Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
oké köszi szépen. A hővezető pasztából nekem is van itthon akkor megpróbálom azzal.
Kétkomponenses ragasztóval.
Pl:Uverapid;Eporapid;Araldit,stb.
van olyan típus is, hogy hőre keményedő, ha esetleg fontos lenne, hogy később se jöjjön le a tranzisztorról a "cumó" (bár hővezetési szempontból a paszta biztos jobb...)
helló
szerintetek a vf2 irf540-es fetekkel bírná a +-40voltot 4ohmon? vagy ha nem akkor milyen fet kellene bele hejette? Köszi
Sziasztok!
Végigolvastam a VF2 oldalt és a topikot is de számtalan lehetőség van. Én 100-120W-ot szeretnék 8ohm-om és csak azt kérdezném hogy milyen FET-ek kellenek és milyen táp? köszi
Jobb a 240-9240-es IRF FET pár a nagyobb teljesítményhez.
Ezeknek a tranyóknak nem csak az fesz, teljesítmény, stb adatai magasabbak, hanem az ezzel járó tokozása is jobb hőelvezetést biztosít. 100-120W-ra 8ohm-ra , 2x28-32VAC,>250VA /szám.273VA/ trafó ami 40-45VDC, feszt mondok sztereóba megépítve 4x10mF puffer elkóval. Ez szerintem korekt.
Okok köszi.
Már csak a nyákterven gondolkozom, h melyiket válasszam... Nem sztereó lesz, szóval akkor 2db 10.000µF elég lesz.(én is ilyesmire gondoltam) De hova kell 250VA? amúgy mi a különbség a VA és a W között egy trafónál? köszi
Ha 2x100W azaz 200W a kimenő teljesítmény és a hatásfok 70% akkor a 200+30%=260W.
Neked a fele,/130/ ha monot akarsz . A látszólagos teljesítmény VA is megadható.
oksa köszi
így már értem. A megépítésben tucc majd nekem segiteni? Eddig még soha nem csináltam FETes erősítőt
A topik ezért van, hogy segítsük egymást
Aham tökjóóó
szoval ha jólnéztem a VF2-s oldalt akkor ez az utolsó kapcsolás lenne csak kisebb feszkóval? És ez a nyák jó lesz? http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_85472.html?highlight=1#85472 mert ha igen akkor jövőhéten be is vásárolok... köszi mindent
Nem a +-60V-os , hanem a +-40V értékekkel, de a nagyobb FET páral.
Igen ez a nyák szerencsés választás.
Sziasztok! Én is megépítettem a vf2es erősitőt a +-30voltos verziót, leteszteltem +-28volt és kiválloan működött. Most egy olyan helyzet ált elő, hogy beakarom dobozolni és az eddig használt trafó nem fér a dobozba és egy másikat találtam a helyébe, de ezzel a trafóval +-34,5V van vajon még elbirja ezt a különbséget vagy építsem át 40V os verzióra az áramkört? Valaszaitok előre is köszi!
Ha a taknyolást kerülni akarod, akkor fogsz egy BD139-es tranyót, kiméred a B-E közti diódáját, ahova a fekete mérőkábeled megy az lesz a katód.
Innen már sima ügy.... A tranziszort a FET tetejére szereld. Én is így csináltam, bevált
A topik elején le van írva vzoole mindent megoldott.
ezés
Köszi
De ezt most nemértem: Most IRF vagy IRFP? mer akkor a tokozás megint más csak mer vzoole IRFP-t irt.
IRFP, és a tokozása:TO-247AC.
Most néztem vissza én felejtettem le a p-t .Bocs.
okés semmi baj
szal akor IRFP9240 és IRFP240 kell nekem. Minden oks. már csak nyákot kéne csinálni, nomeg dobozt a hangszórónak Ja és a nyákrajz nem jelöli de a dióda+ellenállást itt is így kell rá a FET-re ugye? És azt szeretném (elvileg utolsónak) kérdezni hogy a 100mA nyugalmi áram méréséhez hol kell megszakítanom az áramkört? Köszi mindent
[/quote]Ja és a nyákrajz nem jelöli de a dióda+ellenállást itt is így kell rá a FET-re ugye?
Igen. [/quote]kérdezni hogy a 100mA nyugalmi áram méréséhez hol kell megszakítanom az áramkört? A pozitív tápágban a jellemző.
Hellósztok
Ti milyen tranyókat raktatok a +-40voltos változathoz? mert ha beírom a hqvodeóba a npsa42 ill npsa92-es tranyókat nem talál semmit
n betű helyett m betűvel kezdjed! akkor tuti talál
Sziasztok.
Én már megépítettem a VF2-t mivel ez lessz a vizsgeremekem ezért megpróbáltam igényesen összerakni. Jah a vezérlés bekapcsolás kijelzés PIC-el van megoldva. Nézzétek meg a képeket remélem tettszeni fog.
Helló megint én egyébként korábban már bemutattam még az élesztésnél hogy hogyan sikerült a végfokot összerakni.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2662.html?pcount=15&pg=1...%3E%3E http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2662.html?pcount=15&pg=1...%3E%3E
Szép munka!
Köszönöm.
Sziasztok!
Van itt egy magasabb tápfeszre tervezett VF2. Szeretném megépíteni a közeljövőben, mert ehhez van toroid trafóm, ami egyenírányítva +/-52V leadására képes. Szerintetek jó ez a végfok így, ezekkel az alkatrészekkel? Sajnos nem találtam hozzá működési leírást! De azt mondják, hogy jók ezek a VF2-es végfokok. Üdv
Ez tökéletes lessz.
Ha megépíted megfogsz lepődni ralyta mijen szépen és mijen nagy hangerővel fog szólni. Csak hajrá nemfogod megbánni.
Király!
Remélem is jó lesz! Még hűtőbordát a napokban vásárolok meg a végfoktranzisztorokat, aztán neki ugrok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |