Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   63 / 219
(#) eyess válasza TKR hozzászólására (») Aug 29, 2015 /

Hátha így könnyebb.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Aug 29, 2015 /

Még akkor sem kell a doboz, ha a vásárlástól álsz el! Szemtanúja voltam, amikor egy próbavásárláskor ez szóba került a revizor által. Megfellebbeztük, mert mégis mi az, hogy megrendelsz valamit, majd visszaküldöd egy teszkósszatyorban és a boltnak vissza kell vennie, majd add el utána újként.. Elutasították a fellebezést, ugyanis az eredeti csomagolást nem követelheted meg mint eladó és még akkor sem, ha elállnak a vásárlástól, nem ám garanciális javításkor...

soos csaba

Hozzá ne nyúlj! Vissza garanciába, főleg, hogy a javítás szinte esélytelen, legfeljebb csak kijelzőcserével. Viszont, ha szétszeded, belepiszkálsz akkor jogosan utasítják el a garanciális cserét, javítást!
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
(#) TKR válasza eyess hozzászólására (») Aug 30, 2015 /

Köszi, ezt én is megtaláltam csak nem tudom mennyi a különbség mert ami nekem van az r4-es ez a rajz meg r2-es.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 2, 2015 /

Találkoztam

Az , hogy mindig újra indult.

Ilyen táp van benne ?

táp.PNG

(#) kadarist válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 2, 2015 /

Szia!
Golyózni meg reflow-olni kell, aztán talán jó lesz, talán nem. A normál forrasztások jól néznek ki?

A hosszanti hűtő borda feletti két kisebb elkó az kuka . Viszont az alaplapon az a processzor mintha kissé meg lenne melegedve , vagy csak rosszul látni ?

Értem menüben nincs beállítva mondjuk egy automatikus kikapcsolás , vagy hasonló ?

Azt lenne jó tudni , hogy amikor ez történik , akkor a táp primer oldalán a puffer feszültség meg marad e vagy lecsökken.

Értem , akkor az is lehet , hogy nem műszaki eredetű lesz a baj , hanem szoftveres .Bár , ha bejön rajta az adás , és beáll a rendszer , akkor ez is kérdéses .Kontakt hiba forrasztási hiba , esetleg kocogtatásra vissza kapcsol e stb.Ezeket kellene végigzongorázni.

Egy gyári alap visszaállítást csinálj, de úgy , hogy legyen kikapcsolva a wifi.

Egy gyári alap beállításnak kell , hogy legyen .A hálózat akkor kábellel megy ?
És nem lehet , hogy a frissítés nem a tévédhez való , és rá rátöltötted ?

A tévé leírásában azt írják , hogy az AllShare - t külön kell telepíteni rá . Lehet hogy ez hiányzik neked még a teljesség eléréséhez.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015

A led meghajtást le tudod választani attól még hangnak lennie kellene.
ha úgy is kikapcsol akkor vagy a háttérvilágítással lesz baj , vagy a vezérlésével.

A reflow nem biztos , hogy megoldja a problémát .Egy újragolyózás ,ár inkább.H ez irányú lenne a gond.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Csak naggyából futtotam át az előzményeket, de tápfeszültségeket mértél újraindulás közben (szekunderen)? Ha a tápfesz stabil közben, a main a hibás, esetleg a kijelzőről lehúzott LVDS kábellel is kipróbálnám, a kijelző is megránthatja a tápot.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Azért nem volt jó ötlet ez a melegítés , mert így nem tudod behatárolni , hogy melyik részen lehet az a gond , hogy forrasztási hiba , vagy haldokló alkatrész .Csak fokról fokra kellett volna haladni , és ellenőrizni mindig , hogy változott e a helyzet , és milyen irányba , akkor tudtad volna , hogy épp azon a részen ahol utoljára melegítettél ott van baj.

Viszont én még mindig fenntartom , azt hogy a processzornál lesz baj , illetve a BGA forrasztásával , ettől függetlenül nem biztos , hogy maga a BGA rossz , csak elengedett alatta a forrasztás.Sajnos ezt csak úgy lehet normálisan orvosolni , ha teljesen leveszed .Tisztítás után újragolyózás , és felrakás a nyákra..
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Ha melegítésre nem javul, vagy legalább változik, akkor az újragolyózásnak semmi értelme. Akkor már csipet kell cserélni, a szimpla újragolyózással nem sokra mész élettartam szempontjából.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Hűtőspét nem vetettél be? Nekem többször bevált.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Igen , hát vannak lennének folyamatok , de ez már inkább a tulajdonos döntésén múlik , hogy mire menyit , és hogy áldoz.
Nyilván nem ártana tudni azt , hogy a csip jó e , mert ha igen , akkor lenne értelme az újragolyózásnak , ha nem , akkor persze az új való bele.
Ha meg akarunk spórolni egy kört , akkor is az újat kellene bele rakni.Vagy pedig egy komplett maint venni az még gyorsabb , és egyszerűbb.A döntés már nem a miénk.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Tessék ő az pont ilyen kell neked .És még az ára is jónak mondható szerintem.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
(#) SzZoli hozzászólása Szept 5, 2015 /

Sziasztok,
Kaptam egy Orion T42V4 Plazma TV-t ami nem akart bekapcsolni a hálózati kapcsoló bekapcsolára után még SB sem volt. Amennyiben elég kitartóan próbálkozott az ember és 40-50-szer ki be kapcsolta utána már bekapcsolt és feljött egy képernyő (1 kép).
Szétszedés után szemmel láthatóan a SB részen egy 1000µF/10V-os kondi elfáradt. Ezt kicseréltem mert ilyen értékű volt kéznél, majd összeraktam és most már ha bekapcsolom a hálózati kapcsolóval elsőre indul, de az adott képerőn (1 kép) tovább nem jut. Nem reagál sem a nyomógombokra sem a távirányítóra. Ki-be kapcsolható és időnként még két felirat is megjelenik rajta (próbáltam fotózni 2 kép) de nem indul el rendesen.
Lehet a Mainboard is hibás valahol? mit érdemes átnézni még? (a tápban a többi kondi cseréjét is tervezem csak most nem volt kéznél olyan ami még kellene)
Segítségeteket előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
(#) eyess válasza SzZoli hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Ne csak tervezd , hanem cseréld is ki őket , és utána meglátjuk , hogy alakul .Addig nem érdemes bármit is tanácsolni amíg nincs rendbe téve a tévé.
(#) Jani 2013 hozzászólása Szept 8, 2015 /

Üdv!
Van egy ilyen típusú tévém Toshiba 40TL838 de nem reagál semmire bedugom és zölden világít a készenlét minta már menne, de amikkor működöt akkor kikapcsolva pirosan világított és bekapcsolva zölden olyan mintha már be lenne kapcsolva de se kép se hang és nem reagál a gombokra?
(#) eyess válasza Jani 2013 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Hány éves a tévé ?
(#) Jani 2013 válasza eyess hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

3éves
(#) Buvarruha válasza Jani 2013 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Akkor lehetséges, hogs már valami Vestel beles hulladék és agyhalott lett.
(#) eyess válasza Jani 2013 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Garancia van még rajta ?
(#) Jani 2013 hozzászólása Szept 8, 2015 /

nincs garancia rajta sajnos akkor main board hiba? lehet hozzá venni ?
(#) Buvarruha válasza Jani 2013 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Pontosan ugyanilyet, ha vestel nem valószínű, de legalább szedd szét nézz bele.
(#) Jani 2013 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

ez megtörtént már ilyen van benne :toshiba v28a001325a1Link
Következő: »»   63 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem