Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   67 / 219
(#) Buvarruha válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

A kijelző típusát a kijelző hátulján tudod leolvasni a matricáról. Beszerezni eBay-en, esetleg apróhírdetésekben lehet.
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

" két oldalnyi felesleges locsogás"
Hmmm
És - ami pontosan csak 17 sor volt. No meg egy üres ... (tehát - erős túlzás az a két oldalnyi)

De azért köszi a felvilágosítást.
Csak azt nem értem - ha ennyire sérülékeny avagy "lefogyós" az az üvegre gőzölögtetett vezetősáv, akkor egyáltalán minek csinálják? Nem egyszerűbb lenne átdrótozni magán a nyákon? (Vagy mellette?)
Persze - lehet rá magyarázat - így hamarabb megy tönkre ...
s akkor új TV-t vesz a fogyasztó.
(#) emmzolee válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

Ebben is "pontosan csak 4 sor volt. No meg egy üres ...
(#) emmzolee válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

Lehet olyan, hogy a kijelzőt T-Con bord nélkül akarják eladni? Ha igen, akkor hogy lehet rátenni a hajlékony szalagkábelt?

Sajna nem találok kijelzőt. Azért beírom hátha valakinek akad ilyen.

A TV típusa: LG 32LB550B
A kijelző hátulján szerepel a HC320DXN-VHHR2-51XX
és az EAJ62848201
(#) Buvarruha válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

Lehet olyan, hogy hibás a T-con és anélkül adják, de a nyáknak illik rajta lennie amire a T-con-t dugod, ha még a kivezetések is hiányoznak róla az baj, sehogy sem lehet "rártenni".
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2015
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 25, 2015 /

Még egy kérdés - bár lehet, hogy kissé hülyén hangzik.
Átpatkoló huzaloknak milyet használjak? Egy-ereset avagy valami sodratot?
Gondolom, jó vékony (s amint az eredeti leiratában megvan) és szigetelt - az nem árt.
Ahol nagyobb a forrasztófelület, ott persze nincsen gondom, de ha olyan iciri-piciri és vezetősáv-vég, ott mi lenne a praktikusabb? Csak odaforrasztani és - vagy leszakad vagy nem, avagy átdugva a lyukon? Ha pl. a lyukba "belesegítek" egy 0,6-os; 0,8-as fúróval?

A 2, 3, 4, 5, 6, 7, 13, 14, 15 pontokkal az "alap" NYÁK-on nincsen bajom, de pl. a 8, 9, 10
- háát azok bizony eléggé picinykék.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 25, 2015 /

Fogj valami vékony lakkozott huzalt és ne furkálj, csak forraszd rá a felületére. De nem kell mindet átkötni, meg kell mérni, hogy melyiknek nagyobb az ellenállása, mint aminek lennie kéne.
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 25, 2015 /

OK ! Igaz.
Megnéztem azt a NYÁK-ot, elég vékony s kétoldalas. A hátsó része viszont "teleföld".
Drótnak jó a régebben rádióamatőröknél RH tekercsekhez használt zománc-litze huzal?
A jelen felsorolt R értékek lennének a "még működő" ellenállás maximumok?
És ha időközben még nagyobbá lesz? Akkor újra szétszed, drótoz, stb ...?
Apropó!
És ha egy-egy pontra több huzal fut be, az természetes? Pl. 2; 4; 5; 15 ...

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=263381
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 25, 2015 /

Csak kösd már át, ez őrület
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Ne Te őrülj meg apááám!, hiszen inkább nekem kéne!

Ma azonban végre eljutottam oda (mert van ám nekem más dolgom is, mint egész nap csak ezzel a MONITORRAL bíbelődni), hogy lepucolgattam a csatlakozó szegmenseket és kimértem az ellenállásokat (az adott táblázat alapján).
Sajnos az 5-ös, 6-os és 10-es pontok totál szakadást mutatnak.
Tehát azokat kell majd átdrótoznom, ha több türelmem lesz hozzá.
Persze mindezt nagyító alatt, mert olyan apróak ... no meg a tűhegyes Wehler fejjel.

moderálva
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2015
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Így van, hajrá.
(#) Lalle hozzászólása Okt 3, 2015 /

Sziasztok
Van egy samsung lcd tv reggel mikor bekapcsolom , ráadom a hangot magától leveszi.
2óra üzem után megy rendesen. Valaki találkozott már ilyen hibával?
(#) Buvarruha válasza Lalle hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Próbálj pontosan, egyértelműen fogalmazni. Emeled a hangerőt, majd visszacsökken, vagy némítja? Látható a menün, hogy csökken, vagy csak szimplán halkul? Amúgy próbáld ki lehúzott gombsorral.
(#) Lalle válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Szia
Folyamatosan csökkenti a hangot lathatóan mintha en veném le. Megjelenik a tv hangero skála a kèp bal oldalán , ès látni ahogy csokken a hangerő valamint folyamatosan halkul. Hol gyorsabb a folyamat hol lassabb.
(#) patexati válasza Lalle hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Ha a gombsor csatlását lehúzod a vezérlőpanelről és úgy nem csinálja akkor egyértelműen a gombsorban van a probléma.
(#) yvsmad hozzászólása Okt 3, 2015 /

Jó estét Mindenkinek!

Ismeri valaki a 2014-es évjáratú Panasonic AS650 LED tévék szerviz menüjében a 4 db Option byte jelentését?
Van ennek a tévének egy ASM650 verziója is, amit errefelé csak az MM forgalmaz és az tud 1 tuneres PIP-et külső forrás képét felhasználva. Nekem gyanús, hogy hardverileg ugyanaz a kettő, csak az AS650-ben szoftveresen le van tiltva a PIP. Jó lenne szerviz menüben ezt az opciót bekapcsolni és kipróbálni, hogy működik-e.
(#) stevepapa hozzászólása Okt 12, 2015 /

Üdv Mesterek!

Egy Thomson 27lcdb03bbk-val , nincs háttérvilágítás. Nincs valakinek infója erről a modellről , esetleg rajza. Köszönöm.
(#) eyess válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 12, 2015 1 /

A gép 15 , vagy 20 colos ?
És egyébként ilyen ?
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015

lcd.PNG

(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Okt 12, 2015 1 /

Akkor válaszolok magamnak fogadjunk a középső az .

lcd2.PNG

(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Nem nehéz kitalálni a típusából, hogy 27"-os.
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

A hajrá megtörtént, de a TV semmivel sem lett jobb!
Kimértem a szakadásokat, át is huzaloztam úgy, ahogyan az a PDF-es ismertető javasolta, összeraktam - ám kép - az sajnos nincs.
(illetve hófehér, s ahogyan az állomásokat kapcsolgatom, a fényerő kissé változgat. De aztán semmi több. Feltételezem, hogy csak a háttér-világítást látom.)

Lehetséges, hogy ennyi volt. De egy próbát megért ....
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Ha jól lett bekötve, akkor ennyi volt. Előfrodul..
(#) eyess válasza hobbyboby hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Nem biztos .Attól , hogy a háttérvilágítás megy , vagy nem megy attól még adatnak lennie kellene a kijelzőn .Tehát egy fény nélküli lcd panelt hátulról megvilágítva látni kellene a képet , tehát a képtartalmat.Az , hogy most , így nincs ez neked meg máshol kell keresni a hibát.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Mivel eddig több volt a képen, elég egyértelmű, hogy mi a gond.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Idézet:
„Mivel eddig több volt a képen”

Mármint mi volt több ?
(#) hobbyboby válasza eyess hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Eddig az volt a hiba, hogy bekapcsolás után nem volt semmi kép. Néha egyet-egyet becsikozott, meg rendre bejött a hang. Aztán egyszer csak lett kép (5- perc, 10 perc?). De eléggé megbízhatatlanul ment.
Olvastam itt ezt a kijelző mérés-javításos esetet, így hát megpróbáltam. Találtam is hibát, de ...

Most, hogy már megvan, összeraktam, bekapcsoltam - néhány csíkocska megjelenik, aztán kisimul az egész, és hófehéren marad.
Tehát olyan, mintha a jeltartalom valamiért nem jutna el hozzá.
(#) eyess válasza hobbyboby hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Akkor meg is válaszoltad magadnak a lényeget .
(#) Pola0520 hozzászólása Okt 15, 2015 /

Sziasztok! Hozzám került egy Samsung LE40B750 LCD tv. Időközönként elmegy a kép, hang van, a tv többi funkciója működik csak éppen kép nincs előző tulaj szerint pár órát ment hibátlanul majd elment a kép, kikapcs-bekapcs, és kb 15mp-ig ismét volt kép majd elment. Pár órát pihenés után ismét ment egy darabig a tv hibátlanul. Jól gondolom hogy csak kondi hiba áll a háttérben? Alkatrész áron számítottam be, de ha nem nagy a baj akkor inkább szeretném megjavítani.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Buvarruha válasza Pola0520 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Talán nézz bele és kiderül.
(#) Pola0520 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Megtörtént. Bekapcsoláskor a képernyő vibrál (Gondolom nem sikerül begyújtani a csöveket) és amíg a vibrálás tart addig a két nagy kondi körül eléggé hangos búgó, vagy sistergő hangot hallani ami a táp terheltsége után megszűnik.
Következő: »»   67 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem