Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nemrég láttam a Konrádnál ilyet (IC-lábak, meg forrszemek voltak benne, meg talán még vonalak is, de utóbbi nem 100%), de valami eszementen drága volt!
![]()
Nekem van még egy pár lap de csak javításra használom
ha hibát találok a fólián evvel irkálom át ,hogy ne kelljen újat nyomtatni.
Sziasztok.
Mivel dicsekvős topic nincs, ezért ide raknám be ![]() 2 hétig túrtam a netet, hogy a "kicsit már régimódi" PIC16F628A-hoz demópanelt találjak. Sajnos csak részben sikerrel. Olyat, ami nekem kellett volna : LCD, 4db 7szegmenes kijelző, ledsorok, gombsorok, dip kapcsolók a pull up/down-hoz, hanggenerátor... egyben sehol nem volt. Persze részbeni ötleteket sokat találtam. Viszont találtam egy demópanelt, amibe egyből "beleestem". Igaz ez PIC16F877-el van. De mivel nics 25000 Ft-om rá, (Karácsonyra ilyet kérek ![]() Igaz, ez a panel csak nagyon kezdőknek való, mint én. Viszont az is igaz, hogy csak 2 hónapja láttam először PIC-et. De arra kiváló, hogy C-ben amit megírok, azonnal ellenőrizhető az eredmény.
Szép munka
![]() Nem semmi lehetett ezt megcsinálni univ. nyákra Én ezeket a nyákokat sosem tudtam rendesen használni... Megnéztem a linket hát az se semmi nem csodálom hogy ilyen drága
A hátuljáról is rakhatnál fel képet, az lehet az "érdekes"
![]()
Cikk ?
Szerintem ez túl PICi panel ahhoz, hogy cikk legyen belőle. Mégha a nagyot építettem volna meg, (USB-s égető, RS232, A/D...) Ilyet bárki tud csinálni, csak fejbe nehéz volt elképzelni, hogy is nézzen ki. Az említett oldalon aztán minden világossá vált. Hogy azért némi elrettentés/csúnyaság is legyen a dologban, megmutatom a hátulját is ![]()
Ez is elég rendezett lett.
Én nem a gyakorlati részét feszegetem, hanem a kezdőkre gondolok, akik biztosan szivesen fogadnák... De nem erőszak a disznótor. ![]()
Én ezen nem látok semmi elrettentő/csúnyaságot, szóval szép lett
![]()
Gratulálok! Nagyon jó lett!
Egy cikknek én is örülnék! Én még nagyon nagyon kezdő vagyok, még sosem égettem pic-et, csak a kezemben tartottam kb. 2-szer a pici csodát.
A linken lévő nyák komoly...nem állnék neki elkészíteni.
A munkád meg szép.
Köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat, de az igazság az, hogy én is csak 2007. december végén láttam először PIC-et, am köszönet Frankye-nek, hogy elküldte őket
![]() Ezekből építettem a dobókockát , majd frekvenciamérőt , köszönet vicsis értük ![]() A bináris óra már egy hónapja kész, csak be kéne dobozolni ![]() No meg pár, neten fellelhető egyszerübb ledes villogót... Aztán kiderült, hogyha én is szeretnék valamit alkotni, akkor programozni is kéne. Mivel a C++-t tanultam vagy 20 évvel ezelőtt, ebben álltam neki tanulni ismét. A CCS Compiler topikban éppen most kérdezgettem ![]() Tehát még nagyon az elején vagyok. Szerintem én vagyok a legkezdőbb kezdő a 2 hónapos PIC-es múlttammal.
hello mindenkinek
nemreg elkezdtem epiteni az ESR merot , mar ultetem be az alkatreszeket ![]() ![]() ![]() ![]() eloire is koszi a segitseget
Alul találsz egy linket:
>> több kapcsolás ![]() Ja, bocs. Most látom, hogy inaktív... Mindjárt utána nézek.
Ezt az erősítőt még valamikor a középsuliban, vagy a Kandó elején csinálhattam (kb. 6-8 éve).
Kb. egy hónapja elromlott, de mostanáig gyűjtöttem a bátorságot, hogy szét merjem szedni. Amit tud: 2x100W (TDA7294), 4 bemenet, előerősítő+hangszín (TDA1524), rádiós távirányító (hangerő, bemenet választás, on/off), inkrementális enkóder a hangerőállító (vagy távir.), 13 digites pénztárgép VFD kijelző (hangerő és bemenet állapot, vagy kivez. mérő), kb. ennyi. Nincs benne uC, mert akkor még nem tudtam programozni. ADC kellett a hangerőszabályzáshoz (inkr. enkóder/távir.+TDA1524), de nem tudtam, hogy létezik készen, így csináltam egyet. Itt-ott bekukucskálva a panelok közé, 38 db. IC-t számoltam meg (a többi, ha van, nem látszik a drótoktól). És most a képek:
Még pár kép:
![]() ![]()
Szép kis piramist építettél a panelokból.
![]() Sok sikert a javításhoz.
Már megjavítottam, egy IC csere megoldotta. Szerencsére nem a "legalsó szinten" volt a hiba.
Tegnap irtam a szerzönek. A beültetési rajzon volt egy kis hiba. A két BC-t 180 fokkal el kell forgatni.
![]()
Ez szep munka ! Rettenthetetlen kitartas eredmenye
![]()
hali
koszi a valaszt de meg mindig nem tudom mi tortent a cikkel es hol talalom meg ujra hogy ne keljen felbehagvjam a munkat ![]()
a szerzo vonta volna vissza javittas celjabol a cikket?
Igen, visszavette javításra, és elfelejtette lezárni újra. Szóltam neki, lezárta.
Újra látható.
Üdv!
Elkészítettem a világ legkisebb csöves erősítőjét ECL86-tal. ha legkisebbet akarsz, akkor még dolgozz rajta egy kicsit ![]() amit én láttam, az egy 8cm átmérőjű, kb 12-13 cm magas henger. táppal, kimenővel, síppal-dobbal nádihegedűvel ;-D regards, |
Bejelentkezés
Hirdetés |