Fórum témák
» Több friss téma |
Kéményes készülék esetén műanyag ablak, vagy gumitömítéses fa ablak és azonnal ez a jelenség. NINCS elég levegő utánpótlása a készüléknek. Vagy esetleg még ventillátor is elszívja a fürdő/wc/konyhából.
Ez életveszélyes és a szolgáltató megtudja elzárja vagy a készüléket vagy elviszi a gézmérőt!.
Azt nem tudom, hogy a fürdőszobából szívja a levegőt a kazán, vagy pedig a szellőző aknából.
A fürdőszoba erre az aknára szellőzik. Földszinten vagyok, tehát inkább tőlem kellene levegőnek jutnia az aknába, ami aztán felszáll. Ventilátor nincs. Az ablakok légzárása nem tökéletes, pont a kazán miatt. Én a meleggel, és a páradús levegővel tudtam összefüggésbe hozni. Ezt a problémát titkolnom kellene? Vagy éppen hogy jelenteni? Mondom, havonta 1x van, ha valaki hosszan tusol tűzforró vízben, és csak nyáron. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
Lehet ,hogy szakadt a gázszelep valamelyik mágnestekercse.Vedd le a csatlakozókábelt és mérd meg az ellenállásukat "kohm" nagyságrendben kell lenniük.Ha ez a baj akkor mindenképpen gázszelep csere.A szelepen fel van tüntetve a típusa
![]()
Sziasztok!
Semia F24 kombi kazán edig csak fűtésre volt téve és rendben működött. Most melegvízre is rákötöttük, de nem ad meleg vizet. (Kb egy délutánt ment rendben) A jelenség: elindul, leáll, elindul, leáll a láng. A víz pedig nem meleg. A láng akkor is indul ha a melegvíz hőfokszabályozót teljesen letekerem. Azt hiszem víz tömegáram korlátozót nem tette bele a szakember. (Lehet ez a hiba oka? De akkor miért ment pár óráig?) Ha félig elzárom a víz bemenet csapot, akkor sem lesz jobb. Plusz: Odébb került a kazán egy méterrel mint eddig, így a füstcsövet is odébb vittük (egyszerű felső kivezetés át a falon és annyi). Nem tudom van-e köze a jelenséghez, de a cső külső fala most üzem közben eléggé melegszik. Nem figyeltem meg korábban is csinálta-e. Jó ez így?
A felsőkivezetés nem a falon megy át. Az oldalkivezetésnek hívják. Valamelyik meghatározásod nem jó... Ha melegszik a szívó oldal, az a nyomó tömörtelenségére utal. Ha kinyitod az égésteret, akkor nem áll le? Ha így van, rakd össze újra rendesen a füstcsovet.
Bocsánat, nem vagyok jártas ebben...
A kazán felső részén megy ki a cső, aztán rögtön egy könyök és át a falon, ezért fogalmaztam rosszul. Úgy érted, hogy vegyem le az égéstér első borítását és nézzem meg, hogy akkor rendben megy-e a láng? (jelenleg csak a kazán első borítása nincs rajta-a kép szerint- de így is leáll) A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
...közben kipróbáltam, levettem az égéstér első borítását, de így is leáll.
Más ötlet van esetleg?
Leáll vagy be se gyújt? Ventillátor elindul? Kint érezhetően nyomja a levegőt?
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
A ventillátor megy, a levegő áramlik kint.
A láng begyújt, megy full gázon egy darabig, majd leáll. Aztán újra elindul, ég egy darabig és leáll. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
Azt is próbáltam, mert régen a beüzemeléskor mondták, hogy nem mindegy.
Csak találgatok... A víznyomás miatt nem csinálhat ilyet? 1,5 bar a fűtőköri, és a hidegvíz bemeneten nincs tömegáram korlátozó + a melegvíz kimeneten sem. (a haszn útmutató írja, hogy kell) A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
Attól még folyamatosan kéne égnie, legfeljebb nem melegszik a víz... Fűtésre kapcsolva is kiáll hibára?
Azt most nem tudom kipróbálni, mert a fűtést még nem kötöttük vissza.
A fűtőkör ki és bemenet egy darab csővel van rövidrezárva.
Kb. 20-25 másodperc, aztán nagyjából ugyanennyi szünet.
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy 5 éves BAXI LUNA 3 HT SYSTEM gázkazánom, ami E 133-as hibakóddal (gázhiány) leállt egyik nap. Begyújt, 4-5 másodpercig ég, majd elalszik. Ha áramtalanítom és 3-4 óra múlva bekapcsolom akkor felfűti a használati meleg vizet minden probléma nélkül. Kérdezném,hogy valaki tudna-e valami hibaleírást vagy ötletet adni erre a problémára? Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,van egy Saunier Duval KLOM 30-as kazánunk ami a következő hibát produkálja.A termosztáton a hőfokot pl. beállítom 22 fokra, lent a kazán kattan és beindul, 6-8másodperc múlva kiáll f1-re, resetelem újra beindul és megint leáll, kb. a tizedik reset után többször próbál már begyújtani, de kiáll f1-re és úgy nagyjából 5 reset után beindul. Amikor már megy ha leállítom simán újra indul, de ha megpihen megint kezdődik elölről minden. Köszönöm előre is a válaszokat!
Szia!
F1 – A gyújtó automatika blokkolását és a gázszelep lezárását az ú.n. LÁNG ELVESZTÉSÉT jelzi. Ez a blokkolás akkor jön létre, amikor nem kap az automatika lángjelzést. A kazán reteszelt állapotba kerül. Ezt az üzemzavart a biztonsági termosztát vagy a füstgázszenzor beavatkozásai okozhatják Vagy a vezérlő hibája, esetleg a karbantartás hiánya. Megoldás: karbantartás, érzékelő tisztítása , vezérlő csere, vagy Újpesten javítják itt
Üdv Mesterek!
Siemens panelos baxi Novula 240 6 led+4 led es 30ledet villogtatja ami gyujtási hibára utal, nincs láng.... stb. A gond a köv. A hibát nemlehet törölni. Semmire nem reagál a vezérlő. Ami marha érdekes. Turiztam egy másik panelt , és láss csodát, a táp és minden kábelezés után , a 30led villog. Hiba nem törölhető. Két panel nem hazudik . Szerintem ez a Siemens panelokra jellemző tervezési hiba. Valaki találkozott ilyen hibával? Esetleg valami ötlet? köszönöm! a használatija A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
Köszönjük a segítséget tisztítás megoldotta a problémát
Fordítsd meg a villásdugót!
Dég Kolibri fűtő kazán induláskor kiáll pirosra reset után van és megy minden . meleg kazánnal össze-vissza lehet indítgatni minden üzemmódban. Kihűlt kazántest esetén nem indul= piros a szervizes szerint a hőcserélőt kell savazni ! ( Most lett, kiszerelve tisztítva nem a kaszniban. a szerelőnek éppen volt a csomagtartójában egyí jó hö-csé ár Alkalmanként változó. mi a gubanc, tudnátok-e tanácsot adni?
Duhos
Koszos az érzékelő elektróda, nincs rendes földelés a konektorban, gyújtó panel hibás, ha bemelegszik tökéletesen működik.
Sziasztok hobbitársak!
Az lenne a kérdésem,hogy merre találok itt olyan topic ot ahol bosch zw23 gázkazán vezérlőpaneljén keletkező típushibák kijavításáról olvasgathatnék ,tippet adva ezzel a szerelőmnek,hogy ne keljen már 60e kemény magyar forintért megrendeltetnem vele azt a bizonyos vezérlőpanelt! A segítségeteket nagyon köszönöm előre is!
Sziasztok !
FÉG kazán szivattyúja állandóan megy, akkor is ha nem működik a kazán, csak őrláng van. A szerelő szerint ez normális. Tényleg?
Ha mindig megy akkor nem üzemszerű. Mi a típusa?
Grundfos.
Azelőtt nem csinált ilyet, azota csinálja amiota kicserélt vmi biztosítékot a szerelő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |