Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Kukáztam egy Dimarson DM-R300 5.1-es házi mozi szettet, vagyis nem szett mert a hangszórók és a távirányító nincs meg. Nincs véletlen ehhez valakinek használati utasítása? A gondom az lenne, hogy rádióként is használható, de nem jöttem rá hogy a rádiócsatornákat hogy kell beállítani. Vagy ezt a távirányítóról kell beállítani? Előre is köszönöm.
Szia.
Én kerestem kutattam vagy egy órát, de semmit nem találtam.... Nagyon érdekes ez a házimozi. Akármi másra rákerestem találtam leírásokat, de erről az egyről nem. Valószínűleg távirányítóval lehetne.. de ha nincs hozzá akkor elég nehéz lesz...
Szia!
Én is kerestem, de nem találtam. Gondoltam másnak hátha több szerencséje lesz. Azért köszi a fáradozást.
Attól hogy most nem leletem rá még nem adom fel, hátha ráakadok. Nagyon szívesen!
Üdv.!
Egy sencor shc xd130 típusú "házimozi"-val adódott problémám. Minden remekül /már amennyire remekül lehetséges/ működik kivéve a hangot. Tévéhez Scart kábellel van kötve.Amint valamiféle hangot kell lejátszani film hangja vagy éppen zene amolyan belsőégésű motor szerű zajt ad ki hang az eredeti hang helyett (Lásd /halld/ a mellékelt fájlban).A robogó hang nem függ a hangerőtől,tehát a hangerő emelésével csökkentésével nem változik mindíg az adott erősségen szól kivételt tesz mikor 0-ra van véve a hang mert olyankor a zaj is elnémul.A zavaró hangot a saját hangfalain adja ki valamint a tv-ben is kellene szóljon a hang de a TV-ben is valamilyen zavaró hang van jelen de ez már nagyon régóta viszont a robogás nem megy át a tv-be de viszont hangot sem ad.Tartottam kondenzátorszemlét is de semmi nem tűnt gyanúsnak beleértve nem csak a kondenzátorokon hanem összességében. Kíváncsian várom az ötleteket a problémára. Előre is köszönöm
Meg szeretnék javítani egy házi mozi erősítőt, típusa VSX-420-K Pioneer. A hibája hogy egyszer csak nem kapcsolt be. M16C M3030FEPFP mikrokontroller van benne; a 3,3V tápfeszültséget megkapja, a reset láb H szinten van, a standby gomb megnyomásakor az órajel elindul de nem csinál semmit a relé sem húz be mert nem ad ki H szintet ide.
Nem tudom mi lehet a baja, lehet csak kis valami ami elkerüli a figyelmemet, esetleg az EEPROM-ban elíródott valami, vagy a kontroller a hibás. Valaki tudna segíteni?
Szia. Nekem van egy ilyenem. A távirányítón van egy fm gomb,azt kell lenyomni és hangolható a tuning gombokkal. Nekem ujkora óta rossz a rádiója. Nem fog szinte semmit pedig csatlakoztatva van a gyári antennája. Távirányító száma: KG-8777A Ha ez segít. Az útmutatóját nem találom, biztos kidobtam már. Újonnan vettem kb 2002ben 39.900ért.
Sziasztok. Szerintetek egy hazimozi erősítőnek megoldható a front es surround kimenetének hidalása? Nem tudom hogy a nyák fotójárol megállapítható e. De csinálok képet
2.1 -ben akarnám üzemelni és így jó lenne azért kihasználni a hátsó hangfalak erősítőjének a teljesítményét is A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
Gondolom a káosz hangképhez tökéletes. Szerintem nem ugyan az jön ki rajtuk.
ha a sztereó bemenetet használom akkor ugyanaz! ez nem egy dekóderes erősítő csak egy mélyládába épített kis egyszerű 6 csatornás erősítő. tehát se coax se optikai bemenet hanem külön rca-kon minden csatorna
Szerinted mélyhang szúrés sincs benne? Egyébként meg próbáld ki, szerintem nem lesz tőle baja.
Adott egy kenwood krf-5070d típusú házimozi. Jelenség, hogy ha bekapcsolom, bejön a kijelző, és mikor a védelem kapcsolna, kikapcsol, és a stby led villog. Ha kétszer megnyomom a stby gombot, megint bekacsol, tölt, és újra le. Én STKra gyanakszom, mert ahogy méregettem, az egyik stk-n a kimeneten volt DC szint és ha kivenném bekapcsolna e, nem pedig valami más védelem tiltana e, hogy nincs benne a végfok. Vagy esetleg itt is egy megszakadt ellenállás, vagy forrasztási hiba okoz dc szintet a kimeneten?
Sziasztok!
Orion HT 800 HC házimozim van, de csak 2.0 jelet ad az aux-on, kéne egy kis segítség abban, hogyan tudnám átalakítani, hogy legalább 2.1-be tudjon szólni ez a kis erőlködő! Gondolkodtam azon is, hogy ami jelet kap a dvd lejátszó részről, azt a kábelt csinálnám meg auxnak... Ha így is meglehet oldani jó lenne Ha kell kép róla, küldök! Köszi előre a segítséget!
hellosztok! a segítségeteket kérem. van egy LG LH-D6230 házimozi rendszerem.van egy kis gond vele,amikor be teszem a CD vagy DVD akkor csak megpörgeti a CD vagy DVD de nem akarja be olvasni,de csak akkor olvassa be ha picit rá ütök a tetejére és akkor el indul.szerintetek mi a baja?
Segítséget szeretnék kérni van egy Panasonic SA-HE75 erősítőm de a hűtő ventilátor nem megy mi lehet a gond vagy érdemes-e ja vitatni és menyi lehet?A ventilátorja jó mert kipróbáltam.
A hangerőszabályzója is össze vissza pörög a digitális kijelzőn a skála, a kontakt spray -vel orvosolható vagy csak nagyobb lesz a gond?A távval jól működik. Várom választ. Előre is köszönöm a segítséget.
ORION HT 80OA házimozi CD, DVD lejátszás, rádió működik, de sem pendrive-ról, sem külső memóriacsatlakozóról nem. Kapcsolási rajzom nincs.
MI lehet a hiba valószínű oka?
Sziasztok!
Hozzám került egy Acoustic soultions AS150 5.1-es házimozi mélynyomója. Benne van az erősító is. Szeretném kipróbálni, de sajnos hiányzik belőle a toroid trafó. Csak a trafó hiányzik belőle, ezen túl mindene megvan és épnek tűnik. A mélynek TDA2030A a meghajtó IC-je, a hangszóróknak D2030A IC-k és van benne F4558-as előerősítő, ha ez segít valamit. A panelen ez a szám van: AM990E230V-S06, a nyákon pedig: 4V010041 és KDA7.820.654/03. Valaki meg tudná mondani esetleg mekkora és milyen trafó való bele? Köszi szépen!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A minap vásároltam használtan egy Onlyo TX-DS484 tipusú házimozi erősítőt, amely kb 1 óra mulva elhallgatott. Nincs égett szaga a relék kattannak ki és bekapcsoláskor. Valakinek van ötlete hogy hol kezdjem a hibakeresést?
sziasztok. van egy samsung HT-P10 tipusu házimozim. Laptophoz használom zene hallgatásra, tegnap kihúztam a laptopból az audió dugót és ahogy az aszra tettem leesett és pont bele esett a 3,5 jack dugó a hosszabbítónak pont abba a lyukjába amibe a fázis megy. Azóta nem szól az aux bemenet egyik oldala. Amúgy filmmel,rádióval tökéletes a hangzás, valami az aux bemenetnél történt van valakinek ötlete? esetleg van itt szakember is? töltök fel pár fotót, Segítségeteket előre is köszönöm szépen
A képen melyik csatlakozó az AUX bemeneté? Valamint érdemes lenne éles képeket készíteni.
a jobb oldali az aux bemenet, nem tudok ettől élesebbet csinálni. a jobb szélső kondi tetejéhez ha hozzá érek akkor zúg az az oldal ami nem szól, 50V 2.2 mikrofarát, nagyitóval a pici ellenálásokon kerestem égési nyomokat de nem találtam semmit. van digitális multiméterem de nem tudom hogy milyen értékeknél jók vagy rosszak
Üdv.Adott egy Aiwa AV-D58EZ tipusú házmimozi erősítő és a következő a hibája.Készenlét van, bekapcsol és utána 2mp után kikapcsol. Mitől lehet ez? Végfok hiba?
Sziasztok.
Segitségetekre lenne szüksègem. Van egy LG 5.1-es wirelleszes házimozim a hátsó hangszórók nem szólnak eldobtàk a jelet pirosban villog a jelfogó egység. Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
Üdv!
Van egy Pioneer VSX-D711 erősítőm valamiért a napokban AMP ERR-t ír ki és ki be kapcsolgat folyamatosan. Mi lehet az oka? Már neten nézegettem mindenki a hangfalat okolja érte de nem az mert magába is csinálja amikor nincsenek rákötve. Van olyan is amikor nem csinálja és megint csak. Mi lehet a gond vajon? Az ic-je? Túláramot kap esetleg vagy mi lehet?
Ezer és egy oka lehet. Előzmény? Tettél rá más hangfalat, rövidre se záródott a kimenet? Forrasztásokat megnézted? Főleg a végfok körül.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van ez a Acoustic Solutions DS1233-as házimozi. Van több bemenete is, egyelőre csak az analóg bemeneteket teszteltem. De bármelyiken van egy pár másodperc után elhallgat. Ha újra arra a csatornára kapcsolok, megint megy egy pár másodpercig. Kapcsolási rajzot eddig nem találtam, hozzá. 3 panel is van benne az egyik a végfok, az elvileg jó mert amikor elnémul, akkor a bemenetet megfogva van hangja. Ezt kizárnám, van egy digitális része, ami a kijelzőt és gondolom az 5.1-es részért felelős. A 3-ik egy a bemeneteket kapcsoló rész. Ezen van több műveleti erősítő és egy HCF4052BE elvileg ez kapcsolja a bemeneteket. Erre gyanakodtam, kicseréltem de a hiba továbbra is fent áll. Valakinek valami ötlete? Rakok fel még képeket. Ma este letesztelem az optikai bemenetet, mert igazából nekem csak ez lenne a legfontosabb. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2015
Sok típusnál maga a bemenetválasztó, vagy annak a tápja romlik el, lehet neked is ezen az úton lehetne tovább menni. Ami hasznos segédeszköz egy apró erősítő (akár egy aktív hangfal némi védelem a bemenetén (ellenállás dióda) .Ezzel tudod követni hol veszik el a hang, esetleg műszerrel tudod keresni a 0V/ féltáp (izlés és szerkezet szerint) meglétét. Mindkét jellemzőnek meg kell lennie, mert ilyen hibáknál gyakori, dc-ben mászik el valamiért.
Egyelőre úgy tűnik, hogy az optikai bemenete jó, de ezt még tesztelnem kell.
Üdv! Kaptam javításra egy orion ht 800hc típusú házimozit azzal a hibával , hogy nagyon halkan szól hangszoró kimenetről . Megnéztem és tényleg nagyon halkan szól max hangerőn is alig hallani . Így hát nekiálltam a hibakeresésnek . Először is csináltam egy teljesen alapra visszaállítást , de semmi a hiba megmaradt ígyhát jöhetett a szétszedése . Tápegységen ellenőriztem a feszültségeket kerestem forrasztási hibát esetleg látható hibát de semmi , megnéztem az erősítő részt is ott se találtam semmi erre utaló nyomot. Így hát gondoltam lehúzom a főpanelről az erősítő bemenet csatlakozóját és kipróbálom külső hangforrásról . Külső hangforrásról teljesen normálisan szól tehát normális hangerővel . Elképzelhető , hogy a főpanelen beszart a főchip ? Esetleg gondoltam arra , hogy a főchip jobb sarkánál lévő és a felső részénél lévő kondenzátorokat kicserélem .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |