Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autódiagnosztika és adapter
Hello!
Pc soros port-auto diagnosztikai csatlakozó (K, L-line) közé keresek adapter kapcsolást. Ha valaki, esetleg, Usb-CAN bus adaptert tudna, imába foglalnám a nevét! ![]() Előre is, kösz!
Hali!
Ha valaki rábukkan ilyen rajzra az kellene nekem is!!!Progit tud valaki adni hozzá???Előre is ![]() ![]()
Szia!
Itt van kettő, ha OBD csati van az autón, akkor ált. nem kell az L-line. (Nekem nagyon kevés kocsinál kellett.) Mindkettőt a netről szedtem még régebben, csak eltűnt a file. Szerencsére a kinyomtatott verzió megvolt, azt rajzoltam le. Megépítés előtt nézzétek át, garanciát nem vállalok. gorcsek! nézz át a 405-ös topicba
Valami progi nem akadna hozzá?
Esetleg Skoda Feliciához valami cucc?
Itt egy DOS-os VW múzeumszökevény, de hibakódolvasásra, alapbeállításra többnyire jó.
Ha leírod, hogy milyen autóhoz és mire kell, akkor próbálok ásni egypárat. (de jóval nagyobbak ennél, mailcím kell). Ez ált. csak DOS-ból indul - tehát nem DOS-ablakból-, és nem kell túl gyors gép hozzá.
Bocsi! Az OBD-s dolog hülyeség ne foglalkozzatok vele, az Elector Electronics 2002/11 számában van róla rajz.
Még keresem, ha vkinek megvan fölehetné ide v. a tanyára.
Itt vannak interface IC-k. Az ELM327DS minden platformot tud, abból érdemes kindulni
VAG-COM, a demo letölthető, a legtöbb, mindennap használt funkciója működik.
Kösz, ezen el tudok indulni. Találtam kapcsolást, progit is hozzá:ITT
Hy gdking!Nekem egy Mitsubishi Carismához és egy Renault Twingohoz kéne cucc!!!!Megoldható?
![]() Előre is Thx ![]() ![]()
Szia!
Mitsuhoz egyelőre nem tudok (majd körülnézek, de írj motorkódot, évjáratot ), a twingót felraktam az elektrotanyára.
Köszi a twingot!!!Most szedem le!!!
A Mitsu pedig 97es kiadás Mjd ha kell akkor motorszámot is nézek!!!Előre is THX ![]() ![]() ![]()
Még itt van egy project, érdekes benne, hogy nem az ELMxxx IC-t használja, hanem PIC-et.
sziasztok!
amiről itt szó van az az lenne , hogy van ez az adapter,PC-n fennt a progi,és lehet vele hibakódokat olvasgatni,esetleg hozza a motor üzemi értékeit mint pl. a GUTMANN műszer??
Tovább kérdezve:Ilyet használt már valaki?
Esetleg evvel lehet a motort is "tuningolni?
Igen, ha olyan az autó, akkor a motor, ABS, lufi, kpz. stb. mindent lehet ezen keresztül diagnosztizálni, adott esetben (pl. VW) beállítani.
Adott értékeket is ki lehet íratni, itt említették a VAGCOM-ot, az pld. a parkolássegítőnél elől-hátul minden érzékelőhöz kiírja, hogy hány centire van egy tárgy tőle.(körbe kell rohanni az autót és egyből tudod melyik körében van a hiba) A szervízcsatin keresztüli tuningot is ilyennel csinálják, de abban nem vagyok otthon.
ez király
![]() nagy hasznát tudnám venni egy ilyennek. szerintetek össze lehet hozni házilag a rajzok alapján ![]()
Ha csak rojtam múlik a segítség az édes kevés,de betársulnék melléd:yes:
De gondolom ehez kell valami gyári "etalon " is!
Hogy milyen értékeket mutat,....mihez képest,honnan ismeri az adatokat?
Ehhez kell a szoftver.
A hardveres rész ua., az OBDII is egy szabvány. Az alap dolgok (hibakódok, főleg keverékképzés) sztenderdek, a többi elektronika kezelése márkaspecifikus és nem szeretik kiadni az összes tutit. Pl. egy Gutman v. egy MACS sem tudja az összes gyári adatot értelmezni. De kb. járóképessétételhez elég... vagy nem ![]() Tehát ha van egy jó szoftvered az adott típushoz, akkor tudsz a szabvány OBDII-n kívüli dolgokba kotorászni. És még CAN-buszról szó sem volt. A hibakódokat mellékelem.
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy vectra A-hoz milyen kábel és progi kell? Köszi előre is! Üdv: fgabi Idézet: „És még CAN-buszról szó sem volt.” Ez még bonyolítja tovább? Ezekszerint a szervizcsati az szabvány,minden kocsinál a lábak megegyyeznek? Te ennek a dolognak TUDÓJA vagy, te már olvastál ki ilyennel?
A CAN a legújabb autókon van kivezetve, de én házitapasztású cuccossal nem nyúlkálnék bele. (meg hát az már egy komolyabb ügy, a jobbakkban akár 3 rendszer is lehet, biztonsági, motor, komfort).
Drága ![]() A szervízcsati nem szabvány csak az OBDII. Ez egy adatprotokoll, amit sok kocsin használnak, a csatlakozóból is van egy 2x8 pólusú, ami a legtöbben benne van , DE a gjárműiparban semmi nem igaz és az ellenkezője se ![]() Pl. BMW, Merci is használ OBDII protokollt, de a csatlakozó egy nagyon elvarázsolt vmi, nem is hasonlít a többire. (ez a gyári műszerek miatt is van). A szabványosnál megvan h pl.: 4-kocsi GND, 5-adat GND, 16-+12V, 7-Kline, 15-Lline. Ez európai kocsikra vonatkozik általában, de van amerikai is ilyen, meg EU is ami nem. Szóval olyan ami minden kocsin mindent csinál az nincs! A régieknél pedig egy időben ment a villogtatás, hogy a szervízcsatin két lábat összekötsz, v. letestelsz, v. LED-et kötsz bele és elvillogta a bánatát. Aztán vagy az volt vagy nem. Ez egy elég szövevényes kérdés. Idézet: „te már olvastál ki ilyennel?” igen, azért írom, hogy először ->évjárat ->motorkód ->kutakodás ->utána matatni tehát az hogy öreg opel az kevés, mert márkán belül is vannak különbségek még egy évjáraton belül is. Idézet: „keverékképzés_hibakód.txt (” Ezeket fogja kiírni a PC vagy ezekből válogat,vagy ez most mi.Nagyon nem vagyok képben.
Honnan lehetne beszerezni ezt? ( ELM 327)
Neten, külföldről rendeltetek már? Mik a költségek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |