Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   202 / 244
(#) steelbird válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Eleve gyanús a dolog, mert több, mint 600L térfogatot ajánl hozzá a Unibox.
(#) Nagy Tamás válasza steelbird hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

8mm Tippeltem.
(#) steelbird válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Nem tudtam semmilyen lineárishoz közeli görbét kicsalni hozzá, akárhogy módosítottam a térfogatot, meg a hangolást. Valamelyik paramétere nagyon nem jó. A Qms pl. nagyon soknak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
(#) Nagy Tamás válasza steelbird hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Azt énis sasoltam ! De úgy lehet kiesne a membrán. Vagy az impulzus átvitele lenne borzasztó.

Igen szerintem is feltűnő a Qms.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
(#) lajos1969 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Köszönöm a hozzászólásokat!
Akkor a b010-6-ost csináljam meg szerinted, változtatás nélkül?
Ehhez képest/zebass/ szerinted jobb lenne így elméletben? Mert ezt már régen megcsináltam de már nem nagyon emlékszem a hangjára.
Köszi a válaszod előre is.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015

zebass.jpg

(#) lajos1969 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Köszi a felvilágosítást, értem én. Csak szeretném a lehető legjobbat megépíteni!!
(#) steelbird válasza lajos1969 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

A gyári ajánlásnál szerintem egyik sem jobb azok közül,amiket eddig feltettél.
A tölcsérest meg szerintem ne építsd meg hozzá.
(#) Kismazsika válasza steelbird hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Ne haragudj a kevés infóért. Egy T amp 2400 végfokot fogok vásárolni, úgy gondolom ez a végfok elég erős, csatolok egy képet, hogy milyen ládára gondoltam. Azért kérdezlek titeket, mert ti jártasabbak vagytok Erőteljes mély hangokat szeretnék hallani majd
(#) Nagy Tamás válasza lajos1969 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Én is a gyári ajánlásra szavazok,csak hosszabb csövekkel! Ha valami hiba folytán nem találkozna a gyakorlati hangolás az elmélettel, még mindig lehet rövidíteni.Továbbá ha a 120L dobozt készíted, később még rakhatsz bele esetleg komolyabb hangszórókat is.
Tudok egy metódust amivel otthoni körülmények között 2-3Hz pontossággal megállapítható egy reflex láda aktuális hangolása.
(#) zotya1983 válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Akor t amp ta 2400 Ui: Nagyon szépek azok a ládák
(#) Kismazsika válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Nem rossz végfok, bár a ládákat még meg kell építeni majd De az sem okoz gondot
(#) Davidd válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Szia! Nekem is van 2 darab t.amp ta2400asom, nekem nagyon bevált kis végfok. Egyaránt topot és subot is hajtok vele. Igaz nekem mind a 2 darabban be van téve az 5. pár végtranzisztor, ami miatt kicsit magasabb üzemi hőmérséklet megengedetteb. 4 topot hajtok az egyikkel, másikkal 2 subot. Szerintem nem fogod megbánni, hogy erre döntöttél. Jó léteznek sokkal jobb végfokok, de ár/arányban is nagyon jó.
(#) dbase hozzászólása Júl 23, 2015 /

A hétvégén alkottam! Helyi külterületen szokott lenni roncsderbi/autocross évente 3-4 alkalommal. Én hangosítom RHsound 25W-os tölcsérrel 9db-bal, meg tőlük való a 100V-os keverő erősítő is a 900as verzió ami 400=700W. Tökéletesen megfelelt évek óta lassan vagy 10 év meglesz. Most volt OFF-ROAD s volt színpadi hangosítás is fellépők stb este. Nappal meg fura lett volna ha ott meg nem szól semmi. Elsőre összeraktam egy fesz osztót a 100V-os jelre, 100k/1k ellenállásokkal és usgyi bele a Pioneer keverő bemenetére, hááááát jelszinttel nem volt gond a ledsort azt jelezte hogy megfelelő, de brutál torz volt. Következőre fogtam egy beag trafót ami a hangszóró mellett volt valaha és a 4ohmos kimenetére raktam rá az ellenállásokat. Ha minden igaz 10-20W-nyi energia jelent meg rajtuk, és full tiszta tükör hang megszólalt a színpadi hangosításban. Olyan büszke voltam magamra szólt mint állat a 100V-os rendszer hangja visszaalakítva, 1-200méter hosszú jeltovábbítás után is.
De! Miért nem szólt tisztán a síma trafó nélküli jelszint leosztással is??
(#) zotya1983 válasza dbase hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Így lett jó az illesztésed az 1k s ellenállás önmagában kevés a kimenetet illeszteni kell a hangszóróhoz is.(impedancia korrekciót az ellenállat végzi meg a feszosztást is a tekercs meg a leválasztást) ezt leválasztótrafóval szokták megoldani a régi beag oszlophangfalakban is van egy ilyen többek közt
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
(#) patexati hozzászólása Júl 24, 2015 /

Sziasztok! XLR csatlakozónál szokás e bekötni az a külső árnyékoló érintkezőt az 1-es lábra ráhúzva?? Tegnap készítettem egy halom mikrofonkábelt rendelésre de a tulaj azt mondta úgy nem lesz jó el kellett mindben csípni az átkötést. Annyi bizonyos szerintem ha kettőt egybedug akkor a csatlakozó árnyékolás nélkül marad ,keverő mikrofonba dugva megkapja az árnyékolást.Mi erre a szentírás? (többfázisú rendszerekben is használva lesz ahol nem mindig a legjobb a föld,erre hivatkozott a gazdája)
(#) Massawa válasza patexati hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

A dugok fém házát soha ne kösd össze a kábelben az 1-s lábbal. Ha erre valahol szükség van az megteszi annak a készüléknek a gyártoja.
(#) bensepeter válasza steelbird hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Helló! Elkészült a két Láda, kicsit változtattam a méreteken, az egyik szaki segített ebben személyesen, merevítésekben, fújás, kitöltés. Kárpitozás után összeraktuk, és próba.
Gondoltam hogy jól fog szólni, meg lesz hang nyomás is, de ez eszméletlen. Az örömtől a szőr fel állt rajtam. Egy dB technologies hpa-3100l tipusú véggel hajtottam, brutális. Akasztottunk dj keverőt és lejátszót a a rendszerre, nagyon meg vagyok vele elégedve. Szabadtéren is és ben is jól hangzik Holnapra csinálok képet és videot, szeretném majd meg osztani veled. Esetleg majd az újj topjaimban is tudnál segíteni? Két félét is szeretnék, nah meg majd ezekből még 2-öt.
(#) patexati válasza Massawa hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Köszi!
(#) vipera1997 hozzászólása Júl 24, 2015 /

Most lettem kész egy Reflex 18R400 hangszóróhoz épített hangfallal, 2 lesz de egyenlőre ez száradt meg, próbáltam elérni a gyárit szerintetek mennyire sikerült?
Még vannak utómunkák (csatlakozótálcát kivágni, és még csillapító anyag sincs benne) de rajta vagyok
Van kép a "natúr" ládáról is és az elkészítettről is a közti folyamatot képzeljétek oda
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
(#) steelbird válasza bensepeter hozzászólására (») Júl 24, 2015 / 1

Szia!
Örülök, hogy jó lett. A Beyma nem a kommersz kategória és hinni lehet az adatlapjaiknak.
Nem olcsók a hangszóróik, de szerintem rendben vannak és megérik az árukat.
Végül mik lettek a doboz, meg a csövek méretei?

Topok: ha tudok/tudunk, akkor persze, segítünk. Én most sem segítettem sokat, ott volt az adatlapon minden...
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
(#) ocskay hozzászólása Júl 24, 2015 /

hali mindenkinek nem akarok beleszólni dj vagyok nálam pár éve 1200w oldalanként dübörgött

Siva végfokot hajtotam és reflex végfokot
(#) szamóca válasza ocskay hozzászólására (») Júl 24, 2015 / 3

Hú! Tényleg egy valódi dj vagy? Köszi hogy megosztottad velünk ezeket az értékes infókat.
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Júl 25, 2015 / 1

Nagy dolog ez Laci, nem terem minden bokorban...
(#) Nagy Tamás válasza vipera1997 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Szia! Egy észrevételemlenne. A rácsot legalább 6 ,de inkább 8 darab körömmel rögzítsd. 4 darab körömmel elég könnyen deformálódik a rács. Tapasztalatból írom ezt.
(#) sound.man válasza vipera1997 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Lehet kapni vas boltokba tekercsbe rácsot. Nem tudom mi a neve, én azt használtam. Lefújtam feketére, körbe léceztem és rácsavaroztam. Méter magas a tekercs, ebből egy méter volt 1600Ft körül, nem vészes árba se. Nekem tetszik, de ez nem azt jelenti, hogy neked is fog.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015

refim.jpg

(#) vipera1997 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Rendben, van még 4 körmöm akkor majd rápakolok még 2-2-t köszönöm!
(#) vipera1997 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Megvan a rács a topra is, csak itthon nem teszem fel mert nem enged annyi mozgást a hangszórónak :/
(#) vipera1997 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Így néz ki vele
(#) andras99 hozzászólása Júl 26, 2015 /

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata FS Audio NUX122AMK-val? Illetve az új és régebbi típusok miben különböznek?
(#) Csongi_ hozzászólása Júl 26, 2015 /

Sziasztok!
Van egy 10"-es Alien hangszorom, amibol melyladat szeretnek epiteni, foleg szobaba/zart terben hasznalnam. Segitseget kerek Toletek, a lada meretezesevel, es kialakitasaval kapcsolatban.

Mi alapjan szamoljam ki a lada belso terfogatat, es milyen tipusu legyen?
Következő: »»   202 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem