Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kezd hideg lenni ezért elindítottam a radiátort de mellé állítottam egy "hidegre" állított ventilátort. Egy kolléga pc ventivel tette meg ugyanezt.
Milyen radiátor? Elektromos, olajtöltetű?
Gázos. Szakaszosan kapcsolgatom. Jól felmelegítem majd lekapcsolom. Közbe megy a légmozgatás.
Na ma elgurult a gyógyszer. A szemem láttára vertek szét egy üveget ott, ahol kerózni szoktam. Erre kifakadtam és az illető édesanyjának a hogyléte felől érdeklődtem. Pedig jól indult az este. Elpusztítottam fél deci pálinkát.
Sziasztok!
Korábban írtam a hengerfejez mizériámról. Most végre célba értem a nyomáspróbával, tegnap 16 óra körül feltöltöttem 8Bar- ra levegővel, majd behoztam a szobába. Ma reggel (Kb. 16 óra múlva) 8,3Bar van benne, (levegő tágul) ![]() Így már teljesen meg vagyok nyugodva, hogy a 20K-s befektetésem teljesen jó. ![]() Kép_1 Kép_2
Igen arra. Pedig mennyivel jobban szerettem volna családi házba költözni. Harmadik hónapja lakok itt de képtelen vagyok megszokni.
Mi is laktunk emeletbe. 38 évesen sikerült venni családi házat. Itt meg millió munka van,idő meg semmi. Tudni kell logisztikázni azzal a pár órával. Úgyhogy,föl a fejjel,komám. Lesz ez még jobb.
![]() István Idézet: „(levegő tágul)” Zárt térben nem tud, azért nő a nyomása. (gáztörvény)
Igazad van, hibáztam, de a lényeg hogy nő a nyomása
![]()
Csak vigyázz, fel ne robbanjon. Lefúvószelep van rajta? Különben karácsonyra luffballon lesz belőle.
Ezt lazán bírnia kell, 10Bar-al szokták megnyomni, de már leeresztettem a nyomást, 20 órán át úgy állt a mutató mintha oda lenne hegesztve
![]()
Sziasztok.
Nálatok látszik az északi fény? Ma éjszakára és holnap hajnalra azt mondták, hogy itt is látni lehet az északi fényt. Mink most értünk haza tesómmal, kint voltunk a bicikliúton, nagyon halványan, de látszik olyan rózsaszínes-kékes derengés az égbolton. Sajnos felhős az ég, még kicsit csepegett is. Megpróbáltam lefényképezni, de nem sikerültek a képek, túl halovány volt a jelenség. A mellékelt képet még délután készítettem.
Teljesen be van borulva. Itt is csepegett egy kicsit.
Nálunk tiszta az ég, de semmi nem látszik belőle.
Érdekes. Egy gyártó cég csak úgy vásárol egy magánembertől IC-t? Felhívom már én is Paksot, hogy nem kell-e nekik pár 741-es IC jó áron. Hátha pont ilyen van a reaktor vezérlőjében.
![]()
Ma megérkezett egy számomra hasznos szerszám így már jöhet bármi, főleg a hengerfej csere
![]()
Nekem is hasonló van. Az Aldiban vettem. Bevittem a suliba. Ott van hitelesítő műszer. Csalódás a köbön. 100Nm-ig csal 10-et. Fölötte mindent 100-nak mért. Vidd el valahova hitelesíttetni.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
A hitelesítés nem nagy szám. Fogd be a dugókulcs fejet egy satuba, a szárat toldd meg egy méterre és súlyokkal teszteld. Egyébként szerintem zoly15-nek 100-ig elég.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
De ha van ilyen műszer a műhelyben akkor miért ne.
Ez kerékkulcs. Amikor pontos nyomaték kell, úgyis szögre húzol. Szervízkönyvekbe is ezvan.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Traktorokat javítok. A szervizleírásban minden csavarnak nyomatékot adnak meg. Hogy kell szögre húzni? Ezt honnan mérik? ( nem kötekedés,kíváncsi vagyok)
István
Azért nemjó a nyomaték, mert minden csavarnak van súrlódása. Piszkos- nempiszkos. Ilyenkor alacsonyabb nyomatékot adnak meg. Meghúzod 20Nm-re, és forgatsz rajta 300fokot. Így pontos lesz. Ezért vannak fokóló szerszámok nyomatékkulcsokra. Vannak indikátorórás nyomatékkulcsok is. Monduk olyat csak repülögépszerelőknél láttam eddíg.
Igazából ilyenkor nemis csavart húzol, hanem rugót (kavitáció, depresszio, detonáció)- - nyúláshatárig. Ezért is kell cserélni minden ilyen csavart. Például hengerfejcsavar. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Kösz! Víder vasz gelernt,ahogy a német mondja...azaz ismét tanultam valamit.
![]()
Én majd állványos fúróra pályázok. De most a társasházba nincs rá szükség.
Sok dolog van amiért az vésődött be az emberek fejébe, hogy a megbontott motor már nemlehet olyan ,mint a régi.
Kisdolgokon múlik Yanmar-t használ a caterpillar is. Ugyanaz a háromhengeres.
Nekem egy szalagfűrész, meg egy vastagsági gyalu kéne. Beiratkoztam asztalos inasnak.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |