Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Hello
Az érdekelne hogy valaki tud e ajánlani valamilyen irodalmat delta plc programozásához, vagy tud e valami jó könyvet vagy tutoriált amin el lehet indulni.
Sziasztok!Mivel jártas vagy a grafikus programozásban (funcio,ladder) , ezért arra gondoltam hogy készítenék egy pár oktató videót az alapokról (logika,alapkapcsolások,egyszerűbb példa programok).Mit gondoltok lene olyan akiket ilyesmi érdekelne?
Engem igen, érdekelne. Mi is fogunk használni grafikus terminált, most meg nem mondom fejből, hogy melyiket, de ladder a programozó(vagy a terminál) neve
Vanak szöveges és grafikus programozási nyelvek.Szóval a felhasználói programot kétt félekép lehet megírni általában a szövegesek a C++ hasonlóak.A grafikusok különböző szimbulumok kapcsolásával tudják az utasításokat létrehozni.
Nekünkműanyag- fröccsöntőgéphez lesz használva, hűlésidő beállítás, meg ilyenek céljából.
Sziasztok!
Omron CPM2A-t fogok leváltani Omron CP1L Cp1W-CIF01-es csatolóval. Azt szeretném kérdezni, hogy a lábkiosztása megegyezik-e? Vagy át kell alakítanom a kábel bekötését? Köszönöm!
A 9pólusú D-sub csatiként megjelenő com portok bekötése az összes Omron plc-nél egyforma.
Köszönöm a segítséget!
sziasztok. azzal a kérdéssel-kéréssel fordulok hozzátok hogy nagyon nagy szükségem lenne az OMRON ZEN típusú (230V-os) mikrovezérlőhöz magyar használati/programozási útmutatóra. Ha esetleg valakinek lenne itt közöttünk és e-mailban el tudná küldeni nagyon megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Sziasztok!
Sikerült kicserélnem az Omrom CPM2A PLC-t CP1L-M60-asra. Majdnem minden működik, kivéve a kijelzőn ha egy adott oldalra megyek ahol van egy váltó kapcsoló és ennek H0.00 a címe, itt kiakad a HMI. OMRON NT21-ST121 a HMI típusa, a CPM2A-van nem volt ilyen gond. Bújom a leírását, de nem jövök rá. Más címet elfogad ami nem H, de nekem a kikapcsolás után is meg kellene jegyeznem a kapcsoló állapotát. Köszönöm a segítséget!
Szia!
Át kéne állítani a kommunikáció típusát "NT-link"-re. Most valószínűleg "host-link"-et használsz, azzal nem tudja a "H" területet elérni a terminál.
NT Link (1:1) -en próbáltam, eddig ezen is volt a PT a CPM2A-val. Hoston is megpróbáltam de úgy sem volt jó.
NT Link 1:N beállítást regél a leírás amiből kivágtam a fenti csatolást. Úgy sem működik?
Igen már észrevettem, remélem úgy jó lesz.
Holnap tudom csak kipróbálni, mert nincs itt a gép elöttem. köszönöm szépen!
Ha mégsem lenne jó, és tényleg csak egy helyen van ilyen H-s cím a HMI-ben, akkor simán másold át valahova work CIO-ba a command-ot is, meg a megjelenítést is, úgy már muszáj neki működni. (Nem elegáns megoldás, de ha máshogy nem lehet megoldani, akkor így parasztosan kell. )
Lényeges lenne, hogy kikapcsolás után is megmaradjon az állapota.
Amúgy még a W0.00 címet is próbáltam, arra is kiakad.
Nem "W" területre gondoltam, bocs ha félreérthető volt. Következőre gondolok:
HMI-ben a gomb címeit átírod: write address: 200.00, display address: 201.00 PLC-ben, mondjuk a H10.00 ami eredetileg a gondot okozza. Írsz hozzá egy olyat, hogy: ----II--------------O---- H10.00 201.00 200.00 H10.00 ----I(up)I-----N--------- SET Keep H10.00 ----I(up)I-----II--------- RES 200.00 H10.00
Köszi, ha nem jön össze akkor ezzel lesz.
Helló!
Jó lett az NT link 1:N beállítással. Köszönöm!
Egészségünkre: Omron Zen műszaki leírás
Sziasztok!
Egy 50 m3-es tartályban kéne mérnem a folyadék mennyiséget. Egy radaros szintmérő segítségével látom a szintet, viszont ötletem sincs hogy milyen képlettel lehetne ebből mennyiséget számolni. Esetleg valaki tudna segíteni? Üdv, Krisz
Gondolom, ismert a tartály átmérője. Ebből már lehet számolni 1 cm. magas folyadék mennyiségét a r2*PI*H képlettel.
Innen két lehetőség van:
1, folyamatosan számoltatod a jeladótól jövö jeletm 2, beraksz egy táblázatot programba olyan részletességgel amilyen felbontást szeretnél.
http://www.arachnoid.com/TankCalc/
Ha a figure 2-es kép mellett lévő képletet használom és az y-nak a radar jelet adom meg az működhet?
Kérdés, hogy a radar milyen jelet-számsort ad?
Hogy számszakilag mennyit kapsz az egy dolog de mindenféleképp a mennyiséggel arányos lesz az eredmény. Tehát működhet. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
A radar 4-20 miliamperen dolgozik és centimétert ad vissza
Akkor egyszerű csak figyelni kell számításnál a cm-m váltást. ( a radar Endress-Hauser?)
hát ez a képlet nem jött be. Esetleg valakinek képlet vagy megoldás?
A tartály geometriáját nem tudni? Annak megfelelően tudsz konverziót alkalmazni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |