Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Maximálisan egyetértek sajnos. Az igazi kivétel az, ha maszekban csinálod, de ilyenkor is jöhet olyan munka, amit a hátad közepére sem kívánsz, de píz van benne, így bevállalod.
Viszont ha meg sem próbálom, sosem lesz még esélyem sem. Na majd kiderül, pár hónapon belül úgy is megtörténik a munkahelyváltásom. Ha más nem, rábízom magam a szerencsére.
A szerencse nem jó barát. Pont olyan, mint a véletlen. (az meg mint tudjuk a hülyék védőszentje)
Én szoktam mondani hogy a jó isten vigyáz az olyan hülyékre mint én. Bár ezt inkább a balesetekre szoktam korlátozni.
Köszönöm már megoldódott a dolog. A programot mindenesetre megnézem.
Ma már félek átmenni a nagyapámhoz, szerzett egy kiszuperált, szigetelésétől megfosztott bojler belsőt, abból akar tartályt csinálni. Nem is tudom, milyen védőruhában menjek, már hallom a fülemben a robbanást. Amikor megláttam, majdnem elsírtam magam, mi a sza... elnézést vackot szerzett már megint. Legszívesebben át sem mennék, de muszáj mert akkor én vagyok a rossz, mert ennyit sem tudok megtenni...Tegnap már jött azzal, hogy belemegy a Dunába, nekem meg már * tele van a hócipőm. De nem értem őt, ott van a motoros permetező, annyi idő alatt amennyit már elszórakozott ezzel a tartállyal már rég lepermetezhette volna a szőlőjét azzal is. Ez a kompresszor szolgáltatja a sűrített levegőt a permetezőjéhez.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
Nyomáspróbázva volt 30 éve.
Nállunk 200 lityis bojlertartályból van a hidrofor tartálya és bírja mint isten a szidást. Ötletem az lenne a szomszédban úgy permetezünk kiskocsi 50l hordó benzines szivattyúval ennyi az egész egyszerű és nagyszerű
Nem mindegyik bírja egyformán, az idő nem kegyes hozzájuk én a közelébe sem mennék a kolega által említett tákolmánynak.
De az csak 2-3Bar ami a bojlerben van. Egy kompresszor nyomhat 10Bar-t is, vagy többet, ha nincs nyomáskapcsoló.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
Közben megjöttem, ki lett próbálva, én fedezékből figyeltem az eseményeket, hál Istennek lyukas volt ez is, így nem fakadt el, csak elengedte a levegőt. Fél Bar-t sem lehetett beletölteni. Itt és most a történet véget ért talán, nagyapám megunta vesz egy új kompresszort. De, hogy ez eddig miért nem jutott eszébe?...
Én eddig sem mentem a közelébe inkább, a régi is életveszélyes volt, nyitott szíjáttétel, repedezett nyomáscső, stb. Nagyapám háza és benne az összes gép mind veszélyt rejt magában. Az egész objektum ,,szép" példája, az elrettentésnek. Jobb érzésű műszaki beállítottságú ember menekül onnan. Nem szeretek bemenni oda, ha bent is vagyok akkor egyfolytában forgatom a fejem, honnan várható veszély. Olyan helyen lógnak áram alatt lévő repedezett szigetelésű vezetékek, ahol meg vagyok lepődve, hogy még nem gyulladt ki semmi, vagy nem vágott agyon senkit az áram.
Itt a fórumon is láttam bojlerből kompresszort ha minden igaz, de ez amit nagyapám szerzett ez egy horpadt falú, rozsdás, vízköves tartály, szerencsére lyukas volt.
6Bar nálunk komoly bajokat okozna. Amikor 2Bar sajátról az 5-6Bar hálózati vízre kötöttünk régen, wc tartály úszó nem zárt el, csapok mind szivárogtak, csapnyitásnál víz nagy erővel kivágott a mosdóból, automata mosógép sem zárt el. Azonnal le kellett zárni, csak nyomáscsökkentővel 2Bar jó. Nálunk gondolom mindent cserékni kellett volna 6Bar-hoz.
Unatkoznak az öregek, meg szeretik azért, ha ott van a közelben az unoka! Ez a két a legfőbb ok, hidd el!
Hellosztok rendelkezem néhány tranyóval illetve egy érdekes ic vel és azt szeretném megtudni meikből lehetne egy 12v os erősítőt kerálni ezt hova irjam be illetve kérdezzem meik topikban?
Ezt a " meik" szót melyik nyelvtankönyvből tanuljátok?
Rossz megszokás de légyszíves ne grammar n*ci kodjunk
Nem tartom magam grammar nácinak,de megtiszteled a többieket,akiktől igazából segítséget kérsz azzal,hogy nem nyomatod ezt a gusztustalan msn szlenget. A neked megfelelő topik pedig szerintem az "Ez milyen alkatrész" címet viseli. Oda tedd fel az általad birtokolt alkatrészek típusát.
Biztosan segít valaki. Köszi! István
Köszönöm és elnézést kérek igazad van de megoldódott a problémám szerencsére
Hali!
Aki otthon van matekban: Meg tudná valaki magyarázni nekem, hogy a képen lévő rész miért nulla? Elsőre azt mondanám, hogy elírás, de mivel sajnos jelenleg elég rossz matekos vagyok, ezért kérdem, hátha valaki jobban tudja. Előre is köszi!
Régen tanultam már trigonometriát, de ha jól gondolom 6 Pi / 4 az egyenlő 270°-al, cos 270° meg egyenlő 0-val.
Köszi a választ! Közben kiderült, hogy itt fokban kell számolni..
Szerk.: ezt a bakit most betudom a nagy hőségnek. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
Mert az ugyan az, mint a cos 3pí/2, ami pedig nem más, mint 0!
Persze, van az úgy hogy nem kapcsol az ember azonnal. Egyébként nem feltétlenül kell fokban számolni, csak én már nem emlékszem a nevezetes szögekre radiánban, és nekem könnyebb így kiszámolni.
Hát igen, most visszagondolva nem is értem, hogy miért nem fokkal számoltam, hiszen egyértelmű, ott foknak kell lennie.
Nekem meg nincs bevezetve a víz a házba ezért minden másnap kanna+tölcsér.
Sziasztok!
Egy kis étel kérdés, már ha belefér. Kiküldetésben dolgozunk külföldön, ami azt jelenti, hogy hétfő reggel elhagyjuk hazánkat, péntek estig vissza sem jövünk. A hétfői reggeli, ebéd és vacsora úgy-ahogy megoldva. További reggeleken kapunk reggelit a hotelben/panzióban, de az ebéd és vacsora már nehézkes. Lévén itt a jó idő, aminek egyébként örülünk, nem tudunk már magunkkal vinni semmilyen kaját, mert kb. minden megromlana keddre. A szállásokon (hetente változik, vándorlunk) jellemzően nincs hűtő, autóban sincs lehetőségünk Pelter-es hűtőtáskát cipelni. Reggel elmegyünk dolgozni, többnyire este 6-7 óra, mire visszaérünk a szállásra. Főzni nincs energiánk ilyenkor, egyébként sem lenne jó tele hassal lefeküdni. Naponta három-négy helyszínen dolgozunk, egy helyszínre csak egyszer megyünk ki. Útközben szoktunk boltokban, benzinkutakon venni ezt-azt, de már unjuk... Kinek milyen ötlete van, mivel dobjuk fel, ha mást nem, legalább az ebédeinket? A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Értem a kérdést.
István 24V-os mikrós cikke hasonló alapokon nyugszik. Csili paprika Csak attól meg "reflux"-od lesz... Anno én meglepődve szembesültem Nápoly mellett, hogy készétel konzerv nincs arra csak PACAL Volt aki minden este étteremben, na az negatívan jöttek ki a kiküldetésből... Ne menjen rá az egészséged. Meg találd meg az egyensúlyt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |