Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Több helyen írtátok, de nem találtam, hogy van a flowcode-nak magyar nyelvű változata. Ez teljes változat? Tudnátok egy linket írni, vagy privát üzenetben át tudnátok küldeni a programot? Előre is köszönöm.
Állítsd be: View-> Globál options -> Applications -> Override Language: magyar
Hi Mesterek!
Ilyenel próbálkozott már valaki? Azaz ami a flow5 ben van gsm modul az ehhez a modulhoz jó lehet? Segítséget válaszokat előre is köszönöm!
Nem vagyok egy nagy mágus de egy sima soros illesztéssel tudsz vele kommunikálni. Így ránézésre müködöképes.
Ok, köszönöm, Én csak lelkes amatőr vagyok még ebben a témában. Most keresgélem/olvasom a kapcsolódó témákat.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem a következőben? 16f877a helyére tettem 18f4550-et, hogy tanulgassam ezt a szériát is, de sajnos az lcd csak a felső sorban fekete kockákat ír. Nem tudom működésre bírni sehogyan. Az osc 4 mhz külső, de próbáltam már belsőre is állítani. Valaki meg tudná mondani hogyan kell konfigolni ezt a szériát? Előre is köszönöm!
Olyan próbapanelt csináltam ami kihasználja, hogy USB-re is képes az eszköz. Van egy BooLoader amit bele kell tölteni ai IC-be. Ezután már mint egy pendrájvba, egy programmal kell feltölteni a HEX-et. Az a jó benne, hogy nem kell konfigolni. A bootloader már megtette.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Nem konkrétan a felprogramozással van a bajom, hanem hogy nem tudom flow-ban a config beállításokat.Szerintem az oscillator beállítasaimmal van a gond. El sem indul a pic. Ugyanabba a panelba téve 16f877 tökéletesen működik.
Rendben. Természetesen ennél komolyabb programot akarok írni, csak próbálnék egyáltalán valamit kiíratni ezzel a pic-el.
a projektedben pedig 40Mhz van kiválasztva.
Lehet én számolok rosszul, de az szerintem csak 4 mhz. Számold meg a 0-kat. Amikor lenyitod a menüt 40 mhz-en áll, de eggyel kevesebb nulla van beírva.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
A projektben nem az van beállítva, sötétkék a jelenlegi. Az IC plafonja a 48Mhz ami eggyel felette van, próbáld ki
Hiába állítom át eggyel kevesebb nullát ír, de ha lenyitom a menüt akkor is újra az lessz kék.
Nem használok usb-t. Akkor megpróbálom így. Köszönöm!
Így már teljes a siker! Köszönöm a segítséget!!
Hi Mesterek!
Kiszeretném próbálnia az USB serialt, viszont amit nem értek hogy a kompens/kapcsolatokra kattintva azt írja ki hogy nincs külső csatlakozása. Pedig van elvileg a D- és a D+. Azaz van az IC-be integrálva USB hardver. Szóval akkor prg kell megadni neki hogy ezeket a lábakat használja vagy alaból ezt rendeli hozzá csak kiírja hogy nincs külső csatlakozása? Remélem érthető hogy min akadtam el. Segítséget válaszokat előre is köszönöm!
A PIC-nek megnézed a kimeneti lábait, és azt haználja, nem tudod konfigurálni.
igen, mert nem tudod konfigurálni. A progi tudja melyik lábakat kell használnia, neked meg a pic adatlapjából kell kiolvasod és úgy kell bekötni.
Ok, köszönöm. A PIC18f4550 és 25K50 esek.
Akadt egy kis gondom, a pk2 a 4550-ic látja a 2550-est nem. Szerintetek lehet rossz az új IC a ChipCAD-től, vagy Én bénázok valamit?
adatlap szerint:vdd-20;vss-19,8; pgd-28, pgc-27. PK2 nem látja, rendeltem 2db, mind kettő ugyan az. A 4550-esek mennek. Nem tudom
Más generáltam a flow-al usb.inf-et. A tutorial szerint csináltam egy kis prg-ét. A Windows látja hogy rádugom, de nem tud vele mit kezdeni. A inf-et pedig nem fogadja el, azaz nem telepíti. A flow-ban szimulációban szépen fut, de a valóságban a "USB Start!" kiírás után "beáll" a pic. Ötlet valakinek?
Esetleg nincs valami ami terheli a tápvonalat, illetve a két programozó lábra nincs valami kötve? Én is futottam már bele hogy valamivel beterheltem az egyik programozó lábat és nem látta a programozó.
Az USB kommunikáció nem az én asztalom, még én is csak tanulgatom a dolgot (már vagy 4 éve) figyelem a forumot illetve kérdezösködök.
nincs semmi a lábakon, próba panelba is próbáltam már, de semmi. Holnap felhívom a chipcad-at.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |