Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy WT-100 indesit mosógépem.Sajnos minden programon kevés vizet enged be, akkor is mikor a légsűrítő cső nincs a vízszint kapcsolón. Így a fűtés sem kapcsolja be.Kérdésem mi a hiba?
A feltöltési időt betartja?,és csak aztán lép?. Mert akkor a szűrők a vízbeeresztő tömlőben,vigyázz,van olyan,aminek a gépnél és a csapnál is van!
Sziasztok!
Újabb érdekességre bukkantam. Amikor beragad a program, kihúzom a gépet a konnektorból, aztán visszadugom pár perc elteltével majd nyomok egy reszetet és újraindítom a programot, akkor szépen lefuttatja a programot gond nélkül. Valakinek valami ötlete, tapasztalata?
Kiszáradhattak?
Most megint próbamosáson van, így ha lejárt a rogram, akkor megnézem a kondikat. A fő panelon a kondik szemre teljesen jó állapotban vannak. Vagyis kifolyásnak nyoma sincs. Jó lenne, ha megjavulna, mert már szeretnénk eladni és így nem akarom senkinek sem odaadni, hogy nem üzemel 100%-osan. Azért köszi a tippet.
Csatolom a főpanelről és a betápról készült képeket. Egyiknél sem látszik (optikailag) indokoltnak a kondi csere.
Meg azt sem értem, hogy egyik alkalommal végigmegy, aztán nem. Ha hibás lenne a kondi, akkor gondolom a második alkalommal sem menne végig. Javítsatok ki, ha tévedek.
további képek
Így szemre semmi nem látszik,de a rossz kondi össze-vissza változtatja a kapacitását,ettől az elektronika megbolondul. Persze ettől még lehet más egyéb is,de ez általában orvosolja a problémát!
Kondik kicserélve. Most mos a gép. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e fennakadás vagy végigmossa a programot.
Üdv!
Lenne egy olyan problémám, hogy a zanussi mosógépünk egyszer csak elkezdett hibakódozni, rendben ment minden megtaláltam a hibát, a szénkefe kopott el, kicseréltem , majd hibamentes volt 1 hónapig. Aztán megint elkezdett hibakódozni, plusz a szénkefe nagyon szikrázni. Szétszedtem a villanymotor forgórészét megcsapágyaztam és a kommutátort felszabályoztam, de még mindig hol megy hol nem, a szénkefe nem szorul be. Valahol feljebb a mosogépben láttam egy kondenzátort , lehet ennek köze a motorhoz? Mi okozhatja ezt a hibát? Villanymotorja: welling HXG40a02 A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
Ha a kefe erősen szikrázik,netán tűzgyűrű is van,az egyértelmű forgórész menetzárlat! De a kommutátort kimikáztad felszabályozás után?,mert a lemezkék közt ki kell mélyíteni a szigetelő árkot(mikamit szigetelőt kikaparni)! Ha nem csinálod m3g,akkor gyorsabban kopnak a lemezkék mint a szigetelő,és dobálni fogja a keféket,na ilyenkor is szikrázik erősen! A kondi ha gyanús cseréld,pár száz forint(az összes nagyot!!)
Tűzgyűrű nincs, kommutátor szegmensek között kikapartam, ki is méregettem mindegyiket, hogy véletlenül nincs e benne még valami szemcse ami összezárja. Elég mély az árok közöttük.
Úgy fest, hogy Sikerült.
Már a 3. mosásnál jár és minden rendben. Ami viszont érdekes: Azután kezdett el bohóckodni, hogy áttettem egy hosszabbítóra. Ma visszadugtam direkt a konnektorba. Lehet, hogy baromság, de ha a hosszabbító hibás és nem ad rendes kontaktot, akkor elvileg leeshet a feszültség és az áram is megnövekszik. Elképzelhető, hogy ez okozhatta a hibát. Mindenesetre én már nem fogom visszadugni és tesztelni, mert már nem akarom tovább kerülgetni az új mosógépet. Köszönöm a segítséget és remélem, ha máskor bárkinek hasonló problémája lesz, akkor az itt leírtak alapján gyorsan megoldásra talál. Üdv mindenkinek, és további szép estét.
Ha rossz a hosszabbító akkor adhat áramlökéseket,vissza ne dugd,míg nem nézted meg a kötéseket!
Arra a kondenzátorra gondoltam ami a bejövő hálózati kábelnél van egyből.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
Az csak egy zavarszűrő kondi,ha zárlatos akkor okoz problémát,de ha kidobod belőle sincs gond!
Indesit WITL106 mosogéptetöt mejik mosogép tetövel lehet hejetesiteni
Neked is!Nyilván egy másik indesit tetővel...
Tök elrohadt a tetö meg a bal oldala felül ezért kéne cserélni
Tisztelt Szakik!
LG WD-80150NUP mosógép vezérlő táp trafó menetzárlatos. Tud e valaki segíteni a trafó beszerzését illetően? Köszönettel: Micek
Üdv. mindenkinek!
Szeretnék egy hozzáértő szerelőtől segítséget kérni. Van egy Bosch wol 1650 típusú felültöltős mosógépem, aminek javítás során nem lett visszatéve a mosószer tartály és az üst közötti cső üst felőli vége és az első indításkor a kifolyó víz csinált egy zárlatot. A zárlat szétvert valamit a vezérlőpanelon, mert azóta nem engedi a vizet indításkor. Sajnos, a panelt nem tudom javítani. A javításhoz kérnék segítséget. A hiba csak abban jelentkezik, hogy a gép elindul, de nem enged vizet. A mosási program egyébként megy, a szivattyúzás, centrizés szintén. Kérdésem, mennyibe kerül a panel javítása? Érdemes-e megjavíttatni? Kérem, aki tud, segítsen. Előre is köszi!
Üdv
Szerintem javìthatò 4 ezer ft körül.
Sziasztok!
Zanussi felültöltős mosógépünkön, hogyan bírnám megvizsgálni a nyomáskapcsolóját?
Szia Botesz!
Nem megy a gép, a motor jó, a tachogenerátor jó, a vízszivattyú jó, hajtókapcsoló jó. Mindezeket bevizsgáltuk, csupán a nyomáskapcsolóra gyanakszunk!
Ez így nagyon kevés...Milyen típusú?(azon kívül hogy zanussi)Ajtót bezárja?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |