Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Sziasztok!
TR-4351/H02 TV Miniscope komplett gépkönyvet keresnék amiben benne vannak a műanyag dobozos modulok rajzai is. Konkrétan van egy ilyen szkóp de nincs vízszintes belső eltérítése gondolom a fűrészgen hibás de az egy műanyag "kocka" FG-1 jelöléssel az általam fellelt gépkönyv szerint... Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
EZ a rajz nincsmeg véletlenül valamelyikőtöknek más formában is? Állítólag magyarul is kering a neten.. Én nemtalálom. Hátha ti már találkoztatok vele.
Először azt kellene megállapítani, milyen szinkron beállításoknál hibás, esetleg másik beállításoknál jó.
A szinkronjel kicsatolás A csatorna trigger "V512" tranzisztorról, B csatorna trigger "V612" tranzisztorról történik. Innen kell szkóppal továbbnézni, meddig van szinkronjel, azaz hol nincs meg. Utána a szinkronforrás választó kapcsolóra, majd a "V351, V352, V353" tranzisztoros fokozatra, és ezen a vonalon tovább megy.Innen kell szkóppal továbbnézni, meddig van szinkronjel, azaz hol nincs már meg. A szinkron jelútban lévő kapcsolókra rámérve talán könnyebben megtalálható a hiba helye. Esetleg kapcsoló kontakthiba. Tápfeszültségek, legalább az alacsonyfeszültségek ellenőrizendők. Ennyit tudok, itt a szkópban mérés vezet eredményre.
Na valaki mondja már meg mi a különbség az U440 és a 2N5911 között!
Az adatlapba semmilyen lényeges eltérést nem látok, mégis az U440 kb. 2x annyiba kerül mint a 2N5911. Gyárilag U440 volt a szkópba, bár kételkedek, hogy annyival jobb lenne.
Az az kevesebb mint 1 pikoamper gate indulóáram a drága U440 javára és még a nagy sebesség, alacsony zaj, alacsony drift.
A másik lényegesen rosszabb paraméterekkel rendelkezik.
Legjobb mindig a gyárit követni, nem véletlenül van a drágább benne.
Köszönöm! Neked is gerenk!
Akkor marad a gyári U440. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
Hello! Kíváncsi vagyok,mire jutottál a javítással,mert nállam is ez a jelenség,bár a szkóp más típus.Elvittem mesterhez,megbütykölte(nem mondta mi volt a baja),aztán 1 hónapig hibátlan volt. Vissza vittem reklamálni.Megint megbütykölte,majd megint 1 hónapig hibátlan volt. Most harmatszor van ugyanaz a baja. Elmentem hozzá,és azt mondta,(szavával élve)valami spéci kütyüt kell hozzá rendelni,és szól ha megjön,de ennek már több mint 1 hete. Hiába várom.Esetleg van valakinek ötlete,hogy mit lehet annyira megbütykölni benne,hogy 1 hónapig tartson? És biztos hogy az a valami okozza a problémát.
Üdv! Tibor A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
A kapitány 33 éves! Vagy ez nem találós kérdés volt?
Hello! Én csak arra gondoltam,hogy aki ilyeneket javít,az biztos tudja hogy milyen alkatrészeit lehet a szkópnak megbütykölni,hogy kicsit menjen is,de ne sokáig.MOS-fetet biztos nem lehet megmaszekolni,de már egy potenciométert,vagy kapcsolót beg lehet kicsit fújkálni,ami tudom,hogy úgyis előbb utóbb kiszárad,és sz..rt sem ér az egész. Például ilyen javításokra gondoltam.
Hello! Itt az a baj, hogy ez egy több ismeretlenes egyenlet. Csak a hibád volt hasonló. A szkóp más, nem tudni a javító mit csinált, mit nem. A fújkodással meg általában csak kárt lehet okozni. Ez a "kicsit menjen is,de ne sokáig" szöveg nem fair és erősen bizalmatlanság szaga van. Ha pedig az, akkor vagy javíttasd mással, vagy ön-kezűleg..
Egyébként a hiba a szinkronjel áramkör hiányosságára utal. De az ahány szkóp, annyiféle képen van/lehet megoldva. Így egységes javítási információt ehhez nem lehet/értelemtelen adni. De egy szkópnál a szinkron lehet gyárilag is vacak, mint ahogy a kezelőszervek-kapcsolók-potik állapota is.
Hello! Köszönöm a választ,de az a helyzet,hogy tőle vettem a szkópot,és így az árában még megbütykölte. Tegnap haza is hoztam tőle,mert szólt hogy megérkezett hozzá az alkatrész a szkóphoz,és most már ki fogja cserélni azt ami hibás.Hát szerinte a csere megtörtént,és most már jó lesz,de ahogy haza hoztam,már a nagyobb frekis jeleknél (50kHz)villogás van a képernyőn.Szerintem nem lesz hosszú életű,és nem is cserélt benne semmit. Van hozzá kapcsolási rajzom is,csak be kell scannelnem. Ha felteszem tudnál majd segíteni a hiba felderítésében,és a javításában? Vissza adni nem akarom,mert megszoktam,és ha másikat veszek,lehet hogy az sem lesz hiba mentes. Inkább ezt megjavítanám saját kezűleg. Üdv!
Általában egy szkópnál nem csak a szinkronjel forrását, hanem a csatolását is ki lehet választani, a jel tulajdonsága szerint. DC-AC-LINE és "nagyfreki". Néha itt átkapcsolással lehet elérni a stabilabb szinkront. (Mellesleg még most sem tudjuk milyen szkópod ban..) Segíteni én vagy a topiktársak akkor tudnak, ha ismerik a szkópot, Neked pedig van gyakorlatod ilyenek javításában. Valamint sokszor másik szkóp is kell a javításhoz, mert önmagával javítani általában keserves valamit. Különben csak a "se vége-se hossza" tippelgetés megy csak..
Idézet: „Különben csak a "se vége-se hossza" tippelgetés megy csak..” Igen, legtöbbször. Ez a szkópjavítás még ebben szakembereknek is sokszor nehéz, látatlanban pedig valóban keserves szokott lenni. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
Kérdezd meg azt aki javítja, hogy mi az amit csinál, ami egy hónap után újra rossz. Ha tudjuk, akkor valószinűleg többet tudunk segíteni.
Hali! Erről a szkópról van szó. Tehát az a baj,hogy szellemkép jelenik meg. A frekitől függ,hogy sétál a kép,vagy elhalványul miközben még villog is, vagy egyszerűen el is tűnik amikor a szaladó képet meg akarom álítani a trig-level potival. Ezek a hibák nem a hiányos használati tudásból vagy beállításból eredő hibák.Aki bütykölte hülye lenne eláruni,nekem meg a f----m tele van már ezzel a bohóckodással .Mikor megbütykölte a mester,akkor használható volt.Később kezdett újra előjönni a hiba.Először csak kHz-es tartományban ,később pedig a kis frekvenciájú jeleket sem lehetett mérni,látni rajta.Itt vannak a dokumentumai.Melyik oldalon kell keresni a hibát szerintetek? Ha vállalkozik valaki rá,hogy segítsen benne? Egyedül,még azt vettem észre,hogy amikor szellemkép jelenik meg a kijelzőn,akkor ha átkapcsolom az AC-TV kapcsolót a TV-re az AC helyett,akkor tisztán látszik a jel,és nem is ugrál.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Helló!
Bár nem értek hozzá, de ha ilyen sok baj van vele én a helyedben visszavinném oda akitől vetted. Én is sokat szívtam a hamegemmel azóta sem láttam adamb85-öt akitől vettem, pedig lehet írnék neki egy két dolgot. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2015
Hali! Köszönöm a segítőkészséged !Valószínű majd jómagam nekilátok megjavítani ha végképp beadja a derekát,elvégre én sem vagyok hülye.Segíteni pedig nem sokan rohantak.Mindennek meg van a fortélya. Nekem is szervizem van (más területen),és az elmondott panaszokból még ha nem is pontosan,de következtetek pár lehetséges hibára,amit elsőként vizsgálok meg az elromlott szerkezeten. Nem minden egyforma.Az elektronika sem egyszerű,de aki ért hozzá és akarja,az körülbelül tudja hogy hol kell turkálni a panasz alapján.De ez a szöveg már nem a javítással kapcsolatos ezért elhallgatok. Üdv!
Sziasztok!
EMG1568/2 szkópom szaggatott jelet produkál, mintha Z moduláció lenne. Az alábbi ábrán egy kb. 100-110Hz-es háromszögjelen jelenik meg a kioltás, kb. 600Hz frekvenciával. GND-re kapcsolva szintén és mindkét csatornán produkálja. A fényerő poti változtatására a frekvenciája kissé változik. Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja? Sajnos az előéletéről semmit nem tudok, már így került hozzám.
Nem, gondolom a csopi üzemmódra célzol, de az 250kHz környékén megy. Nem ma látok először szkópot. Azért köszi.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
Szia !
Jel nélkül is ilyen szaggatott az idővonal ?
Igen, mint írtam GND állásban is.
Egyébként jól működik a készülék. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
Érdemes lenne megnézni a nagyfeszültségű táp oszcillátorát, 50 Khz körüli szinuszrezgést kell
produkálnia. Esetleg másként viselkedik.
Hello! A fényerő változtatása a nagyfeszt előállító oszci terhelése változik. Lehet, hogy a visszacsatoló hálózatánál kellene keresgetni a hibát, hátha valami szűretlenség miatt brekeg 600Hz-el..
Aha, ez érdekes lehet, holnap lemeztelenítem és rámérek. Köszi.
Húzd mellé a másik sugarat is, aztán kiderül.
Váltsd át Alt üzemmódra. Bár úgy tűnik, nem a chopper látszik.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |