Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Igen Értem a te érveidet is ( természetesen mérve tökéletes !) de az 5 mokkáskanál is 13-18g körül jár (másfél liternél nagyon nem lövök mellé) Legalábbis eddig még nem jártam úgy hogy hipp-hopp lekapta volna a rajzolatot vagy annak egy részét .
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Mit hibáztam el? nem marad a nyákon a rajzolat.
Valószínűleg ezt.
LInk nem jó egy üres oldat nyit meg.
Javítottam.
Ha mindent pontosan a technológiai leírások szerint csinálsz és a levilágítási időt próbacsíkkal meghatározod és azt azután betartod, akkor minden egyes darabnak tökéletesnek kell lennie.
Lehet holnap kipróbálom hogy csak egy teás kanállal teszek fél literbe az durván 5g. Próbáltam 20s 30s 40s 60s levílágítani egyiknél se marad a nyákon a rajzolat.
A higanygőznek letörted a buráját?
Lehet hogy a laminálás nem jó! Le!! Az számít hogy mivel van leszorítva?
Levilágítás után, még az előhívás előtt, már látszódnia kell a rajzolatnak a dry fólián. Lehet, hogy nem kapott elegendő mennyiségű vagy megfelelő hullámhosszú UV-t a fólia. Vagy, túl tömény az előhívó. Nátrium karbonátból (mosószóda) készült?
Az is számít, hogy mivel van leszorítva. Ha az kiszűri az UV-t akkor??? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Abból! Levilágítás után nagyon halványan látszik a rajzolat világítsam két percig?
Nem. Ha már látszott, akkor valószínűleg erős a hívód. Miből készült?
Mosó szóda
Plexi darabbal szorítottam le az jó vagy rossz hogy azzal csináltam?
Üveglappal biztosan működik.
De ennyi ismeretlennel nehéz lesz megbírkózni. Valahogy csinálj pontosan 1%-os szódaoldatot és az legyen jó kézmeleg előhíváskor. Legyen még kéznél egy ecset, amivel lágyan simogatni tudod a lemez felületét hívás közben. Csinálj egy próba filmet csíkokkal, és világíts le egy lemezt 30mp-től akár 5-10 percig különböző időkkel. Hívd elő és az majd megmutatja a pontos levilágítási dőt. Ezt úgy kell csinálni, hogy letakarod a lemez nagyobbik részét és 30mp-ként arrébb húzod a takarást. Az első lesz a leghosszabb, az utolsó a legrövidebb idő. Ha a filmre előre felírod az időket, akkor számszerűen is látni fogod a korrekt lev. időt. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
A dry-on nem halványan kell látszani a rajzolatnak, hanem kifejezetten erősen. Nem kapott elég uv-t, és nem hiába mondtam, hogy sacc per kábé az nem technológia, hanem sufnituning. Az 1% az 1% legyen ne 2-3, mert ha nincs nátriumhidroxid, akkor a 3-4%-os mosószóda oldattal simán le lehet oldani a rajzolatot.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
Üveglap elnyeli az uv sugarak jó részét -vastagságától függően-, a plexi vagy polikarbonát nem. Tehát üvegnél hosszabb megvilágítás kell.
Idézet: Nekem 80W-os az égő ha jól emlékszem rá. Ebből adódóan minimum 2 percet vagy többet kéne világítanom? „A már jól ismert 125W-os HGLi (higanygőz) lámpa, ezzel ~30cm-ről átlátszó fóliánál ~2 perc a levilágítási idő” A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
Valamennyit elnyel, az biztos. Viszont nálam a 4x15W UV cső, 15cm távolságból, 3mm-es üveglapon keresztül 30 másodperc alatt levilágítja a dry-t.
A plexi jó. Azon akadálytalanul átmegy az UV.
Azt elfelejtettem mondani hogy pauszt használok forrasztási maszknak! Azt kétszer tovább kell levilágítani. Szerintetek 4 perc jó lesz?
Csinálj próbát!!!!!
A próba meg volt! 4 perc levilágítás után szépen meg jelent a rajzolat még a laminálást kell finomítani és tökéletes lesz.
Célszerű megkeresni a két végpontját a még jónak, a legkisebb, és legnagyobb még jó megvilágításidőt, és a középértéket venni. Egy próbából lehet határeset is, ami még éppen jó, de ez nem szerencsés, mert valami kicsit más lesz, és nem jó az eddig biztosnak hitt idő.
Majd még próbálkozok! Amire rájöttem erre el fogyott majd nem egy A5 fényérzékeny fólia most a laminálás minőségén kell változtatni sok helyen alatta maradt a levegő és ott hibás lett a nyák. Lamináló gépet kell vennem vagy p20 lakkott.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
A pausznak melyik oldalán van a rajzolat és mivelnyomtattad?
Nem tudom hogy melyik oldalra nyomtattam.
Mert az is nagyon fontos, hogy a hordozó filmen, fólián a NYÁK felé nézzen a festékes oldal. Főleg pausznál nem mindegy, ami egyrészről elég vastag, hogy fordított helyzetben a vonalak alá tudjon világítani az UV, másrészről meg az anyagszerkezete miatt még szórja is a fényt valamennyire, fokozva ezzel az alávilágítás esélyét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |