenre

Előre is köszönöm a segítségeket!
(#) Allen Collins hozzászólása Máj 19, 2015 /

Sziasztok!
Az iskolai hangrendszert szeretném egy kicsit elfogadhatóbbá tenni, 100V-os, Beag apt-100, akt-408-as keverő. A probléma az az, hogy bekapcsoláskor a keverő óriásit ránt a rendszeren, szóval mindenkit a frász kitör amikor bekapcsoljuk. A kérdésem az volna, hogy mit ajánlotok inkább, egy toroid lágyindítót a keverő elé, vagy egy koppanásgátlót a végfok után? Vagy mindkettőt?
Találtam szimpatikus rajzokat, ezeknek a megvalósításán gondolkozom.
Védelem: Koppanásgátló
Lágy:Lágyindító

Köszi a segítségeteket!
(#) bajuszrichard hozzászólása Máj 19, 2015 /

Sziasztok.
TDA7386 hoz keresek nyáktervet ha valaki tud segítsen! Köszi előre is!
(#) IOsys válasza bajuszrichard hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

(#) Doncso válasza Allen Collins hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Mindenképp koppanásgátló. A lágyinditó trafók inditását segiti
(#) steelbird válasza Allen Collins hozzászólására (») Máj 20, 2015 / 3

Azt AKT408 max. 20VA teljesítményű, minek ehhez lágyindítás?
Nem szabad akkorát rántania a hálózaton, hogy ilyen gondot okozzon.
Elosztó, kábelezési hiba esetleg? (De akkor az erősítő még jobban rángatná.)
Nem kevered a jelenséget azzal, hogy bekapcsoláskor a keverőből egy nagy impulzus megy ki a végfokra? Leesik a hálózati feszültség, vagy "csak" durran egyet? Ha az utóbbi, akkor az kiküszöbölhető könnyen. Leveszed az erősítőn a hangerőt minden ki/be kapcsoláskor. Egyébként pedig először keverő bekapcs, utána erősítő bekapcs... Az erősítőt mindig a legvégén kapcsoljuk be és először mindig azt kapcsoljuk ki.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
(#) djloui válasza Allen Collins hozzászólására (») Máj 20, 2015 / 2

Egyszerű, felkapcsoláskor a végfokot kapcsold be utoljára, lekapcsoláskor pedig először.
(#) tothbela válasza Allen Collins hozzászólására (») Máj 20, 2015 / 1

Üdv! Az apt 100-ban nincs koppanásgátló, esetleg a 100 V-os kimenetre tehetsz egy kapcsolót. Nálunk a vegyiparban a hangosbeszélő/sziréna is 4db apt 100-zal van megoldva. Eleinte szereltek a műszerészek bele koppanásgátlót, de nem volt jó, mert lekapcsoláskor is puffant, még mielőtt oldott a relé. Minden nap, amikor szirénapróba van ezt kell végigzongorázni: keverő be, végfok be, hangszóró be, szöveg bemondás mikrofonba, (hál istennek 2014-től már ez is hangrögzítőről megy) sziréna indít, sziréna stop, szöveg hogy vége, hangszóró leválaszt, végfok le, keverő le.
(#) IOsys hozzászólása Máj 20, 2015 /

Minap feltettem pár kérdést a csillagpontos földeléssel kapcsolatban. Se a kérdések nem voltak érthetőek, számomra meg a válaszok nem. Lerajzoltam... (Bal alul egy sztereo poti van.)
Kérdések:
Jó így a föld bekötése?
A jelvezetékek árnyékolását azokra a pontokra kell kötni, ahol a rajzon jelöltem?
Egyéb probléma?

Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015

bekötés.jpg

Következő: »»   1704 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem