Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   257 / 274
(#) trickentrack hozzászólása Szept 4, 2015 /

Üdv!

Mitől lehet hogy nagyon melegszenek az IC-k?
Alig lehet hozzáérni a bordához.
Pedig szerintem ennek a bordának bőven elégnek kéne lennie.
(#) szucsistvan123 válasza trickentrack hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Mindkettő, vagy csak az egyik?
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Tápfesz mennyi?
(#) trickentrack válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Nem tudom hogy mindkettő-e. 12v a tápfesz
(#) vipera1997 válasza trickentrack hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Melyik nyáktervet építetted?
És milyen icről van szó?
(#) reloop válasza vipera1997 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

(#) szucsistvan123 válasza reloop hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Nem nézted el az ellenállások értékét? Esetleg nincs zárlatos kondi, vagy dióda? Vagy a fólia felüli részen egy zárlat?
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Szól mindkét oldal?
(#) reloop válasza trickentrack hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Szia! A bemenő és a kimeneti jeled simán összegerjed. Remélem jól van a poti bekötve, tekerd le és figyeld meg, hogy elmúlik-e a melegedés.
(#) gyuszo válasza trickentrack hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Bővebben: Link
Erről a két panelről van szó ?
A tápfesz 12V az kevés, de persze nem ez a hiba, a melegedés oka.
Az alkatrészeken azóta változtattál valamit ?
1 éve még működött ?
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
(#) trickentrack válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Már nézegettem, de nincs zárlat. Még egyszer ellenörzöm. Az az igazság hogy már hónapokkal ezelőtt építettem. Azért ellenörzöm az ellenálásokat is.
(#) avrdavid hozzászólása Szept 7, 2015 /

Sziasztok. Lehet én vagyok a béna ,de nem találok tda2030 rajzot ami hídalva van , tranzisztorokkal megfejelve és szimpla táppal megy. Tudtok segíteni?
(#) kadarist válasza avrdavid hozzászólására (») Szept 7, 2015 /

Szia!
Egy rajz: Bővebben: Link.
(#) avrdavid válasza kadarist hozzászólására (») Szept 7, 2015 /

Ez nem szimpla tápos hanem szimetrikus :/
(#) kadarist válasza avrdavid hozzászólására (») Szept 7, 2015 /

Dehogynem szimpla. A testeket kösd össze és így kapsz egy virtuálisnak nevezhető testpontot, ami mellett elegendő az egyszeres tápegység.
(#) avrdavid válasza kadarist hozzászólására (») Szept 7, 2015 /

Igazad van . elnézést. Benéztem!
(#) reloop válasza avrdavid hozzászólására (») Szept 7, 2015 / 1

Szia! Bővebben: Link. Volt pár építési kísérlet, de a rendkívüli gerjedékenység miatt mind megfeneklett. TDA7294-ből viszont remek egytápos hidat sikerült összehozni, pillants rá a témájában, keresd Alkotó rajzát!
(#) avrdavid válasza reloop hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Köszönöm. Valoszínű enyém is gerjed mert elégé susog. Viszont nem látok se melegedést se különösebb áram felvételt. Valamiért az első probálkozáskor az egyik ic plusszágban lévő ellenálása elégett. Kicseréltem kapott a 2 ic közel a lábakhoz egy egy kiskondit. Most ujra megy, de hogy ez nincs 100w az is biztos.
(#) avrdavid hozzászólása Szept 8, 2015 /

Egyik oldal a hídból kiűlt fél tápra
(#) sgrcsont válasza reloop hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Hali!
Ez így oké lehet?
Bocs az amatőr kérdésekért.
Ha a két földpontot közösítem a jack-nél akkor mi lesz, brummos ? 8 ohm -ot írtál a kimenetre, ha ezeket a 4 ohm -os hangfalakat teszem rá gáz lesz?

Egyik este, munka után felnéztem az oldalra és megláttam a TDA7294-ről posztolt terved. Annyira megtetszett, hogy rögtön neki is álltam az alkatrészbeszerzésnek és a nyáknak. Most, hogy már majdnem kész, rá kellett jönnöm, hogy a kellő tapasztalat és hangsugárzók hiányában szüneteltetni kell a projektet. Mielőtt folytatnám, ahhoz építkezek ami van. Így most itt szerencsétlenkedek.
(Bár megköszönném, ha valaki tudna ajánlani a 7294-hez hangfalat, nem a csillagos ég kategóriából )

1.jpg

(#) reloop válasza sgrcsont hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Szia! Nem lesz brummos, így kell a két testet közösíteni. Ezt a felállást hívják dual-monónak, gyakorlatilag teljesen függetlenek a csatornák.
A transzformátor feszültsége kicsit sok, a teljesítménye pedig kimondottan kevés a 4 ohm-os hangsugárzóhoz. Mérsékelt teljesítményen azért lehet majd járatni, de a szekunderekkel soros 250mA-es biztosíték nélkül nem mernék hosszú élettartamot jósolni annak a parányi trafónak.

Köszi! Kérhetnék tanácsot, hogy Te mit javasolsz helyette? Ezek még nincsenek beszerezve csak elméleti síkon fut.
(#) reloop válasza sgrcsont hozzászólására (») Szept 12, 2015 / 1

Gyakran hirdetik, akár itt a HE-n is ezt a transzformátort. A többféle kivezetése, és a terhelhetősége ideális erősítő építéshez.
Nem tudom miért állt fejre a kép ??
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2015

Köszönöm!
Nem számít, majd megfordítom!
(#) reloop válasza sgrcsont hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

A címke feliratai megtévesztőek. A trafónak két független szekundere van. A 16,5V vagy a 20V lenne jó a TDA2030 egyszeres táphoz 4 ohm-ra.
(#) aramis hozzászólása Szept 27, 2015 /

Sziasztok! Valaki megtudná mondani miért hallani az erősítő kikapcsoláskor a kondik kisülését itt 3 is kattan STK4242II.
(#) reloop válasza aramis hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Szia! Mit hallasz pontosan? Ha pattanást, akkor a kapcsolóra kell ívoltó kondi.
Az STK hogy jön ide?
(#) aramis válasza reloop hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Szia! Az STK4142 használtam fel erősítő építéshez. Szép hangja van csak amikor kikapcsolom 3 recsegés szerű hang ezt már hallottam a kondik kisülésének hangja de nem tudom miért . Más baja nincs ha csak ,azért mert nincs bekötve a gnd a szimmetrikus tápon mert csak az egyik csatorna jó de azért így is jó hangja van.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2015

STK4142II.pdf

(#) reloop válasza aramis hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Minden szempontból indokolt a végfok és a hangszóró közé egy koppanásgátló+DC védelmet iktatni, így a reccsenéseket sem hallod majd. Bővebben: Link
(#) mindenes válasza aramis hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Semmi különös nincs ebben, a legtöbb erősítő így viselkedik kikapcsoláskor, sőtt bekapcsoláskor is hasonló jelenségek zajlanak le. A koppanás gátló áramköröket ezen problémák kiküszöbölésére találták ki. Épits egyet. Üdv!
Következő: »»   257 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem