Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Néztél róla talaj tesztet? Nekem pont az ellenkezője jött le.
Attilawap ugye nem gondoltad komolyan
Néztem, de nekem nem. Az tény hogy talán ez eddig a legnagyobb tudású gép amit amatőrök építettek. Az is tény, hogy a tudása elég sok, a több százezer Ft-os kategóriába eső gépet is megszégyenít (kiírja a fej ofszetet, állítható menüből az adójel, stb.). Aztán az is, hogy manapság már sokan az ilyen, vagy hasonló gépeket keresik (bár fogalma sincs hogy mi az a kHz mert megahertz-nek hívja, meg ha csak egy frekin megy a gép akkor az már nem is kell neki mert az nem lehet jó, a lényeg hogy legyen rajta szép kijelző, meg jó hallgatni a csingilingit).
Ha most építenék akkor én is inkább egy ilyennek állnék neki, bár nem szeretem a TQFP-t forrasztgatni, pláne hogy bőven elfért volna a dobozban a DIL tok is. Viszont érmézni ezzel sem fogsz mélyebbről mint az SMW-vel.
SMW-vel semmi bajom ez csak újabb kihívás lesz a nyári időszakra...
A Fortuna már a 177-178oldalon is lett tárgyalva. A proci programozása is sikertelen volt,ha
jól olvastam. A kereső fejről nem tudunk semmit,ami nagyon lényeges szerintem. A felület szerelt kivitel helyett DIP tokozásu IC megoldás egyszerübb lenne. A Quasar szerintem hasonló megoldás,DIP tokozással,és minden adat megvan hozzá.
Heteken belül elkészül a "kis" mértékben módosított cibolám, keresnék valakit aki foglalkozik smd-vel és tudnék tőle venni pár darab pf értékű kondenzátort (5-10pf), száz és ezer darabot nem igazán szeretnék rendelni belőle, sajnos ennyi a minimum tétel ezekből. A műszeremen a legkisebb érték meg 20nf így bontani sem tudok mert nem mérhető. Az adó rész teljesen eltér az eredetitől, ehhez épül majd a többi elem.
Ha akad valaki aki belegyűri a hex-et a PIC-be, egyre én is vevő lennék.
Rendelni akár 1db-ot is tudsz, az más kérdés hogy nem érdemes mert a szállítást ugyanúgy ki kell fizetni. És pl. a lomex büntet a kis tételért, nem is szoktam keveset venni, minimum 40-50db-ot, úgyis elkopik.
Megnézem majd, bár úgy emlékszem hogy 22 pikónál nincs kisebb, de nem biztos. Viszont 2-3 héten belül szerintem nem keveredek haza.
ui: jobb ha tényleg beszerzel egy pickit-et, mert folyamatosan frissítik a rendszerét.
Ha van ezek között olyan érték amit keresel, szívesen küldök belőlük. ezek 2 raszterosak.
1pf-1.5pf-1.8pf-2.2pf3.3pf-3.9pf-4.7pf-7pf-9pf-10pf. Küldd el a címed és megy az ajándék.
Megköszönném, csak 0603 és 0805 fér el a panelomon, 1db 10pf kellene és 3db 4,7pf , a rajzon 5pf van de biztos hogy jó a 4,7 is.
Sziasztok,vettem egy gagyi 2000 ft-os barkács fém és elektromos áram keresőt,5ft-ot 2-3 cm röl látja a főldben,kérdésem a következő ha nagyobb menetszámu tekercset készítek akkor növelhető pár cm rel? Pl hosszabb ferrit? Több menet?
Köszönöm.
Nem sok esélyt látok rá, nem arra lett kitalálva. Azok teljesen más elven működnek, valahol volt ilyen rajzom is de nem találom.
A hagyományos stab. (7812) kimeneti tranyója NPN, a Low Drop- é pedig PNP, aminek a meghajtása bonyolultabb. A drop erősen függ a terheléstől, persze a stabilitás mellett. Egy igen jó IC
a 78RXX. Ez egy TO220 tok aminek a 4. lába reset. Ennek 150mA mellett csak 150-200mv a dropja. A reset annyira kikapcsolja, hogy szinte semmi áram nem folyik át. Nem újdonság, a zéró drop-ú fetes stabilizálás, de kissé bonyolult. Ez az analóg és kapcs. üzem kombinációja, de csak diszkrét elemekből láttam eddig. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
ezt amúgy hogy tudom az SMW3-hoz csatolni? A kettőt nem lehet "egybegyúrni", hogy egy lapon legyen az egész?
Egybe lehet, de újra kell tervezni a nyákot akkor. Megcsinálod?
igen, szerintem meg fogom csinálni, de majd őszre
Üdv.
Ha esetleg még nem találtad volna meg a keresett házat: ház Én is ezzel építettem meg a Fortune-M-et a Quasart és a Krot2_XM-et is. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2015
Fortune-ra kíváncsi lennék hogy mekkora fejjel használod, és hogy milyen mélyről tudsz vele kivenni egy 1Ft-ot átlagos talajból.
A Fortune-M még nincs kész teljesen. A keresőfej most készül hozzá ami 32 DD lesz. Asztalon próbáltam 28-as DD tekercsel valahol 9 kHz-nél, a 20 forintos 32-33 cm-ről hozta.....1 ft-vel nem teszteltem
Az elég haloványnak tűnik, az 1Ft-ot kéne neki annyiról hozni. Meglátjuk mit mutat a talajban.
Valóban gyengének tűnik. Egy teszt videóban láttam kb. 32-es DD fejjel az 1 forintos nagyságú érmét levegőben 30cm, talajban 25 cm-ről szedte le. Még kell gyúrnom az enyémet.
Föld teszt, itt kb a 20Ft nagyságú érmét 35-40cm között hozta földben
Tetszenek az ilyen tesztek. Ásd el a 20-ast 40 centi mélyre, temesd vissza, és várd hogy jelezze...
Az 1.0.9-es hex-el teszteltem. De most a legújabb 1.1.3-as van rajta. Azt még nem tudtam kipróbálni mert az új keresőfejet most készítem.
Ha valaki esetleg elkészítette a Fortuna-M-et, szívesen olvasnám mi a tapasztalata vele.
Fejed hogy néz ki? Tekercsek menetszama és huzal átmérője érdekelne. Fórumon 32es fejet nem láttam hozzá...
Küldjön valaki egy megírt PIC-et és akkor összedobom a télen. Ami nekem van azzal nem tudom megírni, pickit-et pedig nem fogok venni mert nincs szükségem rá.
A "tapasztalat" így látatlanban valami hasonló lesz mint amit leírtam. Nagy tudás, jó szelektálás és egy közepes érzékenység. |
Bejelentkezés
Hirdetés |