Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Khmm. Ez az...
![]()
Tök olcsó csak 730€ (~190.000Ft) ahhoz képes hogy csak 1W-os
![]() várom a csöves mp3 lejátszót, vajon mikor találják ki? ![]()
Csöves MP3 lejátszó: Hűű... Az laza lehet
![]() 3 perces mp3 = 17 cső csere. ![]() persze, nem úgy godoltam, hanem hogy a kis füles erősítő csöves benne, az már tényleg jó lenne. De azért az sem egy rosz ötlet ![]()
Sziasztok!
Elkészült a következő kapcsolásom hardvere: öcsémnek egy nagy óra. Hatalmas hétszegmenses kijelzőkből 4 van rajta, a számjegy magassága 57mm, maka a kijelző 70mm magas, szóval óóóriási ![]() ![]() A lelke egy AtMega8-as és egy DS1307-es RTC lesz elemmel. Tervezek még bele hőmérő ic-t, és fényérzékelős fényerőszabályzót PWM-el. A nyák vasalással készült, + kémiai ónozó, és védőlakk miatt néz ki így. A kijelzők szegmenseit darlington tranyós array hajtja meg, ezek már remélem nem fognak melegedni ![]() ![]() Már jön a könnyebb, és gyorsabb (nehezebb és hosszabb?) része az építésnek, a program megírása. Még nem írtam C-ben AVR-re progit, gondoltam itt az ideje, hogy megtanuljam ![]() És itt a link a honlaomra, ahol van pár kép: Képek
Szép lett, gratula! Ha majd világít is, kérünk további képeket!
Szép lett, és a NYÁK-ról senki meg nem mondaná, hogy home-made módon készült.
Viszont a beültetés lehetett volna precízebb. (Pl. a két, öra/perc elválasztó LED, meg a kijelzők egy síkban.) De ezzel együtt nagyon szép munka, le a kalappal! (Kíváncsi lennék mellékesen a programjára, mert egy RTC-s órát tervezgetek én is, nagy segítség volna... ![]()
Hi!
egy újabb pic programozó építésébe fogtam. Kész lett. Képek lent. Ez az a programozó, amit valaki le "förmedvény"-ezett. De egy másik fórumtársat megkérdezve, állítja frankón müxik. 16F-es családot elvileg vágja. VAn hozzá adapterem, ami a másik programozóé lenne, de az ugyse müxik. szóval, ha sikerül összeraknom a kettőt, állíthatom frankó kis programozóm van. Valószinüsitem egyszerűségénél fogva debugolni nem tud, de nem baj, arra ott az MPLAB. Meg most 2-300 pézt nekem megér. Főleg ha müxik. Nem túl szép, filccel rajzolt, nekem egyelőre elég ![]() puli (bocs a képminőségért ![]()
Hi
Ez az első (7 évvel ezelőtti) kézzel rajzolt nyákom (PIC programozó), egy förmedvény ahogy kinéz, de 7 éve szépen végzi a dolgát és végül is ez a lényeg. Zoknee: Szép nagy óra lesz ![]() Idézet: „ha sikerül összeraknom a kettőt, állíthatom frankó kis programozóm van” Ezt kizárólag majd akkor mondhatod, ha több alaptípusú PIC-et is hiba nélkül tudsz több tízszer is akár írni, olvasni. Egyébként nem lesz belőle más, mint egy egyszerű "összerakott áramkör".
Paraméterei? Max fesz, Áram? Kimeneti zaj? Cikk-kapcsrajsz lessz? Amugy szinte mint a gyári csak más a szine a nyáknak.
![]() ![]()
Juúúújj, nagyon zorga lett! Ez gonosz nagyon!
Már várom a cikket, kíváncsi vagyok! Gratula. Hozd ki az ellenőrződet, kapsz egy ötöst! ![]()
Kimeneti feszültség: 0-40V
Kimeneti áram: a képen látható trafóval 0-7A, de az áramkör egyébként 10A-ra van méretezve. 10A-ig a kijelzés méréshatár-váltás nélkül mA pontos (9.999), fesz/áramgenerátoros üzem, fesz/áram mérés, elektronikus DC on /off kapcsoló, négyvezetékes kimenet, Skori 555-ös tápja előszabályozónak... Cikket még egyenlőre szándékosan nem töltök fel, de az oldalamra írtam addig pár sort az áramkörről.
Szia!
Nagyon szép lett a berendezés, csak egy dolog nem tetszik, hogy a főkapcsoló hátul van. Már több cuccnál láttam itt a HE-n hogy hátul van a kapcsoló. Nemtudom, hogy mért jó nektek hátulra nyúkálni és kitapogatni hol van a kapcsoló.... Egyébként ötletes ![]()
Ennek több, nagyon lényeges oka van. De én egyébként sem fogok a hátuljához nyúlkálni szinte soha. Nálam a műhelyben egy gomb van, ha azt megnyomom akkor minden lekapcsol.
Sőt, a forrasztóállomásomra még kapcsolót se tettem. ![]()
Nagyon tetszik, profi munka! Szerintem ha írnál egy cikket belőle, sokan utánépítenék! +(köztük én is)
![]() ![]()
Szia!
A két led egyvonalban van, csak fotózás gözben meggörbült az egyik, a kijelzők lábát pedig még nem vágtam méretre, majd akkor, ha teljesen kész lesz, ezért is van foglalatban. Programja még nincs kész, de itt valamelyik fórumban ajánlottak egy I2C-s libraryt Avr-gcc-hez. Azt tervezem majd használni, ha megértem hogy müxik Itt a link: Bővebben: Link A hőmérő is I2C-re van tervezve. MAjd ha szépen müxik, lesz róla akkor is kép. (Ui: közelről látsik, hogy nem ez lett a legsebb nyákom, de fotón ezt nehéz észrevenni ![]() Örülök hogy enyi embernek tetszik ![]()
Hello!
Grat.! Szép munka ! Látni, hogy minden részlet meg van tervezve. ![]()
Ha ezt tudom akkor várok még egy kicsit és ezt építem meg és nem a másik, már leközölt labortápod.Gratulálok!
![]()
...hát Attila egyszerűen gyönyörű. Le a kalappal.
![]() Most én a keverőm átalakításának álltam neki. Remélem legalább a közelébe ér majd szépségben.... ![]()
Helló
Ma megalkottam életem legbrutálisabb erősítőjét. ![]() ![]() ![]() (Nem tudom miért, de lehet, hogy technológiai hiba ez. :yes: ) De így ezekkel a csavarokkal már három órája megy folyamatosan, igaz a két csavar tűz forró. Ja és a képen látható nyák nem görbe, csak a mobilon nics makró, ezért egy nagyítót tettem elé, hogy jó legyen a kép. ![]()
A nagy áramok miatt ónoztad be a fólia csíkokat?
![]() ![]() ![]()
Grat tetszik főleg a két csavar
![]()
A fóliát mostanában mindenen be szoktam ónozni. Csak azért, hogy ne oxidálódjon, mert utána nehéz forrasztani. A hűtést meg nem tudom hogy lehetett volna máshogy megoldani, mert ez smd IC és azt meg nem lehet bordára fogatni.
![]() ![]()
Köszi.
![]() Nekem ez így elvileg csak a nyák maratásba került. Hála a Maxim mintapéldány rendelésének. ![]() Amúgy nem szoktam rendelni, csak nézegetni szoktam a cuccokat. Mivel ez normális kezelhető tokban volt, ezért gondoltam rendelek belőle két darabot. És megérte. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...