Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ezért csináltam a vákuumos leszorítót hogy az ilyen apróságok ne akadályozzák a munkámat ...
Ha óvatosan vágod a fóliás oldal felől akkor nem lesz semmi probléma .
Ötlet vágáshoz: Bővebben: Link. Nem gondolkodtál előre lakkozott panelen? Egy csomó buktató kimarad, a réz felület piszok, karc és oxidmentes. Hátrány: drágább (számomra kompenzálja az egyéb buktatókat), tovább kell világítani. Nevezett eszközzel eleve méretre vágom a panelt, előhíváskor, maratáskor nincs felesleges leoldani való.
A hátrány miatt nem. Talán ha Attila86 tudna szerezni olcsón ilyet is. Vagy tudsz valami olcsó helyet, ahol gyárilag előérzékenyített panelt lehet venni?
Ott is annyira sérül mint a dry fóliás, úgyhogy ezzel ne szüttyögj, de amíg csak néha kell egy egy panel, addig vágd egy kicsit nagyobbra a panelt, és sorjázás és pucolás után rakd rá a méretre vágott fóliát, ha a végén meg a szélén kicsit lelóg az nem gáz, mert utána ollóval körbevágod, csak mindenképpen hidegen lamináld először, mert akkor nem olvad rá a lelógó részről a polimer a hengerre.
Nálam a művelet sorrendje, fogom a filmet, odamérem a panelhez hagyok 1-2 centit körben, kivágom a panelt, lesorjázom berakom a cnc-be, kifúrkálom, csiszoló szivaccsal sorjátlanítom a lukakat, illetve tisztítom a panelt egy menetben, letörlöm alkoholos papírtörlővel alaposan vagy 3* utána leszabom a penel méretű dryt, nem húzom le a fóliáról csak az első centin az alsó takaró réteget, ott kézzel rásimítom a panelre, megfogom az alsó réteg lehúzott darabját, berakom a laminálóba, és miközben húzza befelé, húzom hátrafelé az alsó takaróréteg fóliát, így igazából a laminálón belül kerül az alsó takaró réteg eltávolításra közvetlen mielőtt a hengerekhez érne, így nem megy alá piszok, nem száll rá a por. Körbevágom ha kell, és átkapcsolom melegítésre a laminálót. Kétszer áttolom rajta és kész a laminálás. Én is lidl-ös laminálót használok, van rajta kapcsoló a vastagabb meg a vékonyabb között, természetesen a vastagabb állásban megy. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
Köszi a tippeket, ígérem megfogadom majd.
Higany gőz égővel szeretnék fotózni 30cm magasból 2 perc levilágítás sokk?
Ki kell kísérletezni a megfelelő levilágítási időt, így nem érhet sokk.
Igen az már SOKK 30s nél lesz valahol az optimális idő DRY fóliánál ,és talán 1 perc P20 nál
Köszönöm a válaszaitokat!
A higany gőz égő mögé hogy ne égjen meg a fa ki mit rak? Hőtükör jó? Alufólia?
Vastagabb, 2-3 mm-es fémlemezt raknék, légréssel a fa és a lemez között.
Én meg elfelejteném a higanygőzt. Legalább 2 perc kell mire bemelegszik ,sok hőt fejleszt inkább az arcszolit javaslom a vakerán párezerért hozzá lehet jutni és tökéletes levilágító lesz belőle
Nekem ingyen volt!! (ennél olcsóbbat nem tudok) Eleinte vasaltam csak nehéz műnyomó papírhoz jutni! Én nem akarok sorozat gyártani 5 perctől többet nem fog működni.
Akkor majd pepecselhetsz vele , bekapcsolod két percig melegíted ,kikapcsold alá teszed a nyákot majd 30 sec és kész csak arra vigyázz hogy a leszorító üveg hőálló és vastag legyen , mert ha vékony ráég a film a nyákra ....
Ezt nem tudtam ,így még egy kicsit bonyolultabb lesz a dolog
Mosópor nem jó előhívótank?
A laminálót minden esetben át kell alakítani? 100 mikron vagy 80 mikron legyen a laminálási magasság?
Általában rugós tehát szinte mindegyikbe be lehet gyömöszölni, de ami tud vastagabbat az kell. A lidl-ben ami volt ott is két vastagság volt és a nagyobbal laminálom a nyákot.
Értem! Köszönöm a válaszod!
Ha mosószódából áll akkor igen (dry-nál), de mosószóda akármelyik háztartási boltban kapható, vagy a körúti vegyszerboltban. Az asszony szokott a mosáshoz rakni a mosópor mellé, úgyhogy már lazán elmegy a vegyszerboltba és bevásárol.
Van itt nálunk a boltban is most akarok venni kb 500 ft. Azért kérdeztem hogy lehet e használni mert akkor nem veszek mosószódát. Ami most van abban nincs mosó szóda!
A mosó szódát milyen arányban tegyem a vízbe?
Szombaton még be is linkelted a nyák DRY fóliával készítésének a leírását, ha tovább lapozol a 9. oldalig már meg is kapod a kérdésedre a kimerítő választ.
Köszi! 1% oldathoz 10gr/l az arány!
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Azért nincs ez "kőbevésve" én 3-5 púpos mokkáskanállal teszek másfél liter vízbe és kéz-melegen használom . De ha van digitális konyhamérleg a háznál természetesen kimérheted
Én bekeverek 4*-es sűrűséget egy kólás palackba és ha kell felhigítom 4*forró vízzel, így mindíg lesz langyos előhívóm 30mp alatt.
A 2literes kólással így 8 liter előhívót lehet csinálni. Általában 1 decit használok belőle, úgyhogy 20 előhívásonként kell újra bekeverni, és én grammos mérleggel csinálom, mert azért a technológiai leírás az nem azért van, hogy legyen mitől eltérni. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Természetesen igazad van , a 10g/l az az arány aminél már tökéletes az előhívás , de ha kicsit töményebb az a jól levilágított fóliának nem árt (ugyanúgy mint a túlvilágítás ha jó a filmed) Egyébként én a másfél liter hívóval több A/4 menyiséget előhívok mielőtt kiöntöm (nem keverek minden nyáknak frisset)
Véleményem szerint érdemes betartani a gyári értékeket. Az 1%-os Na2CO3 tulajdonképpen a pH megfelelő értékét állítja be, ami 42°C-nál optimálisan oldja a meg nem világított részeket.
Előhívás után meg NaOH oldattal egy jóval nagyobb pH érték mellett lágyul fel és válik le a maradék. Én ezért maradok a pontos töménységek mellett, mert sacc/kb. módszerrel eléggé mellé lehet lőni. Tudom, hogy sokaknak meg kell gondolniuk, mire költik a hobbira szánt pénzüket, mégis úgy gondolom, hogy a vegyészkedéshez egy digitális mérleg (Vaterán már 1500 Ft-tól kapható) és egy 100-250ml-es mérőhenger elengedhetetlen. Ezek nélkül az egész csak sötétben tapogatózás és az elfuserált próbálkozások árán be lehet szerezni ezeket az eszközöket. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |