Fórum témák
» Több friss téma |
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Tényleg jó lett. Már csak vissza kell belezni
Épp kábelek után kutatok a neten. Lenne valami amit ajánlanátok a régiek helyett? Kb. 0.2 - 0,25 m2 tömör réz volt benne. Szövetharisnyában, és valami lakkal impregnálva.
Néztem ITT, ahol a foglalatokat fogom majd megvenni, de nagyon borsos áron adják. VAlami más alternatíva?
Mégegy kérdés. A szabályzóban lévő mérőműszer mekkora áramra van? Milyen a beosztása? mA? Mekkoa skálán?
Említettétek, hogy kapcsolóval lehetett nézni mind a két végfok anódáramát. Ez hová lehetett kötve a végfok rajzán? Egyáltalán nemstimmel a nálam lévő kezelő rajza a könyvben lévővel. Vagy kivezérlésjelző volt? Mert az egyik vége a kimenőtrafó szekunderére megy. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
Jó kérdés. Tudni kéne, hogy eredetileg mit mért. Ha nem sikerül, akkor neked kell kitalálni, hogy mit szeretnél mérni vele. Megvan az eredeti müszer? Ha igen, milyen méréstartománnyal?
Mérhetsz közös és külön, katód vagy anód áramot is. Söt rácsáramot is
NIncs műszer hozzá. Ezért nézegetem. Hestore -t is néztem. Nemír szigetelési tényezőt, ezért nemtudom mekkora feszre van. Nemtudom hány méter lehetett benne?! : ))
Próbáltam a régi kondenzátorokat újraéleszteni, de nemtetszik a végeredmény. Attól félek, ezeket a típosokat nemgyártják már, és ugyanilyen lesz az új vásárolt darab is. Lehet megérné egy más rögzítéses, új típust belerakni.. Nade.. Szétbontotam az összeset. Érdekes, de mintha gyantává vált volna a közepük. Ez csak dobálózni jó, másra nem. Ezért adtam fel hirdetést. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
Vagy lefújom zománcfeketére, ráfestek egy "j/j" -t és készis?
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
Vezeték: Igaz, azt irja erőáramú felhasználása nem javalott. Bár itt inkább feszültség van. Esetleg kérdezz rá a store topicban.
Müszer: Akkor azt kéne eldönteni, hogy mit szeretnél mérni és annak megfelelő méréshatárú müszert keresni. Akkor nem kell bajlódni a söntöléssel, skálával, stb. Kondi: Szerintem sem kapsz már ilyen kondit, bár azt mondják vannak még. Én múltkor egy doboznyi hasonló kondi közül nem találtam egy jót sem, pedig az a hires MM-es volt. Mindegyikben zörgött valami, mintha homok lett volna benne. (A boltos csak lesett mit rázogatom.) Szóval ha találsz is kétséges, hogy jó-e és hogy meddig húzza még. Nem lenne rossz az a belerejtéses felújítás, csak kicsit ügyesebben kéne A festés sem rossz ötlet. Múzeális topikban keress rá a képekre, Janó bá csinált ilyet. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
Hirtelen a képek között csak olajpapír kondit találtam. Majd átkell olvasnom. Lehet van jobb megoldás is, most csináltam ilyet először.. : ) Talán lehet tényleg ezlesz a legjobb. Így tudom mivan benne..
Ügyesebben kéne... Nemtetszik a művészetem? Pedig már elterveztem, hogy megyek rá airbrush -al.
De, tetszik a müvészeted Az évek, a rutin és a szakma szeretete
Még nemtudom kezelni az iróniát, fiatal vagyok hozzá..
Jólvanakkor. Megpróbálom mégegyszer ezt a hackeléses kondijavítást. Megoldásnak ez a legjobb. A legszebbnek is kellene lennie.. Ja, igen: Holnap már koncertet adok vele.. : )
Csak építő jelleggel volt az irónia Elsőre nem rossz, de lesz még jobb is. Ha egy régi ellenállással elszöszmötölsz órákig, akkor erre is szánj időt. De elsősorban neked kell, hogy tetszen és örömöd leld benne. Mi csak kibicelünk.
Szép lett a ház/váz. (Meleget bírja ez a festék?)
Ne idegelj.. Egyébként gépműhelyesek használták. Présgépekhez, esztergákhoz. Onnan is örökölte a Papa. Csaknem pikkelyesedik. Bevallom nemolvastam, bár ment pár órát nemvolt az meleg. Ma a napon volt. Egyszer volt festékkel bajom, mikor kipufogóra fújtam - amit nemkellett volna.
Ezzelsem lesz, mivel eszembe sem volt. Holnap megpróbálok mégszebben művészkedni. : )
Az oldalon való kivezetés helyett én fúrnék egy harmadik lyukat a műanyagba a negatívnak. Egyébként is ajánlom az elkó negatív szigetelését a sasszitól, mert az sok esetben volt brumm forrása rádióknál, erősítőknél, hogy a trafó anódfesz közepét az összeszorító csavaron testelték, az elkó ház pedig a csavaros rögzítéssel kapott talajt.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
Ma átolvasom Janobá hogyan is csinálta ezt a felújítást. (Ha megtalálom). A sasszi csak a hálózati földhöz csatlakozik. Sehová máshova. A kondi háza elvolt szigetelve a készülék házától egy préselt alátéttel.
Igen, az úgy korrekt. A gyártás idején még nem volt védőérintkezős dugalj használatban: a földelésre - általában szárnyas anyával - külön csatlakoztatás i lehetőséget képeztek ki. Az árnyékolás miatt szükséges fémház bekötése a védőföld érintkezőhöz előírás lett, azonban számtalan problémát okoz a régebbi - fentebb leírt - szerelési móddal épült készülékeknél. Különösen az erősítők esetében, ahol a lánc tagjainak védőföldelése sok esetben lehetetlenné teszi a zajtalan működést, mert a házak a jelvezetéken ÉS a védőföldelésen keresztül is össze vannak kötve (=földhurok)
A 230V-os kamerák alkalmazásánál ugyanez a probléma: ssok esetben nem lehet állóképet varázsolni a központi monitorra csak - a kameráknál - kikötött védőérintkezővel.A tervezők a problémát más problémát okozó eszközzel - jel leválasztó trafókkal ajánlják orvosolni, ami a DC-szint átvitelt eleve lehetetlenné teszi...
Olvastam kicsit. Újrakezdtem. Utolsó kép érdekesség. Így néznek ki belűről... Ki kell fúrni, és kivakarni..
Nagyon szépen haladsz ezzel a Duophonnal. Így már jó lesz a kondi, az előbbi megoldásod még egy kicsit kezdetleges volt, ahhoz szerettem volna javasolni, hogy a kis belső kondik lábait azért szigeteld le, de ez a megoldásod sokkal jobb lett. Az is jó ötlet, hogy kifúrtad az aljzatot a negatív pólus kivezetéséhez. Ha tudsz szerezni régi Siemens elkókat, az nem rossz választás. Az erősítőmben ilyenek vannak, és már több mint 40 évesek, köszönik jól vannak. Ja, és a hangja is jó. Azt is érdemes volna megfontolnod, hogy puffernek betehetnél egy 10µF-os olajpapírt. Ez is jót tesz a hangnak.
A drótra egy kicsit visszatérve, attól függ, hogy hogy szeretnéd megcsinálni. Korhű legyen, vagy modern legyen a belseje? Ha korhű, akkor érdemes bele megvenned a szövetes kábelt, de ha ez nem fontos, akkor a feszültségtűrésére majd figyelj oda, ha kiválasztod. Ja, és mindenképpen merev és ónozott drótokat használj. Remélem a hálózati kábeles poénomon, amit a viccesbe tettél fel, nem bántódtál meg... Egyébként az első IC-s erősítőmbe 40m árnyékolt kábel kellett a sok csatorna miatt. Ezt 5.1-esnek csinálod meg? A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
Már megcsináltam mind a négyet. Le is fújtam a házukat. Barbival beszéltem hátha van körömnyomdája a felíratokhoz. Nincsneki szám sajnos. Még nemtudom hogyan felíratozzam.
Drótban döntöttem is, meg nemis. Vagy belevágok elsőre, és a szövetbevonatossal füzöm össze, vagy kipróbálom UTP földalatti kábbelel. Lehet szövetes lesz elsőre. Aztán ha a medve beleköltözne végigmegyek a jelen. Csak kilehet mérni szkóppal. Feszültségekre külön színek lesznek. Nemtudom még hány láb hosszú.. A bemenet meg úgyis árnyékolt lesz. Inkább a végfokok potmétereivel vagyok megálldva most. Remix lakkos potik voltak benne. Így meg volt oldva a sasszitól elszigetelés. Alpsokat néztem, mert azok beválttak. Ott nincs ilyen. Csak remixben van hasonló, de ott nemtudom a minőséget. MAjd lehet kérdezek később..
Még a feliratozást kell kitalálnom hozzá. Gondoltam körömnyomdára, betűnyomdára. Betűtésztából próbáltam készíteni. A legjobb lenne az átlátszós nyomtatható matrica. Olyanból megcsak fehér hátteresem van itthon. Lehet, hogy azlesz a vége. Csak a dátum, a kapacitás, és a fesztűrést szeretném rápingálni. Ötletelek még.
Pl. letraset, vagy nem is tudom, hogy milyen névváltozatok vannak. Betűsablon matrica, Office depo, vagy grafikus kellékbolt. Elvileg többféle méretben, típusban létezik.
Ügyesen rányomod, lakkozod, és kész.
Ha szépen irsz kézzel, szerintem az sem rossz megoldás, egyedi lenne. Vagy szines papirra kinyomtatod és kivágod, ragasztod, lakkozod. (pédául rajzolsz egy oválist beleirod az adatokat és kivágod az ovális mentén). Nyomtathatsz úgy is, hogy rányomtatsz az öntapadós matrica hordozójának fényes felére és valahogy átsatirozod, átmelegited a kondira (hasonlóan, mint a nyomtatásos nyákgyártásnál).
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2015
Készlettek az kondenzátorok. Mivel samwha elkók kerültek bele, Mofesa forumtárs jóvoltából remélem 5 évig bírni fogják. Jövőhéten megyek a foglalatokért. Azthiszem addíg a táblákat, csatlakozókat takarítom.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
Szöszmötölgetek a piszkos alkatrészekkel.
Granpa: Sütőpapír mennyire felelne meg az előregedett, csévetest takarására? Vagy inkább bontsak olajpapírkondit? Van valami trükk, a bebújtatására? Nemigazán van helyem az ablakban. Szétfűzni nemszeretném.. 12,6cm2 a kimenő vasmagja. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
Egy réteg papír leszedhető, de a többi réteg gyantás. Azt a szétégett egy réteget meg igennehéz kierőszíkolni a cséve mellől..
Gondolom a cséve "nagyobb", nem lóg ki a papir a csévén "kivülre" hisz akkor be lemezelésnél sérülne.
Eröszakold ki valahogy, ezért elég nagy macera a ki lemezelés. Próbáld rétegenként.
A gond az, hogy a cséve bevolt áztatva gyantába (impregnálva) és még nedvesen lemezelték össze.
Utána az egész átvolt fújva feketére. Megy ez, csak nemolyan gyorsan..
Ja, profi kivitel. Ujjvé Hát akkor türelem. Idő van bőven.
Eddíg felsem tűnt valami. VAn 4 végfokom amiben a hálózati 15,7cm2, a kimenők 12,6cm2.
Az ötödikben amit felújítok, abban 19cm2 a hálózati, a kimenője 14cm2. Most vagy kisebbrecserélem a kimenőt az egyikbe, vagy ígyhagyom... Nemértem miért másféle. Ígyhagyhatom szerintetek? Főképp az illyesztőre gondolok.. Pakettvastagságban tér el fél centivel. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |