Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mekkora titok van a nyákodon.
Közbe végre elkészültem az ESR mérőmel, ami egybeépült egy fet-tranzisztor teszterrel. Ez utóbbi nem produkálta a várt eredményt, még eldöntöm a sorsát. A beállitás messze nem lett tökéletes, mert a deperz miatt egy csomó értéket meg kellett piszkálni, de legrosszabb esetben fél ohmot téved. A kapcsolók beragasztása nem túl esztétikus, de miután az egyik kapcsolóra nem kaptam anyát, akkor már a másikat is beragasztottam.
A titok... Nekem is ez fúrja az oldalam... Nade illendően nem kérdezem meg: miaz??
(nagyon tettszik a kivitelezés, igazán szép lett!) Huba! A tied sem rosz, csak azta fránya ragacsot kéne nélkülözni...
Gondolkodtam pár percig hogy milyen titokra gondoltok.
Ha a pirossal kitakart részre a nyákon; az a vezetéknevem.
Igazán nem kell titkolnod, hiszen remek munkák jelzik a neved!
Szerintem sok esetben fontosabb az inkongnito mind a teljes névre érkező dicséretek, amenyi bolond manapság rohangál az interneten... még visszaélhetnek hatalmukkal egyes személyek ellen. Az már durva hogy attila körözött bünöző lenne és azért áltcázza magát netán kém
Ez aztán a labortápegység,nagyon jól megcsináltad!
Gratulálok,csak így tovább!!
Szia!
Gratulálok a tápegységedhez. Remek munka. Az lenne a kérdésem, hogy ha kapcsolóüzemő, akkor mért van benne egy 300VA-es trafó?
Köszönöm a dícséreteket! (Miért nincs még mindig pirulós smile?!)
Kapcsolóüzemű előszabályozó van benne, nem pedig kapcsolóüzemű hálózati táp. Emiatt kell a toroid trafó. Egyébként gondolkodok rajta hogy Skori önrezgő tápját berakom a trafó helyére. Pont odaférne, és kevesebbe kerülne az egész.
Szia, igazából én nem készitettem hozzá nyákot, hiszen az alapján épitettem meg amit belinkeltél, egyszerüen ráforrasztottam az LPT csatira, az lcd-re pedig egy ATA-s winchester kábelt forrasztottam és lényegében ennyi. Az ldc hype viszont nagyon jó, ha van egy kis logikád meg persze érdekel könnyedén irhatsz rá progit te is, nem nehéz.
Üdv: Doncso
Szia, ehez nincs nyákterv, légszerelve is nagyon jól meg tudod oldani,rém egyszerü kapcsi.
Hát uram erre nem tudok mást mondani minthogy :MESTERMÜ
Hello! ez igen teccik nekem ez a labortápegység, hiába profi munka, na ha majd az enyém is ilyen lenne . Azt szeretném megkérdezni hogy ebbe a labortápegységbe mijen display-t tettél, közös anódost vagy katódost?
Szia. A bordát 1 éve vettem valamelyik alkatrészbolt turkálójából kb 300 ft ért, a festése az én művem. Kis csiszolás és három réteg matt fekete festék.. Talán a Lom ex-nél
Köszönöm!
Sziasztok!
Most csatlakoztam hozzátok.Valamelyik nap letöttöttem valakitól egy kapcsolási rajzott autó belső világitás késleletetőt kerestem. De valahogy nem találom azt a fórumon.Kérem hogy aki ezt a rajzott feltette jelentkezen, mert lenne egy kérdésem hozzá. Előre is köszönöm !!!!! Liriann
Közös anódost. (74LS47 kijelzőmeghajtóról mennek a kijelzők.)
Taps, és gratula !
Tehát működik... ... és hol van az a 0,5 Ohm eltérés ? 0-0,5 Ohm között, vagy 10-10,5 Ohm között ?
A skála elején lehet megvan az 1 ohmos eltérés,a végén pedig kb 0,1-0,2 ohm. Tettem mégegy terhelő ellenállást a negativ ágra, mostmár nem ugrik akkorát. Köszönöm a rajzot. Előkaptam egy régi kapcsitápot és ki is szurtam vele 3 rossz kondit
Veled örülök !
Sziasztok
Még régebben épitettem ezt a PIC-es fordulatszám vezérlőt. Most egy kis átalakitáson ment keresztűl. Eredetileg BD tranyókkal volt megépitve, a vezérelt motor fordulatszáma, percenként, nem haladta meg a 4000-et. Miután beépitettem egy MOSFET meghajtót, a maximum fordulatszám szemmel láthatóan megváltozott Bővebben: Video - Fordulatszám vezérlő
sziasztok.
ujj vagyok ebben a topicban, de azért gondolom nem az első. Elkészült első komolyabbnak mondható erősítőm ami STK alapokra épül, pontossabban STK 401-050 -re. előfoknak LM1036N -t használtam, úgy gondoltam ez a legegyszerűbb megoldás a hangszín, balance, hangerő szabályozásra. Persze van benne koppanásgátló is mert az sem hagyhattam ki belőle. na de lényeg a lényegben, hogy működik és jól is szól, plusz maxra feltekert hangerővel sincs alapzaja. Nézzétek el a sok próbapanelt de ez így jött össze, a nagy egszerüség is látszik tudom, de a következő erősítőm már nem ilyen lesz. Na de a képek elmondanak mindent.
Szeva
Nem rossz, de az a borda az kevés! szerintem Üdv
Sziasztok!
Suliban csináltunk astabil multivibrátort. Megtudtam volna oldani szebben és kisebben, átkötés nélkül de sajna így kellett Gondoltam megosztom veletek:
azta :eek2: ilyet én még nem csináltam
Jó lett ez!...
hello.
a borda szerintem elég lehet mert majdnem teljes hangerő mellet próbáltam ki, néztem igaz nem műszerrel mérve, de saccra olyan 40-50 fokos lehetett az még nem lehet gáz nem ? elvben ez mondható üzemi hőfoknak bár ritkán fogom majdnem teljes hangerőn hallgatni.
Sziasztok
BigClock, egyenlőre még csak próbapanelen, jövő héten lesz hozzá mechanika remekül működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |