Fórum témák
» Több friss téma |
A 25-ös láb 3,3V-ra húzásával a színek helyreálltak. Viszont az elcsúszás még mindig jelen van. Ha játszok a felbontással és a frekivel, akkor nagy ritkán sikerül középre illeszteni az asztalt. Viszont ha elállítom és vissza, akkor újra nem lesz jó. Mitől lehet az elcsúszás?
Legalább a szín megoldódott és kiderült, hogy a formátummal van a baj. A jel nem tiszta és nem találja a szinkront a scaler, ez továbbra is kábel, vagy a kimenet hibája. A notebook-ok kimenete az esetek 102%-ban zajos és van scaler aminek nem sikerült olyan jól a bemenete. Van, hogy jól be tudja álítani, de akkor is szellemképes,vagy homályos a kép. Ha más géppel rendben van, akkor ne foglalkozz vele, ha mindennel ilyen, akkor valami probléma van a scalerrel, de ami biztos, hogy ez a kijelzővel nem függ össze!
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Köszönöm a segítséget. Kipróbálom másik gépen (tartok direkt erre egy régi P4-es asztali gépet a szekrényben), csak már este nagyon fáradt voltam hozzá. A laptopnak biztos zajos a kimenete, mert minden monitoron homogén kép esetén látni egy kis vibrációt, de még ilyen mértékű elcsúszást nem tapasztaltam még sosem.
A kijelző elektronikája volt rossz, mert egy másik monitorban ugyan beindult, de csak fehér képet adott és tele volt mindenféle pixelhibával.
Sziasztok!
Két nap szenvedésen vagyok túl. Egy Samsung 943-as 18,5 ös monitor háttérvilágítása még mindíg féloldalas, az inverterben kondikat kicseréltem. Az inverter trafóján volt egy egy kis szenesedés, ennek ellenére világított, de azt is cseréltem. Tehát a tünet: CCFL csövek ragyogóan világítanak külső inverterre kötve egyenletes szép homogén a fényerő. De amint a monitor saját inverterére kötöm a monitor bal oldala sokkal sötétebb mint a jobb a csövek pedig vízszintesen vannak a monitorban. Az invertertrafó primer részén csak 6 voltot mutat műszer. Csinálhatok képeket a panelról és a monitorról de nem látok külső elváltozás sehol! Esetleg valamit tippet tudnátok adni? Üdv!
Valószínűleg csak félperiódus dolgozik, oszcilloszkóppal kellene ránézni a trafó primerére.
Köszi!
Sajnos szkóp híján vagyok. Ezt milyen alkatrészek okozhatják ?
A trafót hajtó FET(ek) meghibásodása, de lehet a vezérlő IC hibája is, illetve a többi passzív alkatrészé ami ebben körben szerepet játszik. Bár nem tudom, hogy mit mértél és milyen műszerrel, de ezért is mérhettél 6V-ot (AC-ben) 12V helyett már, ha annyi a tápfesz.
Bocsi,de ledesitettél már monitort valaha?
Ha hidegfehér ledet használsz,akkor kielégitő a ledesitett monitor szinvilága (aki nem hiszi járjon utána). A fényerővel sincs gond.Mindenféle állitgatás nélkül megfelelő a fényerő. Természetesen meg lehet oldani a fényerő szabályzást is (amin először én is gondolkodtam)de rájöttem hogy teljesen felesleges. A megoldást amit leközöltem,azért tettem,mert egyszerű és nagyszerű.Persze bonyolitani lehet mindent,de minek?Kérdés hogy kell-e foglalkozni vele? Másrészt a fényerő szabályzás már nagyobb jártasságot is igényel,és meggyőződésem hogy nem minden olvasó elég szakképzett hogy megoldja a problémát,de ha csak egy kispénzű ember meghosszabbitja alacsony költségvetéssel a régi monitorját(ahelyett hogy eldobná),akkor már megérte koptatnom a billentyűzetet. Idézet: ez alatt mit értesz?Hol olvastál arról hogy a teljes fényerővel járatott ledesitett monitor káros a szem egészségére?„és a szem egészsége kapcsán is” Már megbocsáss didyman,de inkább segits,mintsem hogy kritizálsz. Te milyen megoldással ledesited a régi monitorokat? Légyszi közöld már le (de költséghatékony legyen),hátha a te megoldásod jobb,és még dimmelni is tud. Üdv. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Sziasztok
Csőhibás (4-ből 1) LG W2243S 22 colos monitor javítását végzem, de nincs csak 17-eshez csövem. Szerintetek ha beleépítem mennyire látszik meg a háttér tekintetében? Üdv
Ne is próbálkozz vele. A csövek eltérő hossza miatt leállna az inverter, vagy rosszabb esetben túlfeszt kapna a 17-es cső és szétmenne az inverterrel együtt. Ja és baromi randa lenne.
Próbaképpen rányomtam egy 15-öst és nem állt le, ment rendesen, de gondolom hosszú távon nem bírná sokáig
üdv
Valószínűleg nem, de, mint mondtam is nagyon randa lenne, ha egy centivel rövidebb csövet teszel be már látszik, ha majd feleakkorát, az pláne.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
Hali!
Ezt a témát érdemes feszegetni! Nemrég egy LG 19" Wide-ba raktam be csak alulra egy 4:3-as, 19-esből kivett csőpárt, ami ugye rövidebb. Hónapokig elment vele lazán! És ahogy Buvarruha is írja, baromi randa volt, mert ugye árnyékot vetett a két alsó sarka. Aztán amikor sikerült szereznem wide csövet, akkor kicseréltem.... Ámde most én is egy 22-es Lg-vel küzdök, (szigorúan saját részre, mert ez az első ekkora monitorom) melybe 20-as csöveket találtam csak. Úgy oldottam meg, hogy "eltoltam" egymás mellett a két-két csövet, hogy kiérjen "faltól falig" a hossza. Remek kis meló volt ezt megcsinálni, soha többet nem próbálkozok vele! Az inverter mégis letiltja! Viszont ha alulra berakok egy 19-es bontatlan csőpárt, akkor megy rendesen, így felemásan is.... Persze lehet, hogy nem sokáig? Szóval érdekes a téma! A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Szia
Ha abból állna egy csőcsere mint pl egy mosogató fölötti neon kicserélése akkor beraknám, de mivel (az én mércémmel mérve) irgalmatlan macera és borzasztó nyugodt 30-as pulzusú idegállapot (ritka) kell hozzá + plusz atomtiszta környezet (mégritkább) Csakis akkor állok neki, ha biztos a siker. Valószínűleg tudok scalert hibás samu 22 colost szerezni, most csak a kérdés az, hogy a többire is ez a sors vár vagy csak elég ezt cserélni amelyik lila fényű? Üdv
Elég az elszíneződöttet cserélni. Korántsem érték még el a várható üzemidejüket, csak az elszineződött egy nem jók sikerült darab.
Sziasztok!
Ehhez a táppanelhez keresek kapcsolási rajzot. A száma: 453AAY30001 . Vagy az is elég lenne, ha valaki meg tudná mondani, hogy a hátulján lévő R811-812-813-814-es SMD ellenállások milyen értékűek lehettek, mert fogták magukat és elfüstöltek. Előre is köszönöm.
A másik feléről mutass képet és jelöld meg az ellenállásokat, nincs kedvem pozíciószám alapján keresgélni.
Kipróbáltam a monitort másik géppel másik kábellel, de ugyanúgy el van csúszva az egész. Mi okozza ezt? Tudok kezdeni vele valamit?
Szkóppal ránéznék a szinkron jelekre az IC lábánál és a csatlakozónál is. Zavaros táp is okozhatja akár.
Szia!
Hirtelen ezt tudom prezentálni.
Ó jaj. Az a gond, hogy az ellneállások elégése csak tünet. Nagy valószínűséggel a FET és vezérlő IC is megdöglött, még jónéhány passzív alkatrész és az optocsatoló mellett. Azok az ellenállások azért vannak mert az IC figyeli a rajtuk eső feszültséget és túl nagy feszültség vagyis túláram) esetén leáll az IC. Mivel nem ált le az IC, ott komoly problémák vannak.
Mellékeltem egy képet egy ilyen panelről, segíthet, ha még valami elégett rajta. Az ellenállások értéke 1.8 ohm A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Köszönöm. Akkor szerinted egyszerűbb, ha valahonnan szerzek egy másik táppanelt? Ez a scaler panelen okozhatott valami hibát, vagyis tönkremehetett ez miatt az is?
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Nem túl nagy az esélye, de meglehet igen, ha a kimeneten egy elég nagy impulzus jelent meg amikor rövidzárba ment a FET. Ha komplett panelt vennél akkor megkereshetsz (privátban) amit fényképeztem az egy működő panel, csak a kábelt vágtam le róla, de az átrakható.
Oké, megpróbálkozom a javítással, és ha nem sikerül, akkor kereslek. Köszönöm.
Üdv,
van egy 19 colos LG monitorom, ami teljesen random kikapcsol magától. Néha órákig jó, néha meg rájön az bolondóra, és perceként-másodpercenként kikapcsol, kicsinálva az idegrendszerem. Kikapcsol, én visszakapcsolom, megint kikapcsol, és ez így megy....... Nem standby -ba megy, hanem teljesen kikapcsol, elsötétedik a kis led-fény a monitor alsó sarkában. Mi baja lehet? - Az oprendszer nem lehet hibás, mert pont emiatt feltettem egy vadi új win 7-et egy hete. - A videókari sem lehet hibás, mert elsőre azt mondta egy haverom hogy az döglött be, így vettem bele egy újat, szóval az is vadi új. Akkor mi a baja? Maga a monitor ment tönkre? Meg lehet javítani? Inkább javítanám mint cserélném, nem hiányzik most egy nagyobb kiadás. Két érdekes infó még: 1. Néha magától is visszakapcsol. Aztán meg persze megint le... 2. A monitor normál bekapcsolója sem működik gyakran, sorozatosan kell nyomkodnom hogy kegyeskedjen bekapcsolni a monitort. Viszont véletlenül fölé nyomtam egyszer, és így kiderült, hogy a menügombok meg bekapcsolják a monitort... biztosabban mint maga a rendes bekapcsolója... Komolyan, ez nekem magas.
A monitor gombjai, cseréld ki őket és minden a régi lesz...
Igazából nem értem mi köze a gomboknak ahhoz, hogy a monitor teljesen magától kikapcsol? Hozzá se érek.
És ha mégis a gombok a rosszak hogy lehet cserélni? Lehet venni külön LG-monitor gombokat valahol?
Eloszoris, amikor a monitorod bekapcsol, huzd le a gombsor csatlakozojat az alappanelrol.
Ha ekkor megjavul (nem kapcsolgat ki-be) akkor a gombok hibasak. Ha nem, akkor meg mindig lehet vele valamit csinalni, de ezt majd kesobb.
Szia,
köszi, de az a fura helyzet van hogy nem találom a csavarokat amivel le lehetne szedni a monitor hátsó borítását. Sehol semmilyen csavar. Javítottam már meg Tv-től mikrón át mosógépet, stb., de ilyet még nem pipáltam hogy neki sem tudok kezdeni Négy csavar-hely, bemélyedés van a hátán, mintha várná hogy rácsavarjak valamit, de más semmi. Amúgy rákerestem típusára (LG Flatron L1918S), van róla pár kép a neten, persze pont a hátáról nincs. ha kell lefotózom a hátát és feltöltöm a képet. LG szemből LG oldalról |
Bejelentkezés
Hirdetés |