Fórum témák
» Több friss téma |
Kéményes készülék esetén műanyag ablak, vagy gumitömítéses fa ablak és azonnal ez a jelenség. NINCS elég levegő utánpótlása a készüléknek. Vagy esetleg még ventillátor is elszívja a fürdő/wc/konyhából.
Ez életveszélyes és a szolgáltató megtudja elzárja vagy a készüléket vagy elviszi a gézmérőt!.
Azt nem tudom, hogy a fürdőszobából szívja a levegőt a kazán, vagy pedig a szellőző aknából.
A fürdőszoba erre az aknára szellőzik. Földszinten vagyok, tehát inkább tőlem kellene levegőnek jutnia az aknába, ami aztán felszáll. Ventilátor nincs. Az ablakok légzárása nem tökéletes, pont a kazán miatt. Én a meleggel, és a páradús levegővel tudtam összefüggésbe hozni. Ezt a problémát titkolnom kellene? Vagy éppen hogy jelenteni? Mondom, havonta 1x van, ha valaki hosszan tusol tűzforró vízben, és csak nyáron. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
Lehet ,hogy szakadt a gázszelep valamelyik mágnestekercse.Vedd le a csatlakozókábelt és mérd meg az ellenállásukat "kohm" nagyságrendben kell lenniük.Ha ez a baj akkor mindenképpen gázszelep csere.A szelepen fel van tüntetve a típusal VK 4105M 1005. Így lehet beazonosítani és cserélni megfelelőre.
Sziasztok!
Semia F24 kombi kazán edig csak fűtésre volt téve és rendben működött. Most melegvízre is rákötöttük, de nem ad meleg vizet. (Kb egy délutánt ment rendben) A jelenség: elindul, leáll, elindul, leáll a láng. A víz pedig nem meleg. A láng akkor is indul ha a melegvíz hőfokszabályozót teljesen letekerem. Azt hiszem víz tömegáram korlátozót nem tette bele a szakember. (Lehet ez a hiba oka? De akkor miért ment pár óráig?) Ha félig elzárom a víz bemenet csapot, akkor sem lesz jobb. Plusz: Odébb került a kazán egy méterrel mint eddig, így a füstcsövet is odébb vittük (egyszerű felső kivezetés át a falon és annyi). Nem tudom van-e köze a jelenséghez, de a cső külső fala most üzem közben eléggé melegszik. Nem figyeltem meg korábban is csinálta-e. Jó ez így?
A felsőkivezetés nem a falon megy át. Az oldalkivezetésnek hívják. Valamelyik meghatározásod nem jó... Ha melegszik a szívó oldal, az a nyomó tömörtelenségére utal. Ha kinyitod az égésteret, akkor nem áll le? Ha így van, rakd össze újra rendesen a füstcsovet.
Bocsánat, nem vagyok jártas ebben...
A kazán felső részén megy ki a cső, aztán rögtön egy könyök és át a falon, ezért fogalmaztam rosszul. Úgy érted, hogy vegyem le az égéstér első borítását és nézzem meg, hogy akkor rendben megy-e a láng? (jelenleg csak a kazán első borítása nincs rajta-a kép szerint- de így is leáll) A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
...közben kipróbáltam, levettem az égéstér első borítását, de így is leáll.
Más ötlet van esetleg?
Leáll vagy be se gyújt? Ventillátor elindul? Kint érezhetően nyomja a levegőt?
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
A ventillátor megy, a levegő áramlik kint.
A láng begyújt, megy full gázon egy darabig, majd leáll. Aztán újra elindul, ég egy darabig és leáll. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
Azt is próbáltam, mert régen a beüzemeléskor mondták, hogy nem mindegy.
Csak találgatok... A víznyomás miatt nem csinálhat ilyet? 1,5 bar a fűtőköri, és a hidegvíz bemeneten nincs tömegáram korlátozó + a melegvíz kimeneten sem. (a haszn útmutató írja, hogy kell) A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
Attól még folyamatosan kéne égnie, legfeljebb nem melegszik a víz... Fűtésre kapcsolva is kiáll hibára?
Azt most nem tudom kipróbálni, mert a fűtést még nem kötöttük vissza.
A fűtőkör ki és bemenet egy darab csővel van rövidrezárva.
Kb. 20-25 másodperc, aztán nagyjából ugyanennyi szünet.
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy 5 éves BAXI LUNA 3 HT SYSTEM gázkazánom, ami E 133-as hibakóddal (gázhiány) leállt egyik nap. Begyújt, 4-5 másodpercig ég, majd elalszik. Ha áramtalanítom és 3-4 óra múlva bekapcsolom akkor felfűti a használati meleg vizet minden probléma nélkül. Kérdezném,hogy valaki tudna-e valami hibaleírást vagy ötletet adni erre a problémára? Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,van egy Saunier Duval KLOM 30-as kazánunk ami a következő hibát produkálja.A termosztáton a hőfokot pl. beállítom 22 fokra, lent a kazán kattan és beindul, 6-8másodperc múlva kiáll f1-re, resetelem újra beindul és megint leáll, kb. a tizedik reset után többször próbál már begyújtani, de kiáll f1-re és úgy nagyjából 5 reset után beindul. Amikor már megy ha leállítom simán újra indul, de ha megpihen megint kezdődik elölről minden. Köszönöm előre is a válaszokat!
Szia!
F1 – A gyújtó automatika blokkolását és a gázszelep lezárását az ú.n. LÁNG ELVESZTÉSÉT jelzi. Ez a blokkolás akkor jön létre, amikor nem kap az automatika lángjelzést. A kazán reteszelt állapotba kerül. Ezt az üzemzavart a biztonsági termosztát vagy a füstgázszenzor beavatkozásai okozhatják Vagy a vezérlő hibája, esetleg a karbantartás hiánya. Megoldás: karbantartás, érzékelő tisztítása , vezérlő csere, vagy Újpesten javítják itt
Üdv Mesterek!
Siemens panelos baxi Novula 240 6 led+4 led es 30ledet villogtatja ami gyujtási hibára utal, nincs láng.... stb. A gond a köv. A hibát nemlehet törölni. Semmire nem reagál a vezérlő. Ami marha érdekes. Turiztam egy másik panelt , és láss csodát, a táp és minden kábelezés után , a 30led villog. Hiba nem törölhető. Két panel nem hazudik . Szerintem ez a Siemens panelokra jellemző tervezési hiba. Valaki találkozott ilyen hibával? Esetleg valami ötlet? köszönöm! a használatija A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
Köszönjük a segítséget tisztítás megoldotta a problémát
Fordítsd meg a villásdugót!
Dég Kolibri fűtő kazán induláskor kiáll pirosra reset után van és megy minden . meleg kazánnal össze-vissza lehet indítgatni minden üzemmódban. Kihűlt kazántest esetén nem indul= piros a szervizes szerint a hőcserélőt kell savazni ! ( Most lett, kiszerelve tisztítva nem a kaszniban. a szerelőnek éppen volt a csomagtartójában egyí jó hö-csé ár Alkalmanként változó. mi a gubanc, tudnátok-e tanácsot adni?
Duhos
Koszos az érzékelő elektróda, nincs rendes földelés a konektorban, gyújtó panel hibás, ha bemelegszik tökéletesen működik.
Sziasztok hobbitársak!
Az lenne a kérdésem,hogy merre találok itt olyan topic ot ahol bosch zw23 gázkazán vezérlőpaneljén keletkező típushibák kijavításáról olvasgathatnék ,tippet adva ezzel a szerelőmnek,hogy ne keljen már 60e kemény magyar forintért megrendeltetnem vele azt a bizonyos vezérlőpanelt! A segítségeteket nagyon köszönöm előre is!
Sziasztok !
FÉG kazán szivattyúja állandóan megy, akkor is ha nem működik a kazán, csak őrláng van. A szerelő szerint ez normális. Tényleg?
Ha mindig megy akkor nem üzemszerű. Mi a típusa?
Grundfos.
Azelőtt nem csinált ilyet, azota csinálja amiota kicserélt vmi biztosítékot a szerelő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |