Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Szia. Ha nem használhatsz semmiféle beépített számlálót vagy időzítőt akkor, csinálj egy saját időzítőt (vagy akár funkciót) a következőképp:
Használd a CPU órajel bit-eket. Pl. egy 0,5s -os órajel impulzussal felfutó élre inkrementálj egy változót. (vagy ha jobban tetszik akkor adj a változóhoz + 1 -et) Ezután pedig mindig figyeld a változó értékét egy komparátorral. Ha a változó megegyezik vagy nagyobb az előre beállított értékkel (idővel) akkor kapcsolj be egy tekercset és nullázd a változó értékét. Üdv.
szia bocsi a kígyóvégett nagyon szépen köszönöm a választ
szia pintyu
nagyon szépen köszönöm a választ és a leírást is, így már tökéletesen meg értetem, hogy hogyan is kell meg oldani ilyen jellegű problémákat köszönöm még egyszer
Hello Sziasztok szükségem lenne egy kis segítségre, teljesen kezdő vagyok PLC téren, a tudásom az zéró:/
Viszont most 1 vállalkozótól kaptam pár Omron ZEN 10C1DR-D-V2, ill. Omron ZEN 20C1DT-D-V2 típúsú PLC-t. Na most az egyik a 10C típusú az használt, azzal szeretnék ismerkedni, a 20C típusúak 0Km-esek azoktól szeretnék megválni, hogy betudjam szerezni a a 10C-s hez a programkábelt, szoftvert, meg majd halászok hozzá valahonnan. Nos a kérdésem a köv: -Van 1 olyan topic, és ha van melyik amelyikbe esetleg meghirdethetem őket. -Honnét tudnák jutányos áron programkábelhez hozzájutni? ill programhoz esetleg. A választ előre is Köszi.
Szia!
Ezeket az apróhirdetésbe tudod feltenni !
Prog.kábelt magad is össze tudsz rakni, kár a pénzért. kábel rajz
hát azért a pénzért biztos kár lenne, amennyiért dobálják, viszont, ennyire nemvok jártas, hogy 1 ilyet megépítsek magamnak, de azért értékelem a segítséged.
Azért ne add fel. Lehet, hogy az elöző kép *ijesztő* volt de neked csak ez kell belőle:
köszi utánnanézek a csatinak, de ha joltom az rsonline-on van
viszont, nemtudnátok valami segítséget, komplexebb leírást adni erről az omron zen 10C verziós plcről, magáról a programozás szimbólumairól, hogy mi mit takar, meg egyeltalán a plc működéséről.!?
Hello kaptam egy Omron ZEN 10c típusú plc-t, és nekiálltam kicsit ismerkedni vele, mert a tudásom róla az zéró, nos töltöttem hozzá egy programot amivel tudok kapcsolást építeni+lepróbálni (Support software).
A problémám pedig abból ered, hogy csináltam 1 sima kapcsolást (lásd kép), és hiába építem meg ugyan így. nem kapcsol, jó gondolom akkor mégse sikerült, de hol ronthattam el?
Még 1 szösszenet, így kivezetékeztem.most fut rajt az a program, amit az imént leírtam, a kérdésem, hova kössek be 1 kapcsolót, hogy az "I0" bemenet létrejöjjön!?
Köss 24V ot arra a bemenetre kapcsolón keresztül.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Már próbáltam:/a képen látható kapcsolóval
Arról a tápról tettél rá 24V-ot amiről maga az eszköz is táplálva van?
Hát amint látni a képen is, azt a tápot kikötöttem, sorkapocsra, és onnan, de rá is mértem, és ha megnyomom a kapcsolót, akkor mérek is rajt 24,85V-ot
Próbáld meg a többi csatornát (prog átír), hogy kiderüljön ez a csatorna rossz vagy más gubanc van.
Igen nekem is ez ugrott be, éreztem h ezt fogod kérni, gyors ki is próbáltam, de semmi :/
Van melettem még1ilyen plc kipróbálok 1 másikat, 2 perc
Hiába nyomkodom a gombot, nem jelzi aktívnak, de még a monitorozásnál sem:/
Az baj. Még prog. nélkül is mutatnia kellene az aktív bemenetet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |