Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   67 / 83
(#) zolikatona08 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

A nyákantenát nen kehet "megtoldani"?
(#) kadarist válasza zolikatona08 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Nem, mert ez nem úgy működik, hogy minél hosszabb meg vastagabb, annál jobb.

Azt tudom de én úgy gondoltam, hogy a toldásbol menne egy rendes wifi antenna
(#) uniman válasza zolikatona08 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Hello.
A "toldásból menjen" egy vékony minőségi wifi antennakábel az antennához.
Rengetegen" tuningolják" a wifi-sticket...és igenis működik a dolog!
A 722-es így néz ki belülről, ez gyárilag külső antennás.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015
(#) pucuka válasza uniman hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Annak működik, akik tudják mit csinálnak. Az sem mindegy, hova, hogyan kötöd a koaxot. Sokan utánozzák, aztán vagy sikerül, vagy nem.
(#) uniman válasza pucuka hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Hello.
Ez igaz...de a neten rengeteg "recept" található sikeres átalakításokról. Már csak meg kell találni és "leutánozni"...
(#) pucuka válasza uniman hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Jó receptből is többnyire ehetetlen étel készül (talán a sokadik próbálkozás sikeres lesz). Ahhoz kell a szakács is.
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Próbálkozás nélkül nincs siker.
(#) zolikatona08 hozzászólása Jan 15, 2015 /

Most ne nézetek nagyon hülyének nem ma kezdtem csak még wifi stik tuningGál nem foglalkoztam és nem akarom elrontani ezért kérem a segítségeteket szóval ha valaki tudna segíteni hogy mit hova forraszak azt megkőszőnném

Mutatom: Bővebben: Link. Át kell vágni a fóliát (piros keretben) és bekötni drótokat. A siker nem garantált és csak saját felelősségre.

Az egyik a piros keretbe a másik hova meg a réznél miért van on?
(#) eSDi válasza zolikatona08 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Szerintem se forrassz inkább semmit sehova, mert 2.4GHz-en tized miliméterek is sokat számítanak, illesztettlen lesz az antenna, amivel csak a végfokot kínzod. Én építettem antennát és szigorúan be kell tartani a méreteket.
Csak példaként, én telefonokat javítok s, ha csak kicsit is koszos lesz az aranyozott érintkező az antenna felé, máris nem megy át RF teszten, sőt, ha kicsit nincs a helyén a ragasztott flex PCB antenna, akkor sem. És nem tized dB eltérésekről van szó.
(#) eSDi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Ez egy szép nagyfrekvenciás szerelés...
(#) zolikatona08 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

És nem megoldható valami erősítés?
(#) eSDi válasza zolikatona08 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Otthoni körülmények között nem. Amit javasolni tudok, hogy szerezz be olyan WiFi adaptert, amin van RPSMA csatlakozó, arra könnyebben tudsz antennát készíteni.

Még néhány "hatékony" megoldás: Bővebben: Link.
(#) jokerkiller hozzászólása Jún 1, 2015 /

Hali!

Szeretnék egy irányított antennát csinálni, ilyesmire gondoltam: http://www.secron.hu/extra.html
Van egy wn722nem és egy AWUS036NH-m szóval nem lőni kellene elsősorban hanem venni a jelet, mit tudtok ajánlani? Sokat nézem andrew mcneil youtube csatornáját nagyon jók a videói ajánlom mindenkinek! Legszvesebben azt csinálnám meg amikor egy wn822n-t modol, de nekem wn722nem van meg egy alfam nyilván hasonlóan lehetne ezekhez is antennát készíteni de azért gondoltam írok kíváncsi vagyok mit tudtok ajánlani
ja igen vettem egy ilyen kábelt TL-ANT24PT és rendelek ilyen csatikat is female n connector
ez nem tudjátok hol a legolcsóbb? vagy ti honnan szoktátok venni? esetleg más csatlakozást más kábelt használtok? Mert szerintem elég drága kb ebayen 500Ft/db

Ja és az antenna kapcsán nyitott vagyok mindenre lehet cantenna biquad stb sokat olvasgattam erről de persze tapasztalat még 0 : )
(#) uniman válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

"Lőni vagy venni"...Ha nem "lövöd" át a netes kívánságodat, akkor venni sem fogsz semmit...ugye érted? Az internethez kétirányú kapcsolat szükséges!
Nekem WN722N van ilyen külső antennával...ezzel csodákra képes!
Ez annyira nem nevezhető "irányított" antennának....
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2015
(#) jokerkiller válasza uniman hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Igen értem mit mondasz....
Tehát akkor inkább egy biquad, sőt egy double biquad antennát ajánlanál?
És ehhez akkor esetleg méretek terv stb?
A sajátodra is kíváncsi lennék de ha nem tudsz méreteket stb akkor ez jó lesz? videó
(#) eSDi válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

Üdv!

Nekem a waveguide antenna vált be, bár ezek nagyon irányítottak. Bővebben: Link
(#) uniman válasza eSDi hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

Ezt a "Cantenna"-t is kipróbáltam, azzal tényleg nagyon jól kell tudni célozni...(a finlandia vodka dísz fémdoboza pont jó méter hozzá, csak le kell rövidíteni.) A "dupla" biquad nekem jobban bevált...
(#) jokerkiller válasza uniman hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Köszi srácok a válaszokat!

Pont van egy finlandia díszdobozom otthon ilyen
Egyébként még pringlesből csinálnak sokan vagyis sok képet láttam vagy azt enm ajánljátok?

Köszi egyébként szerintem az lesz hogy rendelek több n aljzatot és megcsinálok párat amit linkeltetek, egyébként ti ezt hol szoktátok venni? mindenki ebayezik vagy? Nekem ez a legszimpibb mert le is tudom fogatni nem kell ragasztgatni stb
(#) eSDi válasza uniman hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Én a "Cantenna"-t egy gány dolognak tartom, az a lusta emberek waveguide antennája. Egy kicsit több ráfordítással lehet egy jót építeni, csak a pontos méreteket kell betartani. Akár nyáklapból is elkészíthető.

Én nem a bazi nagy N csatlakozót használtam, hanem SMA és RPSMA csatikat, aljzatokat. Kábelt pedig H155-öst vettem. Ezeket nagyon sok elektronikai üzletben be lehet szerezni gond nélkül. Itt jegyezném meg, hogy az N és (RP)SMA csatlakozókat mind préselni kell, tehát egy fogót is kell venned hozzá (nem olcsó). Egyszer készíttettem kábelt is az üzletben, de azt inkább hagyjuk.
(#) jokerkiller válasza eSDi hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Értem köszi, bár azért gondoltam arra hogy ilyen csatit használok mert akkor a tp-link kábelemen kívül nem kell már csak egy csati bár a kisebbekkel is el lehtett volna ezt játszani.. hm na majd akkor lehet kipróbálom azt is bár első körben jó lesz most ez
Ilyen kábelem van bár nem tudom hogy van e 50 cm nem otthon vagyok

Mivel van gyárilag szerelt kábeled, használd azt és az N aljzattal készítsd el az antennát. Olcsóbban kijössz vele.

Persze így igen, de nem hiszem hogy egy antennát fogok összesen csinálni, Kéne nekem, meg apumhoz kéne műhelybe, házunkkal majdnem szemben van és oda kéne átlőni a wifit /kb 100 méter/ viszont közben van egy elég forgalmas út, és hát autószerelő műhely szóval sok autó zavaró tényezők vannak bőven de egy próbát majd megér

Olyan magasra kellene elhelyezni az antennát, amennyire csak lehet. Legjobb a teljes rálátás lenne. Nekem szintén kb 100m-t sikerült áthidalni ablakban lévő kösugárzóra (router) irányított waveguide antennával, ami a padláson volt nálam. Útban volt a cserép és egy fenyőfa, a másik oldalon a szűk ablak és a körülötte lévő vastag fal. A kapcsolat stabil volt, semmi gond nem volt vele.

Az a gond hogy a router lent a földszinten van az emeletre nem is húztunk kábeles netet mondván hogy jó a wifi
/bár azért a golyós fémfólia betart rendesen a padlóban meg a padlófűtés sem nyerő szerintem ilyen szempontból... ha norm kapcsolatot akarok a szobámban akkor 8dbis antennámat /gyári tp-link/ használom úgy elfogadható. /4mb helyett 1el töltök ott..../.
Na de a lényeg hogy sajnos az emeletre enm tudjuk felvinni a netet illetve nem furkálnánk miatta. m1 kipróbálom majd aztán próba szerencse
(#) jokerkiller hozzászólása Jún 1, 2015 /

Ez így nem mutat sokat de egyébként ennyi lenne
Lehet hogy még 100 méter sincs

út.png

Következő: »»   67 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem