Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Arra szeretnék megkérni egy kedves jelentkezőt, hogy jó volna, ha felrakna nekem ide egy equalizer kapcsolási rajzot. Ha lehetne akkor trnzisztorral megvalósítottat, mert ez lenne a feladatom és sehol nem találok normálisat. Nem kell túl bonyolult. Még annyit, hogy jobb lenne, ha mailbe küldenétek el! (monyi19@freemail.hu). Előre is köszönöm!
Köszi
Eddig nem értettem. Túl bonyolultan magyarázták el ... ![]() Vagycsak szimplán nem figyeltem rájuk mikor kellett volna.
Helló. Milyen név alatt keressem aztalakot, amit a nyákra fújsz azért, hogy ne oxidáljon?
Sziasztok, volna egy számomra elgondolkodtató kérdés amiben tudnátok segíteni: az autóerősítők, tulajdonképpen csak végfokok plusz egy-két funkcióval még ellátva, vagy ezekben van előerősítő is, mert szerintem a fejegységből már "előerősítve" jön a hang. vagy nem? Azért kellene mert autóerősítőt akarok csinálni, és nem tudom kell-e külön előerősítő is bele.Köszi
![]()
Szerintem nem kell, ha jól értettem a kérdésedet...
Mert hát te egy olyan erősítőt akarsz ami a rádióból kijövő jelet tovább erősíti. És ugye a rádiódból gondolom eleve "line out" jel jön ki, ami meg már elegendő ahhoz hogy kihajtson egy erősítőt. Remélem segítettem. Üdv.
Sziasztok!
Mivel eléggé kezdő ![]() Szóval: Optokaput szeretnék illeszteni számítógép soros kimenetére. Ha tudna valaki segíteni abban, hogy milyen kapcsolással lehet ezt mogoldani, azt megköszönném. ![]() R
sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy egy mosfet (jelen esetben: irf540) átengedhet-e kikapcsolt állapotban a d és a g között minimális feszt?
Valaki nem tudná megmondani, hogy mivel lehet megrajzolni a panelt(nyákot), azon a szpeciális ceruzán kívul, s ami ellenáll a savnak?Vmi olyansmi amit konnyen be lehet szerezni
![]() ![]() Udv!˛
Anyu körömlakkját csórd el. (ne röhögj! 30 évvel ezelőtt ezzel rajzoltam ic-s nyákot
![]()
Azzal az alkoholos filctollal, amit bármelyik írószerüzletben megvehetsz, meg lehet rajzolni a nyákot, és ellenáll a savaknak, de órákon keresztül nem, szal nem árt minél hamarabb elvégezni a maratást.
Nem jó mindegyik flic pl.: az EDDING alkoholos filcet nekem leszedte a marató. Ezzel szemben ajánlom az OHP marker típusut.
Üdv!
Én eddinggel csináltam, és nem szedte le, sikerült kimaratni, persze nem volt 100%-os, de sikerült.
Nem tudom miért szedte le de már nem is zavar mert azóta áttértem a fotózásra.
Lehet hogy már régebbi volt és azért nem volt jó....
Az lehet, már én sem használom, mert lézernyomtatós technikával dolgozok.
Meg a legjobb filctoll az amiben olyan golyócska is van, mert az olyan igazi festéket tartalmaz. Az tuti ellenálló, de körömlakk téma az nálam is működött.
![]() Sőőt, volt már olyan is, hogy az egész nyákot bekentem festékkel és kikarcoltam belőle azokat a részeket ahol a savnak marnia kell. (persze ez nyákfüggő, egyszerűbbeknél ez is beválik)
Helo!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel lehet helyettesíteni a TFM-27DT típusú piezot a telefonban? A készülék működőképes, de ha engem hívnak akkor nem cseng. Ha kicserélem egy autóba való világításjelző zümire, akkor zümmög és villog a benne lévő led, de nagyon halk. A piezo amúgy úgy viselkedik esetünkben, mint egy kis kondi egy prüttyenést követően elhalgat a szakadásvizsgáló, ha megfordítom a pólusokat akkor még 1x. plz help! ![]()
Talán ha szervívbe adnád, ott a rosszat egy jóval helyetesítenék.
![]() Vagy egy U.A.-tipusú készülékből kellene kitermelni, aminek egyéb szervi gondjai vannak. (PL: kijelzőtöréses...) De ez csak egy 5-let. ![]()
Ilyen ifjan kezdted?!
![]() Amúgy gyógyszertárban kapható kisméretű injectios fecskendő, valamint vastag(abb) injectios tű. A tű hegyét finoman le kell köszörülni a hossztengelyére merőlegesen, rövidebbre, így olyan lesz, mint egy hosszabb csövű csőtoll, de - azzal ellentétben - a fecskendő és a tű ellenáll az acetonnak! A fecskendő felső részébe, felhúzott dugattyú mellett, a dugattyú alatt, legalább 2 db, egyenként 0,5~1 mm átmérőjű lyukat kell fúrni, hogy a festék nyugodtan folyhasson. Ez után az így előkészített eszköz úgy használható, mint a csőtoll. Ebbe körömlakkot töltve lehet a továbbiakban használni. A lakkot kicsit hígabbra kell keverni az acetonnal, mint amit a hölgyek szeretnek, hogy jól follyon, de még rendesen fedjen. Legjobb a sötét színű körömlakk (fekete, vagy piros), de mindenképpen olyan legyen, amiben nincsenek apró fém szemcsék (csillámos), mert azok a maratáskor kioldódhatnak.
Igen, kb. 9 éves voltam amikor Apu segítségével megalkottam az első komolyabb panelomat.
![]() ![]() ![]() Pfuuuu, bazi öreg vagyok! :smoke:
Sziasztok
Az érdekelne hogy egy mezei graz (KBL406) Mekkora max frekvenciá működik rendesen? És hogy menyire érzékeny mágneses, elektromágneses térre? A simsonom "generátorára" van kötve. max 800hz-et kap.
Elméletileg azon a frekvencián is kellene működnie. A dióda úgy működik, hogy egyik irányba vezet másik irányba nem, szóval az egyik félfullámot átengedi, a másikat nem, és ennek így kell lennie 50Hz-en is, és 800-hz-en is.
Megnézve egy 1N00XX adatlapját, (feltehetőleg egy hídban is hasonló típus van) annak záróirányú feléledési ideje 30 mikrosec, ez lefordítva 33kHz, amit nem közelítesz meg, igy 800Hz-en problémamantesen kell működnie.
Biztos hogy jobban fog melegedni 800Hz-n mint 50Hz-n a relative hosszú ki és bekapcsolási ideje miatt,de azért használható....
Kb. ugyan ezt az utat jártam be én is.
![]() Idézet: „Pfuuuu, bazi öreg vagyok!” Rólam nem is szólva... Az első tranyóm egy AC-s sorozatú Ge volt! Ma is megvan! ![]() De ne OFF-oljunk, mert jön egy moderátor, és szétrúgja a hátsónkat! ![]() Idézet: „Programozás nélkül ezt meglehetne csinálni LCD-vel?” igen, ha ELOLVASTAD a cikket kiderül, mi hajtja meg az LCD-t, vagy is 7136 -s IC.... üdv ![]()
Jaa igen, csak nemvoltam benne biztos
![]() De azt még nemtom hogy a feszmérőt is meglehet-e így csinálni...Bár megnéztem az LCD árakat és lemondtam róla ![]() Inkább azt kérdezem hogy nekem max 20V-ig kéne mérni, és esetleg megoldható hogy tizedesig mérjen netalántán még századot is? ![]()
Mindent meg lehet oldani...
![]() Az LCD kijelzőshöz ennek az IC-nek a testvérére van szükség. Az adatlapját ha megnézed, abban le van írva, hogy azt hogyan kell beüzemelni. Ott van leírva az is, hogy a méréshatárt hogyan lehet beállítani. Nyilván, ha kevesebb digit szükséges a méréshatárig való kijelzésre, akkor több marad a tizedes jegyeknek. (Alapból, ha jól emlékszem, akkor 3,5 digitet hajt meg az IC, tehát egy tizedesjegyet lehet kijelezni, meg az előjelet.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |