Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Mitől lehet hogy nagyon melegszenek az IC-k? Alig lehet hozzáérni a bordához. Pedig szerintem ennek a bordának bőven elégnek kéne lennie.
Mindkettő, vagy csak az egyik?
Tápfesz mennyi?
Nem tudom hogy mindkettő-e. 12v a tápfesz
Melyik nyáktervet építetted?
És milyen icről van szó?
Nem nézted el az ellenállások értékét? Esetleg nincs zárlatos kondi, vagy dióda? Vagy a fólia felüli részen egy zárlat?
Szól mindkét oldal?
Szia! A bemenő és a kimeneti jeled simán összegerjed. Remélem jól van a poti bekötve, tekerd le és figyeld meg, hogy elmúlik-e a melegedés.
Bővebben: Link
Erről a két panelről van szó ? A tápfesz 12V az kevés, de persze nem ez a hiba, a melegedés oka. Az alkatrészeken azóta változtattál valamit ? 1 éve még működött ? A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
Már nézegettem, de nincs zárlat. Még egyszer ellenörzöm. Az az igazság hogy már hónapokkal ezelőtt építettem. Azért ellenörzöm az ellenálásokat is.
Sziasztok. Lehet én vagyok a béna ,de nem találok tda2030 rajzot ami hídalva van , tranzisztorokkal megfejelve és szimpla táppal megy. Tudtok segíteni?
Szia!
Egy rajz: Bővebben: Link.
Ez nem szimpla tápos hanem szimetrikus :/
Dehogynem szimpla. A testeket kösd össze és így kapsz egy virtuálisnak nevezhető testpontot, ami mellett elegendő az egyszeres tápegység.
Szia! Bővebben: Link. Volt pár építési kísérlet, de a rendkívüli gerjedékenység miatt mind megfeneklett. TDA7294-ből viszont remek egytápos hidat sikerült összehozni, pillants rá a témájában, keresd Alkotó rajzát!
Köszönöm. Valoszínű enyém is gerjed mert elégé susog. Viszont nem látok se melegedést se különösebb áram felvételt. Valamiért az első probálkozáskor az egyik ic plusszágban lévő ellenálása elégett. Kicseréltem kapott a 2 ic közel a lábakhoz egy egy kiskondit. Most ujra megy, de hogy ez nincs 100w az is biztos.
Hali!
Ez így oké lehet? Bocs az amatőr kérdésekért. Ha a két földpontot közösítem a jack-nél akkor mi lesz, brummos ? 8 ohm -ot írtál a kimenetre, ha ezeket a 4 ohm -os hangfalakat teszem rá gáz lesz? Egyik este, munka után felnéztem az oldalra és megláttam a TDA7294-ről posztolt terved. Annyira megtetszett, hogy rögtön neki is álltam az alkatrészbeszerzésnek és a nyáknak. Most, hogy már majdnem kész, rá kellett jönnöm, hogy a kellő tapasztalat és hangsugárzók hiányában szüneteltetni kell a projektet. Mielőtt folytatnám, ahhoz építkezek ami van. Így most itt szerencsétlenkedek. (Bár megköszönném, ha valaki tudna ajánlani a 7294-hez hangfalat, nem a csillagos ég kategóriából )
Szia! Nem lesz brummos, így kell a két testet közösíteni. Ezt a felállást hívják dual-monónak, gyakorlatilag teljesen függetlenek a csatornák.
A transzformátor feszültsége kicsit sok, a teljesítménye pedig kimondottan kevés a 4 ohm-os hangsugárzóhoz. Mérsékelt teljesítményen azért lehet majd járatni, de a szekunderekkel soros 250mA-es biztosíték nélkül nem mernék hosszú élettartamot jósolni annak a parányi trafónak.
Köszi! Kérhetnék tanácsot, hogy Te mit javasolsz helyette? Ezek még nincsenek beszerezve csak elméleti síkon fut.
Gyakran hirdetik, akár itt a HE-n is ezt a transzformátort. A többféle kivezetése, és a terhelhetősége ideális erősítő építéshez.
Nem tudom miért állt fejre a kép ?? A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2015
Köszönöm!
Nem számít, majd megfordítom!
A címke feliratai megtévesztőek. A trafónak két független szekundere van. A 16,5V vagy a 20V lenne jó a TDA2030 egyszeres táphoz 4 ohm-ra.
Sziasztok! Valaki megtudná mondani miért hallani az erősítő kikapcsoláskor a kondik kisülését itt 3 is kattan STK4242II.
Szia! Mit hallasz pontosan? Ha pattanást, akkor a kapcsolóra kell ívoltó kondi.
Az STK hogy jön ide?
Szia! Az STK4142 használtam fel erősítő építéshez. Szép hangja van csak amikor kikapcsolom 3 recsegés szerű hang ezt már hallottam a kondik kisülésének hangja de nem tudom miért . Más baja nincs ha csak ,azért mert nincs bekötve a gnd a szimmetrikus tápon mert csak az egyik csatorna jó de azért így is jó hangja van.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2015
Minden szempontból indokolt a végfok és a hangszóró közé egy koppanásgátló+DC védelmet iktatni, így a reccsenéseket sem hallod majd. Bővebben: Link
Semmi különös nincs ebben, a legtöbb erősítő így viselkedik kikapcsoláskor, sőtt bekapcsoláskor is hasonló jelenségek zajlanak le. A koppanás gátló áramköröket ezen problémák kiküszöbölésére találták ki. Épits egyet. Üdv!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |