Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Valóban nem hasonlít a tiédre, totál más cső, szerintem ECC88, vagy PCC88.
Péter! Az első két képeden van az egyik cső, amit nem tudtam beazonosítani, egyik standard TU kettőstrióda csőre sem hasonlít a felépítése. Lehet valami egyedi/régi széria. A többi fényképen van a másik cső, mezei ECC82, az újabb, kis anódos gyakoribb változat. A közoli csövei a fényképen 88-asok, mint előttem írták, esetleg PCC189.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
Helló!
Erre a kis csövecskére további ötleteket szívesen fogadnék. Ápr. 28-i hsz.-om. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
Üdv.
Szeretnék segíséget kérni egy d 3-11 gj típusú csöves eszköz működtetésében. Adott egy kísérleti eszköz amiben egy ilyen cső van maga a bekötése adott a tápjával az azonos színeket össze kötöm ez rendben van működik is de az eltérítő része nem világos hogy mit hova kellene csatlakoztatni. A kapcsolás megvan meg egy pár képet mellékelek az eszközről a segítséget elő is köszönöm.
Szia, ha meg van a fénypontod, akkor az eltérítő lemezekre adott feszültségekkel tudod mozgatni. Ha nincs jelenleg fénypontod, akkor az összeset össze kell kötni és földre kötni. Eltérítés nélkül csak alacsony fényerővel használd, mert beég a fénypont.
Az eltérítő lemezeket nem földre, hanem anód (előtte levő rács) feszültségére. 500 V -ra kell kötni.
Az 1 µF -os pufferkondira írt tizenvalahány volt gondolom elírás, 500 V -nál nagyobbnak kell lenni. Egyébként ez egy meglehetősen érzéketlen katódsugárcső, (Y 69, X 61 V, ez van közelebb az utolsó rácshoz), mert rövid, az anódfeszültsége is alacsony, 500 V, ezért az átmérője is kicsi. A Wehnelt feszültség (első rács, henger formájú, fényerő) -(7 - 21) V, (a katódhoz képest), fókusz feszültsége (második rács) 50 - 150 V (a katódhoz képest, potméterrel állítható) a harmadik rács (anód) 500 V. Az eltérítő lemezeknek mindíg a mellettük levő rács (ezesetben az anód) egyen potenciálján kell lenni.
Az 1µF eskondi 1kv os csak a k betűronda lett van fény pontom , külön táprol tudom mozgatni is Csak az hogy ami a felső rajzon van fehér kimeneteken szkóppal nézve fűrész jel alakot mutat gondolomez akarja mozgazni a vizszintestengelyt. És arra kéne rájönni hogyan kapcsoljam össze a sárga kivezetésekkel .
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Amit eddig leírtál stimmel, a az egyik eltérítő lemez az anóra van kötve ahogy a rajz is mutatja a többi csak úgy magában van és kivan vehetve a sárga csatlakozókra ha így bekapcsolom középen van a pont, van egy piros csatlakozó a tápon az mi akar lenni nem tudom GM-rör van alá írva és nem tudom esetleg ezzel kell meg a fehér kimenettel kezdeni valamit . Csináltam még képet a tápról meg csőröl .
Mérjél feszültségeket. Valószínűleg a Fehér, és a Piros között mérhetsz 500 V -nál nagyobbat, a Fehér, és a zöld között 500 V -ot. A Piros lehet az eltérítő erősítők végfokozatainak tápja. A vízszintes erősítőnek asszimetrikus is jó, ennek egyik kivezetése van a 3. ráccsal közösítve.
A függ erősítő pedig szimmetrikus kivitelű, általában differenciál erősítő, a kollektorok 500 V on vannak. Ilyen tranzisztorok nemigen vannak, ezért a végfokozat általában kaszkád differenciál erősítős kapcsolásúak. Keresgélj szkóprajzok között ilyesmiket. (már ha szkópot akarsz építeni belőle) De attól tartok, ez a készülék csak a cső vizsgálatára készült. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Nem szkópot akarok készíteni csak szimplán működésre bírni ez egy iskolai demlnstációs eszköz , én is arragondodtam hogy még kell oda egy erősítő csak gondoltam biztos hülyeség ezért fel se vetettem.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Itt egy alulnézet a kis csőről, + a képek.
És a kis tranyó-szerű.
Helló! Nem tudja valaki, hogy mi ennek a csőnek a típusa?
Szia!
Ez egy háromfázisú higanygőz-egyenirányító cső. Bővebben: Link.
Igen, ezt tudtam. A típusára lennèk kíváncsi.
Nekem kell egy ilyen!
Jut eszembe.. Ez a háromszög mit jelent a csövek típusa után? Van ilyenem ECH81-ben, PY88-ban, sőt PL36-ban is, de nem találtam róla semmit.
Azt én sem tudom sajnos.
hogy TV-be valók. :o))
A TV -ben ECH84 volt, a 81 rádióba való. De én sem tudom, lehet, hogy MEO.
És a háromszög?
Üdvözletem!
Nem tudom milyen típusú az alábbi képen látható elektroncső. 728686 számmal, és egy lekerekített sarkú háromszögben egy "1"-es látható rajta. Szerintem egyenir. cső, két egymásra merőleges anód látható. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
üdv. Segítséget szeretnék kérni. Sikerült szert tennem egy Tungsram OT-400 nevű triódára,viszont sajnos semmilyen más adattal nem rendelkezek a csőről. Akinek van hozzá esetleg egy adatlapja annak nagyon hálás lennék. Képet is teszek fel róla ha hazaértem.
Keresd a Vademecum-ban, (833A a Frank's-ban).
Az 1-es a háromszögben: NDK-s jelölés, ott pedig az RFT gyártott csöveket, sárga festékkel feliratoztak.
Ez egy RFT gyártmányú EZ80 vagy EZ81. Hossza alapján eldönthető.
A paraméterei teljesen megegyeznek a magyar gyártmányú OT-400-al?
Adócső, elsősorban távíró üzemre, de alkalmas B oszt. hangfr. végcsőnek is, Ua: 3000V (Ia:100-750mA), Ug1:-70V, Raa.: 9500ohm. Csábító adatok
Privátban írtam.
Köszönöm a választ Neked is és Sebinek is. Jól értem, hogy EZ81 esetében az egész elektroncső magasabb? Vagy csak az anódlemezek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |