Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Falu végén bádogisten,
MTZ nek párja nincsen.
Bár nem vezettem ilyen gépet még, de ahogy magyarázták a sebességváltót, az valami káosz
Pár mtz könyv alapján be kábeleztem én is már viszont a dutrával meggyült a bajom mivel nincs könyvünk a D4K (4 hengeres) hez. Szomszédba most is 7 db mtz áll D
Könyvből könnyű, én fejből dolgozom, úgy még jobb
Akkor jól saccoltam, én a tányérrugó gyengülését gyanítottam. Mintha nem lenne ereje a holtponton visszabillenni. Bár néha sokkal jobb. És nem akadósan megy, tehát nem akad valamiben. Pedáltengely jó. Akkor mindenképpen szervíz. Érdekes, hogy az eredeti 13 évig jó volt, a következő -komplett szerkezet- gondolom utángyártott csak 4 évig.
Köszönöm a választ.
Ezek a régi traktorok olyan egyszerű gépek, hogy rajz nélkül fejből bekábelezném őket.
Nem bíztam magamban viszont hüvely csere teljes blokk felujítás és adagolo állítás hamarabb megy igaz az adagolo az nem egyszerű
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
Ez nem annyira bonyolult (szerintem) hogy rajzot kéne kutatni. A melóban (volt időm) gyorsan skicceltem egy biztosíték tábla (általam kitalált) kiosztást, hátsó lámpákhoz szükséges kábelek mennyiségének egy rajz és egy komplett kapcsrajzot is rajzoltam gyorsan, majd jött a megvalósítás.
Mikor én kuplungot cseréltem (152Ekm körül) akkor a tárcsa nem volt még nagyon gáz, de viseletes volt már bőven, a nyomólap rugói voltak elfáradva, amikor vettem le a nyomólap csavarjait, egyből fellazultak és lehetett kézzel tekerni, az új szettet meg bőven húzatni kellett fölfelé
Nem érezni akadósnak a pedált, simán megy, csak elgyengül a holtpontál. Vagy ívesre, nem sarkosra kopik, azért nem akad. Tény, hogy szerviz lesz sajnos..
Köszönöm.
Hát ja. Itt nagy kultusza van az mtz k nek. Sajnos én nem születtem mezőgazdász családba, de a haverok nagy része előbb tanult meg traktort vezetni mint autót. Bár ha megélem hogy bekerüljön a tolós váltó a Zsigába, nekem is el kell sajátítanom a fura váltókiosztást
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
És olyan volt a pedál, mint az enyémnél írtam? Nekem azért furcsa, mert eredeti 13 év kb. 140e. km, a mostani 4 éves. Ennyire gyatra lenne az utángyártott.
Igazából már nem emlékszem ,de nekem szeretett csúszni a kuplung.
Előfordul gyatra alkatrész is. Ezért nem kell a legolcsóbb megvásárlására törekedni. Bár olcsó alkatrészből is van jó minőségű.
Sőt, a drágából is van gyári selejtes, a HF tömítésemet mikor visszavittem hogy szakadt az olajzáró tömítés, néztek rám mondván hogy " Az komoly hogy ettől a gyártótól kijön hibás darab" de kicserélték. Bár szerintem azt még valakinek el fogják adni
Lehet neked is úgy adták el, hogy valaki visszavitte már.
Üdv!
Egy kb. 60mm hosszú, 2mm széles, szép, egyenes vágást kéne készítenem 2 mm vastag aluminiumba. Van valakinek ötlete, hogyan kéne ezt kivitelezni? Egyszerű ezközeim vannak, úgy mint fúrószárak, miniflex, kézifűrész. Meg reszelő, de az messze vastagabb, mint 2mm. A válaszokat előre is köszi!
A reszelős részt nem teljesen értem. Nem kell teljesen átvágni az alu lemezt?
De, teljesen át kell vágni. Nem tudom miért írtam.
Rajztű/ceruza/toll, vonalzó, sarokcsiszoló, reszelő, csiszolópapír. Kb. ebben a sorrendben.
Én is ilyesmire gondoltam. Nem tudom, ha a vonal helyett 10 db 3mm-es lukat kéne fúrni, az mennyivel lenne egyszerűbb, vagy szebb... Még végiggondolom.
Sziasztok! Nagy az öröm, mert nálam már itt járt a mikulás. Lepénytévét hozott, méterest. Az egész fórum kifér rá egyszerre.
Gratulálok! Már csak egy olyan falraszerelő készlet kell, amivel élére is tudod állítani, mert így a 3/4 részen nincs semmi . Mondjuk az én monitorom tudná ezt a funkciót, de még soha nem használtam.
Lehet nagyítani, de nem teljes szélességig. Már az is megdöbbentett, hogy a három és fél éves grafikus kártyám támogatja az uhd felbontást. Még nem akarom falra szerelni, mert nem itt lesz a végleges helye...
Mekkora a felbontása?
3840x2160.
Ehh
|
Bejelentkezés
Hirdetés |