Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Eleve gyanús a dolog, mert több, mint 600L térfogatot ajánl hozzá a Unibox.
![]()
8mm Tippeltem.
![]()
Nem tudtam semmilyen lineárishoz közeli görbét kicsalni hozzá, akárhogy módosítottam a térfogatot, meg a hangolást. Valamelyik paramétere nagyon nem jó. A Qms pl. nagyon soknak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Azt énis sasoltam ! De úgy lehet kiesne a membrán.
![]() Igen szerintem is feltűnő a Qms. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Köszönöm a hozzászólásokat!
Akkor a b010-6-ost csináljam meg szerinted, változtatás nélkül? Ehhez képest/zebass/ szerinted jobb lenne így elméletben? Mert ezt már régen megcsináltam de már nem nagyon emlékszem a hangjára. Köszi a válaszod előre is. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
Köszi a felvilágosítást, értem én. Csak szeretném a lehető legjobbat megépíteni!!
![]()
A gyári ajánlásnál szerintem egyik sem jobb azok közül,amiket eddig feltettél.
A tölcsérest meg szerintem ne építsd meg hozzá. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
Ne haragudj a kevés infóért. Egy T amp 2400 végfokot fogok vásárolni, úgy gondolom ez a végfok elég erős, csatolok egy képet, hogy milyen ládára gondoltam. Azért kérdezlek titeket, mert ti jártasabbak vagytok
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
Én is a gyári ajánlásra szavazok,csak hosszabb csövekkel! Ha valami hiba folytán nem találkozna a gyakorlati hangolás az elmélettel, még mindig lehet rövidíteni.Továbbá ha a 120L dobozt készíted, később még rakhatsz bele esetleg komolyabb hangszórókat is.
Tudok egy metódust amivel otthoni körülmények között 2-3Hz pontossággal megállapítható egy reflex láda aktuális hangolása.
Akor t amp ta 2400
![]() ![]()
Nem rossz végfok, bár a ládákat még meg kell építeni majd
![]() ![]()
Szia! Nekem is van 2 darab t.amp ta2400asom, nekem nagyon bevált kis végfok. Egyaránt topot és subot is hajtok vele. Igaz nekem mind a 2 darabban be van téve az 5. pár végtranzisztor, ami miatt kicsit magasabb üzemi hőmérséklet megengedetteb. 4 topot hajtok az egyikkel, másikkal 2 subot. Szerintem nem fogod megbánni, hogy erre döntöttél. Jó léteznek sokkal jobb végfokok, de ár/arányban is nagyon jó.
A hétvégén alkottam! Helyi külterületen szokott lenni roncsderbi/autocross évente 3-4 alkalommal. Én hangosítom RHsound 25W-os tölcsérrel 9db-bal, meg tőlük való a 100V-os keverő erősítő is a 900as verzió ami 400=700W. Tökéletesen megfelelt évek óta lassan vagy 10 év meglesz. Most volt OFF-ROAD s volt színpadi hangosítás is fellépők stb este. Nappal meg fura lett volna ha ott meg nem szól semmi. Elsőre összeraktam egy fesz osztót a 100V-os jelre, 100k/1k ellenállásokkal és usgyi bele a Pioneer keverő bemenetére, hááááát jelszinttel nem volt gond a ledsort azt jelezte hogy megfelelő, de brutál torz volt. Következőre fogtam egy beag trafót ami a hangszóró mellett volt valaha és a 4ohmos kimenetére raktam rá az ellenállásokat. Ha minden igaz 10-20W-nyi energia jelent meg rajtuk, és full tiszta tükör hang megszólalt a színpadi hangosításban. Olyan büszke voltam magamra szólt mint állat a 100V-os rendszer hangja visszaalakítva, 1-200méter hosszú jeltovábbítás után is.
De! Miért nem szólt tisztán a síma trafó nélküli jelszint leosztással is??
Így lett jó az illesztésed az 1k s ellenállás önmagában kevés a kimenetet illeszteni kell a hangszóróhoz is.(impedancia korrekciót az ellenállat végzi meg a feszosztást is a tekercs meg a leválasztást) ezt leválasztótrafóval szokták megoldani a régi beag oszlophangfalakban is van egy ilyen többek közt
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
Sziasztok! XLR csatlakozónál szokás e bekötni az a külső árnyékoló érintkezőt az 1-es lábra ráhúzva?? Tegnap készítettem egy halom mikrofonkábelt rendelésre de a tulaj azt mondta úgy nem lesz jó el kellett mindben csípni az átkötést. Annyi bizonyos szerintem ha kettőt egybedug akkor a csatlakozó árnyékolás nélkül marad ,keverő mikrofonba dugva megkapja az árnyékolást.Mi erre a szentírás? (többfázisú rendszerekben is használva lesz ahol nem mindig a legjobb a föld,erre hivatkozott a gazdája)
A dugok fém házát soha ne kösd össze a kábelben az 1-s lábbal. Ha erre valahol szükség van az megteszi annak a készüléknek a gyártoja.
Helló! Elkészült a két Láda, kicsit változtattam a méreteken, az egyik szaki segített ebben személyesen, merevítésekben, fújás, kitöltés. Kárpitozás után összeraktuk, és próba.
Gondoltam hogy jól fog szólni, meg lesz hang nyomás is, de ez eszméletlen. ![]() ![]()
Most lettem kész egy Reflex 18R400 hangszóróhoz épített hangfallal, 2 lesz de egyenlőre ez száradt meg, próbáltam elérni a gyárit szerintetek mennyire sikerült?
Még vannak utómunkák (csatlakozótálcát kivágni, és még csillapító anyag sincs benne) de rajta vagyok Van kép a "natúr" ládáról is és az elkészítettről is a közti folyamatot képzeljétek oda ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Szia!
Örülök, hogy jó lett. A Beyma nem a kommersz kategória és hinni lehet az adatlapjaiknak. Nem olcsók a hangszóróik, de szerintem rendben vannak és megérik az árukat. Végül mik lettek a doboz, meg a csövek méretei? Topok: ha tudok/tudunk, akkor persze, segítünk. Én most sem segítettem sokat, ott volt az adatlapon minden... ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
hali mindenkinek nem akarok beleszólni dj vagyok nálam pár éve 1200w oldalanként dübörgött
Siva végfokot hajtotam és reflex végfokot ![]()
Hú! Tényleg egy valódi dj vagy? Köszi hogy megosztottad velünk ezeket az értékes infókat.
Nagy dolog ez Laci, nem terem minden bokorban...
![]()
Szia! Egy észrevételemlenne. A rácsot legalább 6 ,de inkább 8 darab körömmel rögzítsd. 4 darab körömmel elég könnyen deformálódik a rács. Tapasztalatból írom ezt.
Lehet kapni vas boltokba tekercsbe rácsot. Nem tudom mi a neve, én azt használtam. Lefújtam feketére, körbe léceztem és rácsavaroztam. Méter magas a tekercs, ebből egy méter volt 1600Ft körül, nem vészes árba se. Nekem tetszik, de ez nem azt jelenti, hogy neked is fog.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015
Rendben, van még 4 körmöm akkor majd rápakolok még 2-2-t köszönöm!
Megvan a rács a topra is, csak itthon nem teszem fel mert nem enged annyi mozgást a hangszórónak :/
Így néz ki vele
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata FS Audio NUX122AMK-val? Illetve az új és régebbi típusok miben különböznek?
Sziasztok!
Van egy 10"-es Alien hangszorom, amibol melyladat szeretnek epiteni, foleg szobaba/zart terben hasznalnam. Segitseget kerek Toletek, a lada meretezesevel, es kialakitasaval kapcsolatban. Mi alapjan szamoljam ki a lada belso terfogatat, es milyen tipusu legyen? |
Bejelentkezés
Hirdetés |