Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia! Engem a toroid pontos mérete és típusa érdekelne, illetve hogy honnan lehet beszerezni?
nem tudom, úgy kaptam. Az anyagát sem tudom, kicsit melegszik...
Sziasztok!
Ma készen lettem a kis PCL82-es csővel el látott 2W/4ohm erősítőmmel. Most már teljesen zaj mentes az erősítő, és szépen muzsikál!
Grat!
Ma bedobozoltam a DSO138 Oszcilloszkópot. A famunka elég távol áll tőlem. A kábelcsatlakozót fordítva forrasztottam be, így egyszerűbb volt a dobozolás. Rendeltem hosszú szárú nyomógombokat (ebay). Az még hiányzik. A feliratozás nem a legszebb, de nekem jó. Egy TDA7293-al teszteltem, ami +-33v-ot kap.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2015
Szép lett!
Az enyém sajnos már egy ideje stagnál, de jó ötlet ez a fa dobozolás. Milyen akkuval működik?
9V-os elemmel működik. Adapterről folyamatosan megy, elemről kapcsolható. A hátlapon van a kapcsolója.
Ügyes! Ilyen elemtartót hol lehet venni?
Ebay. Nagyon sokféle kialakításban kapható olcsón.
Sziasztok!
Semmi extra, csak meg kellett oldani, hogy ne csak beépített antenna legyen. Így legalább jól néz ki az asztalon és a padláson is! Hátha valakinek megtetszik! A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Szia! Ha rövid a nyomógomb, tegyél be ledet. Levágod a lábait, és annak szép formás a fejrésze.
Ebbe az órába is az került, mert rövid volt a két állító kapcsoló.
Nagyon jól lehet ily módon használni a ledeket kapcsolóként! Bővebben: Link Igaz nem világit, de nagyon illik a kijelzőhöz a piros színű led, amit ha megnyomok akkor a kijelzőn megjelenik a beállított érték.
Ez jó ötlet. De rendeltem hosszú szárú nyomógombot.Első körben azzal próbálkozom.
Bővebben: Link
Lehet persze plexit is bemarni. Mondjuk így.
Ez is jól néz ki! Viszont ehhez már gép is kell.
Ez tény, hogy gép kell. De van itt jó pár fórumtárs akinek már van - lehet válogatni. Régen úgy csináltam, hogy rossz gépekből szedtem össze a gombokat.
Nyitva-zárva ledes tábla 234db zöld led 8asával sorba kötve és 240db piros led 10esével sorba kötve. 21V-ról 5mA/ sorba kötés. Eléggé lefárasztott....
Bocsi a képért csak telo van a közelbe,
Nem unatkoztál, már a lyukak kifúrás isfárasztó lehetett.
Együttérzek veled, eszembe juttatja azt a projektemet, amikor 150db 5050-es smd led-et ültettem be (mindegyikben 3 dióda volt) plussz 90db 603-as balansz ellenállást...
Erről jut eszembe, hogy sose osztottam meg ezt a projektet. Ez egy barátom lányának készült, aki műkörmösként dolgozik és szeretett volna egy nagy teljesítményű szabályozható de színstabil lámpát.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
Ráadásként pedig itt egy másik kísérletem. Ez egy 4-20mA-es kétvezetékes hőmérsékletszenzor (4V-tól 10V-ig működik, de igény szerint ez a tartomány 2,5V - 35V-ig is kibővíthető). A betápon jelentkező terhelés maga a jel. Itt a kihívás az volt, hogy a teljes elektronika fogyasztását 4mA alá kellett szorítani (végül 2,5mA lett). Illetve, hogy vigyázni kellett arra, hogy gyakorlatilag minden fogyasztónak az áramát is mérni kellett. -30C-től 70C-ig lehet mérni vele bár az alacsonyabb hőmérsékleteknél nem túl pontos (NTC karakterisztika, ugye), végül 0-70C-ig kalibráltam. Egy ATTINY13 végzi a mérést és két PWM jel összeboronálásával elméleti 16bites DAC-ja van (a zaj, illetve az ADC 10bites felbontása miatt ennek nem sok jelentősége van, de az egy PWM 8bitjénél mindenesetre sokkal jobb a végeredmény).
Az áramkör egész jól sikerült, de találtam pár gyenge pontot, amit viszont elég könnyű javítani. Sajna a betáp feszültség változásának hatására az LDO kimenete driftel annyit, ami elég a teljes bemenő fesztartományon egy kb 1%-os hibához (két lépcsős feszkonverzióval ez a probléma megszüntethető). A TVS dióda szivárgó árama pedig szintén rontotta a pontosságot (ezért inkább kiszedtem). A két műszer csak azért volt mert ellenőriztem, hogy még nem mászott-e el valamelyik a másikhoz képest. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
Innen már csak egy ugrás, ha bekötöd a ledet, és megnyomáskor világít is!
Elég melós de arról nem is beszélve most készül a párja plusz a szokásos benzinkút totem kijelző 1200leddel...összesen több mitn 2000 megint!
Sziasztok!
Íme a legújabb kreálmányom. Ez attila 86 forrasztó állomása dobozolva, és egy két hasznos funkcióval kiegészítve. A belsejéről sajnos nincs fotóm, mert már besötétedett. Kicsit hasonlít egyébként egy tömegkarambol képeihez a belső rész, csak nem olyan véres. A sorkapocs letöréskor keletkezett darabokat már levágtam rolla, csak a kép ezt megelőzte! A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
Szia! Ez tetszik. Publikus a belvilága, kapcsolási rajz, stb.?
A kapcsolási rajz - nyákterv publkus lehet , de sajnos a pic programját a megrendelő kérésére nem adhatom át senkinek . A tervben van két optocsatoló és pár nyomógomb ezek a későbbi továbbfejlesztéshez kerültek bele (telefonos riasztás) az egyik optó hív egy ggyorsgombbal a másik szakítja a hívást meghatározott idő után . Egy régi nokia teló lesz a "gsm modul"
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
Sziasztok,szerényen én is beállnék a sorba. Attiny2313 RGB led
Ez jó, csak vigyázz a színkeveréssel, nehogy tiltott önkényuralmi jelkép legyen a végén.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |