Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1140 / 1387
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Igen Értem a te érveidet is ( természetesen mérve tökéletes !) de az 5 mokkáskanál is 13-18g körül jár (másfél liternél nagyon nem lövök mellé) Legalábbis eddig még nem jártam úgy hogy hipp-hopp lekapta volna a rajzolatot vagy annak egy részét .
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
(#) kissattila88 hozzászólása Okt 15, 2015 /

Mit hibáztam el? nem marad a nyákon a rajzolat.
(#) papus51 válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Valószínűleg ezt.
(#) kissattila88 válasza papus51 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

LInk nem jó egy üres oldat nyit meg.

Javítottam.

Ha mindent pontosan a technológiai leírások szerint csinálsz és a levilágítási időt próbacsíkkal meghatározod és azt azután betartod, akkor minden egyes darabnak tökéletesnek kell lennie.

Lehet holnap kipróbálom hogy csak egy teás kanállal teszek fél literbe az durván 5g. Próbáltam 20s 30s 40s 60s levílágítani egyiknél se marad a nyákon a rajzolat.

A higanygőznek letörted a buráját?

Lehet hogy a laminálás nem jó! Le!! Az számít hogy mivel van leszorítva?

Levilágítás után, még az előhívás előtt, már látszódnia kell a rajzolatnak a dry fólián. Lehet, hogy nem kapott elegendő mennyiségű vagy megfelelő hullámhosszú UV-t a fólia. Vagy, túl tömény az előhívó. Nátrium karbonátból (mosószóda) készült?
Az is számít, hogy mivel van leszorítva. Ha az kiszűri az UV-t akkor???

Abból! Levilágítás után nagyon halványan látszik a rajzolat világítsam két percig?

Nem. Ha már látszott, akkor valószínűleg erős a hívód. Miből készült?

Mosó szóda

Plexi darabbal szorítottam le az jó vagy rossz hogy azzal csináltam?

Üveglappal biztosan működik.
De ennyi ismeretlennel nehéz lesz megbírkózni. Valahogy csinálj pontosan 1%-os szódaoldatot és az legyen jó kézmeleg előhíváskor. Legyen még kéznél egy ecset, amivel lágyan simogatni tudod a lemez felületét hívás közben.
Csinálj egy próba filmet csíkokkal, és világíts le egy lemezt 30mp-től akár 5-10 percig különböző időkkel. Hívd elő és az majd megmutatja a pontos levilágítási dőt.
Ezt úgy kell csinálni, hogy letakarod a lemez nagyobbik részét és 30mp-ként arrébb húzod a takarást. Az első lesz a leghosszabb, az utolsó a legrövidebb idő. Ha a filmre előre felírod az időket, akkor számszerűen is látni fogod a korrekt lev. időt.
(#) gulasoft válasza papus51 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

A dry-on nem halványan kell látszani a rajzolatnak, hanem kifejezetten erősen. Nem kapott elég uv-t, és nem hiába mondtam, hogy sacc per kábé az nem technológia, hanem sufnituning. Az 1% az 1% legyen ne 2-3, mert ha nincs nátriumhidroxid, akkor a 3-4%-os mosószóda oldattal simán le lehet oldani a rajzolatot.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
(#) nagym6 válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Üveglap elnyeli az uv sugarak jó részét -vastagságától függően-, a plexi vagy polikarbonát nem. Tehát üvegnél hosszabb megvilágítás kell.
(#) kissattila88 hozzászólása Okt 16, 2015 /

Idézet:
„A már jól ismert 125W-os HGLi (higanygőz) lámpa, ezzel ~30cm-ről átlátszó fóliánál ~2 perc a levilágítási idő”
Nekem 80W-os az égő ha jól emlékszem rá. Ebből adódóan minimum 2 percet vagy többet kéne világítanom?
(#) papus51 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 16, 2015 / 1

Valamennyit elnyel, az biztos. Viszont nálam a 4x15W UV cső, 15cm távolságból, 3mm-es üveglapon keresztül 30 másodperc alatt levilágítja a dry-t.
(#) pjg válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

A plexi jó. Azon akadálytalanul átmegy az UV.

Azt elfelejtettem mondani hogy pauszt használok forrasztási maszknak! Azt kétszer tovább kell levilágítani. Szerintetek 4 perc jó lesz?
(#) gulasoft válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Csinálj próbát!!!!!
(#) kissattila88 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

A próba meg volt! 4 perc levilágítás után szépen meg jelent a rajzolat még a laminálást kell finomítani és tökéletes lesz.
(#) nagym6 válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Célszerű megkeresni a két végpontját a még jónak, a legkisebb, és legnagyobb még jó megvilágításidőt, és a középértéket venni. Egy próbából lehet határeset is, ami még éppen jó, de ez nem szerencsés, mert valami kicsit más lesz, és nem jó az eddig biztosnak hitt idő.
(#) kissattila88 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Majd még próbálkozok! Amire rájöttem erre el fogyott majd nem egy A5 fényérzékeny fólia most a laminálás minőségén kell változtatni sok helyen alatta maradt a levegő és ott hibás lett a nyák. Lamináló gépet kell vennem vagy p20 lakkott.
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Két jóreggelt keksz között

Ilyen lett 4 perc levilagitas után.
(#) papus51 válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

A pausznak melyik oldalán van a rajzolat és mivelnyomtattad?
(#) kissattila88 válasza papus51 hozzászólására (») Okt 17, 2015 /

Nem tudom hogy melyik oldalra nyomtattam.
(#) papus51 válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 17, 2015 /

Mert az is nagyon fontos, hogy a hordozó filmen, fólián a NYÁK felé nézzen a festékes oldal. Főleg pausznál nem mindegy, ami egyrészről elég vastag, hogy fordított helyzetben a vonalak alá tudjon világítani az UV, másrészről meg az anyagszerkezete miatt még szórja is a fényt valamennyire, fokozva ezzel az alávilágítás esélyét.
Következő: »»   1140 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem