Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2476 / 3612
(#) sany hozzászólása Aug 4, 2015 /

Sziasztok!
Ismét jön az afrikai hőhullám. Várjátok már?
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Mifelénk például batman-ből van sok, minden este cikáznak rendesen.
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Elég meleg van a melóhelyen anélkül is a fűtött présgép miatt.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Az egy másik földrészről került ide, azért nincs természetes ellensége nálunk. Az itteni madarak közül egyedül a fácán hajlandó megenni, de az is csak jobb híján. Viszont amikor Hollandiában jártam egy vetőkrumpli termesztő farmernél és megkérdeztem mit használ krumplibogár ellen először azt sem tudta mi az. Aztán körül írtam, hogy az a csíkos bogár ami a krumpli levelét rágja. Azt mondta ja valami tankönyvben látott ilyet, de náluk nem probléma mert még a háború után kiirtották mindet.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Akkor nincs szükséged nagykabátra.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Ahol krumpliföld van folyó, patak (pl. Vas, Zala) közelében, kiváló domolykó csali.Gyerekkoromban kézzel összeszedtük, csak annyi volt.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 5, 2015 /

(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Innen úgy néz ki. De miért nem itt kérdezed meg, biztosan több információ van róla.
(#) pjg válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2015 / 1

Jár a klíma. 20° van. Mindjárt szunyálok egyet így ebéd után. (Szabin vagyok )
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

20C°-ban jól meg lehet fázni.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Elírtam! 26°. Arra van beállítva.
(#) Kovidivi válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Nálam meg alapból 26fok van a nappaliban, de a hálószobában 24, kint meg minimum 30 Jó vastagok a falak, nem kell légkondi sem!
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2015
(#) pjg válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Azt a házat nem 3 milláért vetted.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Miért gondolod? Egy jó kis vert falú ház tudja ezt és nem is drága. A miénk is ilyen.
(#) ktamas66 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Nálam 23 fok van (de ki van kapcsolva a fűtés nehogy elinduljon ).
(#) pjg hozzászólása Aug 5, 2015 / 1

Jól van! Ti nyertetek. Ki is kapcsoltam a klímát. Elővettem két sört. Egészségetekre!

sör.jpg

(#) Qju válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Egészségedre!
Tetszenek csatos üvegek
(#) pjg válasza Qju hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Valami premium qualitet. A jobb oldali az átlagnál világosabb. Gondolom búzasör. A másik sötétebb. Mondhatni világos barna sör. Ez utóbbi kicsit édeskés, de szerintem jobb ízű. A másik nagyon keserű.
Tegnap kaptam az új fényképezőmmel együtt. Azzal készült a kép. Minden lefényképezek. Csak légy nincs idebent, hogy azt is.
(#) Kovidivi válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Jó is lenne, ha az enyém lenne a lakás. Albérlet csak, de maradok legalább 10 évig az tuti.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Gondolkodott valaki valami hasonló lakáshűtési megoldáson? A kép szerint egy talaj szint alá süllyesztett hőcserélőbe forgatnánk a levegőt. A talaj vízszintnél elég hűvös szokott lenni.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Van ilyen hőcserélős rendszer, csak Q drága.
Amúgy a Szaharában "divatos" építkezési technika. Ugyanis éjjel -5-15 fok is előfordul. Nappal meg +55. Úgy építik meg a házat, hogy a tetőn egy kéményszerű kürtőn megy ki a meleg levegő, a pincén keresztül jön a friss, ahol jól lehűl. Lényeg, hogy a pincében nagy legyen a hőtároló képesség. Amúgy, mint energetikus azt tanultam, hogy a leggazdaságosabb fűtés a szigetelés. Ezt kiegészíteném, hogy a hűtés is + árnyékolás. Nagyon fontos, hogy legyen hőtároló tömeg a lakásban. Ez pl. a vályog. A lyukacsos tégla sz...t sem ér. Az éjszakai szellőztetés jól lehűti a tömegeket aki nappal adják a finom hűst. Én pl elcsesztem a padláson a szigetelést. Nem volt más lehetőség, csak belülről 2cm vastag nikecellel borítani a falakat. Ha télen ketten bent vagyunk + megy a tv akkor megvan a 28°. Fűtés nélkül. Nyáron egy személy is beleheli 32 fokra.
(#) Buvarruha válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Én már gondoltam rá, sima csőhálózaton szivatnám át a levegőt, de gondolom nem lenne túl egészséges.
(#) zolika60 válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

A parlamentet hasonló technikával hűtik nyáron. Van egy erre a célra épített folyosó rendszer, azon keresztül fújják be a hűvös levegőt. Nagy kánikulában régebben jeget is szállítottak oda, de manapság klímával hűtik.
(#) Kovidivi válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Annak a levegőenk "szaga" is lesz, ha más nem, pinceszaga. Hőcserélővel lehetne megoldani a hűtést.
(#) Gafly válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Van rá speciális "bevonatos" cső, pont emiatt. Ezermesterben volt róla cikk, annó.
Aki most épitkezik, szerintem érdemes kicsit többet ásni. Utólag már minden sokkal nehezebb.
De itt egy szakcikk.
Ha még olvasni akarsz róla, akkor a varázsszó: 'talajhőcserélő'
(#) szitko válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Épp most szeretnénk a zasszonnyal vásárolni egy "vert falu (vályog)", parasztházat. (Amiben most lakunk, az is vályog ház volt, csak az alapozás hiánya miatt kicseréltem téglára.)
Utólagosan meg lehet oldani az alapozást egy ilyen vályog háznál? A vásárolni kívánt háznál már nincs kedvem újraépíteni a házat...
(#) zolika60 válasza szitko hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Nem kell az alapozást cserélni, csak ki kell szárítani a falat, meg a környékén a talajt. Nekem sikerült. Ha érdekel privátban elküldöm a technológiát, hogy mit kell tenned.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Erre nincs szerintem szükség.
(#) nagym6 válasza szitko hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Én melléképületnél (ól) kb. 1.5 méterenként alap alá betonoztam az alappal keresztirányban kb. 30x30cm keresztmetszetű, és kb. 80 cm hosszú "alap tartókat". Kiástam -alappal keresztirányban- alap alá ezt a 30x30x80cm üreget, és kiöntöttem betonnal. Az eredeti alap alját megtisztítva, és legalább addig, illetve fölé pár cm-rel legyen az új beton teteje, hogy hozzákössön, támassza az alap alját. Először csak minden másodikat ástam ki és betonoztam, tehát 3 méterenként. Amikor ez megkötött, 1 hónap múlva ástam, betonoztam a köztes helyeken.
(#) szitko válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Idézet:
„Nem kell az alapozást cserélni”

Nem is cserélni akarom, hanem normális alapot szeretnék neki, minimum 1m mélyen betont. A jelenlegi alap, szokásos vályog alap, azaz 3-4 sor nagyméretű tégla, a tetején szigeteléssel, erre rakták a falakat. Ettől függetlenül vizesednek a falak, és a három sor tégla alatt bejönnek a bogarak, rágcsálók (ez személyes tapasztalat).
Következő: »»   2476 / 3612
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem