Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen ezért írtam hogy stb. addig jó amíg csajozik de egy hobbinak se utolsó. Én egy ideje szenvedtem mire rájöttem a türkjére hogyan mint kel csinálni, és akkora öröm ért mindenre nekem kellet rádöbbenni mert se az oldalakon se a tutorial videókon nem közlenek minden információt mivel, úgy értelmezik aki evvel foglalkozna az alapokat tudja holott a kezdők nem lelik fel
Ez mindíg így van. Mint a PIC programozás, azt sem tuddtam hanyadikán van elseje, erre jön a válasz, hogy álítsam be az XY regisztert és menni fog Akkor fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy mi az a regiszter, ja és hogy a frászba lehet beállítani a CCSC-ben.
Hasonlóan történt itt is a csoda. Eleve imádom a régi gépeket elektro cuccokat minden ami idősebb mint én! Rákaptam az Amigára viszont annyira megtetszett hogy hamarosan beszerzek magamnak egy origi gépet és pár telefon után találtam kb a faluba 3-4 db gépet csak meg kéne nézzem remélem kitudom hozni egy 10-esből addig is marad az emulátor illetve ezen probléma nélkül lehet kísérletezni. Mai nappal viszont nekiállok a Basic-nek is ha majd kapok egy kis segítéget hol nézzek utána mit hogy szájbarágósan. Sajnos linux-os világunkba másra átállni nem egyszerű
Jó lenne egy ilyen topic nekem is, miután -hozzászólásod hatására- sikeresen megtaláltam Amigámat. Már csak a tartozékok helye ismeretlen, de nem reménytelen megtalálásuk.
Csak az idő mindig kevés a sok munka mellett. Egy bajom volt vele, hogy a komolyabb játékok sok floppisok, és menet közben cserélgetni kellemetlen volt. Közben jut eszembe, nemrég nyitottak retro számítógép topicot, megkeresem. A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2015
Van hasonló témánk:Bővebben: Link.
Ilyen mikroszámítógépekkel foglakozó cikk engem is érdekelne. Nekem van itthon egy ATARI 800XL illetve egy Didaktik Gamma (Csehszlovák ZX klón) mikroszámítógépem, bár jelenleg ez utóbbit sok számjegyes matematikai példák kiszámítására használom, mint tudományos számológépet.
Igen ez az, közben én is megtaláltam.
Sziasztok! Van itt valaki aki kis vállalkozást működtet? Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a kártyás vásárlásnál mekkora összeget számol fel a bank a vállalkozónak?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Ma sajnos nem volt időm foglalkozni vele de, ennél a megoldásnál nem kell flopykkal szenvedni letöltöd a játék fileokat aztán berakod a mountolt meghajtóba és kész
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Bankkártyás vásárláskor csak a vásárlás összegét vonják le, nincs plusz költség, mint utalás esetén.
Részemről igen. Csak annyit vonnak le amennyiért vásárolok. Ez rendben is van.
De a bank a vállalkozó felé (pl. benzinkutas) plussz összeget felszámol. Én arra vagyok kíváncsi, hogy az mennyi.
Nem tudom miből gondolod ezt, de, ha ennyire biztos vagy benne, akkor ott kérdezd, ahonnan ez az infó jött, vagy éppen a banknál.
Vagy esetleg keressek rá guglin igaz?
Például, akkor talán az erre vonatkozó jogszabályokat is megtalálod.
Én olyan 1-2%-ra emlékszem taxis koromból. De meg kell kérdezni több bankban is, mert jelentős eltérések lehetnek. Volt minimális jutalék is, olyan 200 Ft körül. Tehát egy doboz gyufát ha vesznek Tőled, tuti ráfizetsz...
Sose fogom megérteni, hogy miért jobb itt megkérdezni ezeket a dolgokat, mint önmagamnak rákeresni. Kényelmesebb az biztos, ha más kikaparja a gesztenyét. Gondolom mindenki jószándékúan válaszol, de néha elég nagy a szórás. Kinek higgyek, mi alapján? És egyes esetekben elég "komolyak" a kérdések, amikre szerintem egyáltalán nem mindegy a válasz. Hasonlít a ház elötti pletyka padra az egész.
Mennyi foga van a macskának? - van akinek mesélte a szomszéd: 40 fog - van aki megszámolta: 28 fog - van aki macskát se látott, de hozzászól: 32 fog - van aki az interneten olvasta: 70 fog - van akinek van macskája, állatorvos mondta: Összesen harminc darab foguk van (16 felül és 14 alul); 12 metszőfog, 10 előzápfog, 4 szemfog és 4 zápfog, melyek 4-6 hónapos korban váltják fel a négy hetes korra kifejlődő tejfogakat. Az előzápfog és a zápfog egy metszőfog párt alkot a száj mindkét oldalán, amely egy ollóhoz hasonlóan vágja a húst.
Nálunk a boltban OTP-s terminálok vannak, és úgy emlékszem, hogy 1%-ot számol fel a bank.
Csak érdekesség.
Ma olvasom a hírekben, hogy a nettó átlagkereset 159000Ft. Sok-sok ismerősöm között talán egy sincs aki ennyit, de még közel ennyit sem keres. Mifelénk a 100-120e már jónak számít, és az ország jobb keresetű része vagyunk.
Ez az átlag számítás eredménye. Vannak akik több milliárdot keresnek évente, (még ha nem is sokan) de a statisztikát nagymértékben javítják. Nem beszélve azokról akik csak havi néhány milliócskát. Ők már többen vannak Bankárok, politikusok, celebek, TV-s, rádiós személyek. Csak pont annak nem jut mint aki dolgozik. Mint a cigány prímásnak a klasszikus viccben, há járni jár csak nem jut.
Az a baj, hogy aki nem tudja az is válaszol, és így gyarapszik a hülyeség. Egyébként ha ez beszélgetős téma, akkor miért baj az, hogy véleményt nyilvánítok? Ja, értem, ez a trollkodás. Legalább akiket érdekel, azok tudják ezentúl, hogy mennyi foga van egy macskának
Engem inkább az érdekelne, hogy az emberek legtöbbje mennyit keres. Tehát nem átlag, hanem a leggyakoribb érték az, ami értelmezhető információt hordoz. Mit kezdünk mi a celebekkel, meg a politikusokkal? Vannak, de ez más réteg.
Ahoz képest mégsem lehet beszélgetni bármiről..
Akkor egy téma. Strandon voltunk, fiam hátát bekentem naptejjel. De csak felül vállát, és lefelé 20cm hosszan. És annyire hatékony az anyag, hogy a bekent rész fehér maradt, alatta pirosra leégve. Még csicsás is, mert a határvonal erősen cikkcakkos.
A lényeg, nem gondoltam volna, hogy valóban ennyit -sokat- ér a naptej, ez legolcsóbb volt, 30-as faktorú. És ajánlatos mindenhol bekenni, mert különben érdekes mintázatú lesz az ember.
Srácok! Megkérlek benneteket ha nappal városban autót vezettek mennyen a világítás. Komolyan verőfényes napsütésben is jobban észrevehető az autó. Ma csak centiken múlt. Tudom türelmetlenebben ilyenkor a közlekedők de apró dolgok könnyebbé tehetik a közlekedést. Mindenkit kérek, a gyalogos ne akadályozza az autóst/biciklist, a kerékpáros se járdán mennyen. Naponta közlekedek az egri népkertbe és hát a 3 méter széles járda nem elég a gyalogosoknak... Lemennek a bicikliútra és ott elfoglalva az egészet gyalogolnak. Baj ebből nincs de nem kell megsértődni ha rászólás /előzés/csengetés megy.
Ahogy most feltúrták az egész egert bő hónapja a kerékpárút miatt hát felfoghatatlan. Az is hogy mi tart ennyi ideig. Azért kicsit használhatatlannak tartom a térkövet bicikliútra. De a betont is. Szegeden sokkal jobb mindhárom félnek közlekedni. lehet ez is kidobott pénz lesz funkció szempontból. Nem látom a kerékpáros átkelők nyomát sem, nagy forgalmú helyen pl a strandnál illene valami lámpa.
Én a zenét döngetem tekintélyes hangerővel, ha feszült vagyok. Nem az én világom a tetlegesség.
Na itt vagyok. Hazazavartak.
Ledugták a kamerát. Az epevezetékben nincs kő, csak az epehólyagban. De ott rengeteg kicsi, apró. Szeptemberben befekszem a sebészetre és kiszedik. Addig szigorú diéta.
Egy Bővebben: Link ilyen romance rádiónak mennyi a max értéke?
Nálunk is kicseréltek ~ 6-700 m repedezett aszfalt kerékpárutat térkőre . Szerintünk hiba volt... Néhány hét alatt már szinte zavaróan elmozdultak a kövek, kellemetlenül rázkódik a kerékpár.
(Lehet a megrendelőnek van kerékpárszervízes rokona ?)
Vesekőre nagyon jó hatással van. De a gerincet hazavágja.
Az semmi! Nálunk a kerékpárút egy szakasza a betonból készült panellapokkal van lerakva. Még az önzárós anya is kitekeredett a biciklimen!
Az semmi! Nálunk 1 km-es szakaszon majdnem 60 db szennyvízaknafedél van. Egy sincs síkban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |