Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VFD óra IV-6 csövekkel
Témaindító: rockersrac, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
Szia!
Esetleg nincs meg az IV-6-os órához az RGB led program? ![]()
Ez engem is érdekelne..
![]()
A belinkelt program is 2012 -ben készült... Sajnos a fejlesztés ott megállt...
Apropó. Másvalaki is tapasztalta a Yodee által leírt hibát? A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2014
Az nem lehet, hogy valamit Én rontok el amikor átírom a távirányítós parancsrészt?
Mit is írsz át benne pontosan? Az EEProm -beli címeket és a parancstáblázatot?
0x3D - Időzóna. Csak 0 vagy 1 lehet. 0x3E - Ébresztési hangjelzések száma 0x3F - Az óra RC5 címe. Ha a 7. bit 1, akkor nincs címellenőrzés. 0x40 .. 0x5F - Parancstáblázat. A kódoknak egyedieknek kell lenniük. 0x60 - Hőmérő címe. MCP9800A3 esetén 3. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2014
Nem igazodok ki ezeken a címzéseken szóval linkelem a képet a 2.49-es érintetlen hex-ről és arról amit Én átírtam. Az első az alap, a második amit átírtam.
Nálam egész jó a DCF vétel. Még nem kellett állítgatnom az órát.
És van még rá esély, hogy elkészüljön? ![]()
Esély mindig van rá... Bár én egyre kisebbnek látom...
Csak egy eltérést látok. Az időzóna 0xFF, azaz -1. Ezt az értéket eleve nem kezeli az óra, csak a 0 bitet használja. Így tehát az időzóna +1 lesz. Ezt az értéket csak a DCF77 -ről vett időhöz adja hozzá a jó vétel adatainak átmásolásakor. Más eltérést nem látok...
Az RTC A0 lába fémesen a GND -re van kötve?
Érdekesség hogyha a panelen levő gombbal állítom akkor áramtalanítás után is jó. Szóval továbbra is a távirányítós részre gyanakodnék. A láb be van kötve.
Köszönöm a hibajelzést. Egy ronda hibát találtál meg.
![]() Remélem ez már jó lesz.
Sziasztok!
A cikkek közt szereplő IV-6-os csövekre tervezett MULE áramkört meg lehetne építeni IV-11-es csövekkel? A két cső lábkiosztása nem ugyanaz, ez áttervezhető. Meg gondolom az egész panelt meg kellene nyújtani. Ezeken kívül miken kellene még változtatni?
Fűtő, anód, és rács feszt.
![]()
Az UND2982-es rész maradhat ahogy van? Ahogy nézem az IV-11 dupla annyi áramokat igényel mint az IV-6. A tápok is bírnák?
Az IV6 -os óra tápjai és meghajtása sem tudja biztosítani a 6 darab IV-11 cső áramigényét. Teljesen át kell tervezni.
Értem. Hát kár érte, szívesen átterveztem volna ha csak a panelméretet és a tápokat kellett volna módosítani.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Üdv Srácok!
Nagy problémám van ... Sikerült egy idiótának tönkre tennie az ilyen órámat. Na a valószínűsége hogy összeértek az egyik cső lábai. Konkrétat nem tudok mondani, Én erre gondolok. Azóta az az egy cső nem akar semmit kijelezni. Mik a lehetséges hibák? Cső, meghajtó esetleg más? Ötleteket kérnék! Köszönöm
Bocsánat a dupláért, de lejárt a szerkesztési idő. Közben tovább szemléltem és észre vettem, hogy a szám előtt futó függőleges "fűtőszál" el van szakadva. Ez lehet az ok, ugye?
Nem valószínű, hogy a fűtés tápját tönkretegye a túlfeszültség, viszont a
fűtőszál nem viselte el a 1,2v helyetti 10-20x feszültséget. Kiégett mint egy zseblámpaizzó...
Akkor egy csőcserével orvosolható az egész?
Mert az utánpótlás eltérő színű volt, és amik benne voltak több mint 1 évet mentek folyamatosan. Szóval fényerő és esztétika miatt
![]()
Szia.
Utánépítettem egy IV-11-es csövekkel üzemelő órát (NOX72-féle numitron, nixie, vfd óra). Ebben is a te szoftvered fut, méghozzá a 2.50-es verzió. Beépítettem egy elválasztó-pont villogtatást is, de ebben a verzióban nincs meg az RTC INT lábán az 1Hz-es jel. Tudnál feltenni egy olyan verziót ami jó az órához, és megvan az 1Hz-es jel? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |