Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
nekem a kocsimba sal 16cmes 2 utas hszvan (88dB vmi boxxer) és tda2004 hajtja, ami 2*7W-ot tud, bőven elég..
Ez az erősítő egy rossz vicc MIkor megláttam a rajzát olyan jót nevettem
Azért kíváncsi vagyok honnan van, vajon létezik-e és mittud...
Tán holnap leszimulálom,.. (sztem ha megindulna a torzítása ~5% körül mozogna vagy ~∞%)
Megérkezett a 20kwattos erősítő bátyja
Egyetértek szabival ne offoljunk arra már van külön téma
31 kW? Maradjunk annyiban, hogy "nagyot pukkan akkor, azután elhallgat". Azonnal elszáll, ahogy bekapcsolják. Ez a Munchausen kapcsolástechnika.
Azt csak tényleg az "érdekesség" kedvéért szúrtam be...
Most egy ilyesmi bontakozik ki itthon -> UcD700 remélem sikerrel. Valami hasonló: Building a Hypex UcD700-based power amp
Visszatérve a hangváltókhoz... az lenne a kérdésem, hogy ha a 741-es IC 8 lábú, akkor a mellékelt képen hogyan vannak a számozások?
Kösz Üdv!
Én erre értem, lehet, hogy ez nem jó
Ezeknek látom, hogy egyforma a kiosztásuk, engem viszont az érdekel, hogy például a 10-es vagy 11-es lábnak melyik felel meg.
Ami itt a 11.es láb az a V+ tehát a 7-es láb. Ami a rajzon a 6-os az a V- és az a 4es láb. Ami a rajzon a 10-es láb az a kimenet és az az ic-n a 6os láb és a rajzon a 4-es láb az az ic-nél a 2es láb és ami a rajzon az 5ös láb az szerintem marad de nem biztos szóval valaki abba cáfoljon vagy erősítsen meg.
Közben én is találtam valamit
Kösz a segítséget
Nah jó lehet elírtam az egészet... Már belezavarodtam teljesen..
De azért nem ártana ha valaki még megerősítené hogy kinek van igaza mert így elég bizonytalan
Semmi.... fáradt vagyok... tökéletesen jól mondtad, probléma megoldva
Köszi Üdv !
Üdvölet.Igaza van ,szerintem még soha nemláttak1-2KW -os erősítőt.Zenei 2Kw. autóba 6x30A bemenő biztivel van védve.A belső táp 80V körül dolgozik.Nézegetni az ACR.HUvagy ACR.DE oldalon. 2KW teljes kivezérlésnél3-4 db/60Ao aksit 10--15 mp alatt10V-ig leszivja.Öreg Tom.
helló
Tudna valaki adni egy kapcsolást szubszűrőnek? lehető a legegyszerűbbet? Nem kellene semmi extra mint frekiállítás stb.. Köszi
It van egy,en is ezt akarom megcsinalni,biztos muxik!
köszike a rajzot
Szia!
Itt egy nagyon egyszerűen használható program amivel bármilyen aluláteresztő aktív váltót tervezhetsz. Már sokat készítettem amit ez a progi tervezett, és mindegyik tökéletes volt. Kapcsolási rajzot elkészíti, és te grafikon alapján eldöntöd, hogy az megfelel-e neked vagy sem. Winrarral fel van darabolva, csak illeszd össze őket. Vagy ha valahonnan le tudod tölteni, akkor filterlab nevű progit keresd. üdv.: Zoli
Ez a kapcsolas invertalo erosito tehat fazist fordit. Viszont egynel nagyobb az erositese igy nem megfelelo arra a celra amire hasznalni szeretned. A visszacsatolo ellenallas es az invertalo bemenetre kotott ellenallas erteke egyezzen meg mert ekkor lesz 1x-es az erosites es neked pont ez kellene. A kimenetre nem kell az 1k-s ellenallas es a 22u-os kondi sem felteve ha nem hosszu arnyekolt vezetekkel kotod ossze a ket fokozatot es a vegfok bemeneten van csatolo kondi. A tapfeszultseg legyen kettos, kb. +-12V-15V koruli.
Szia!
Ennyire szakszerűen nem tudok nyilatkozni, mint lamalas elvtárs, nekem a válaszom egyszerűen az, hogy szerintem úgy ahogy szeretnéd nem működne a dolog. Csak pusztán logikai úton, ha van két végfokod, azok hídba vannak kötve, és az egyik felérnek adsz jelet, a másiknak nem, akkor az úgy nem járja, viszont, ha kicsit átfogalmazom amit írtál, hogy két hídba kötött végfoknak egy előfokot teszel, akkor már viszont működőképes lehet az elgondolás. Mert a hídba kötött végfokoknál az egyik erősíti a pozitív oldalt, a másik meg a testet, szóval itt mindjárt megvan a két pont ahova ráakaszthatod az előfokot. üdv.: Zoli Idézet: „...mint lamalas elvtárs...” Hey, en voltam ugyan kisdobos is es uttoro is (bar mindkettot utaltam) de se KISZ tag se elvtars nem lettem
helló
tudna valaki segíteni abban hogy ezt a kapcsolást hogyan lehetne a legegyszerűbben +-40voltról üzemelni? jah az előerősítőnek +-15volt körül kell Köszi
és a zener diódák hány ma-t tudnak?
Mondjuk szetem ez a kapcsolás max 20ma-nál többet úgysem fog fölvenni |
Bejelentkezés
Hirdetés |