Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Nem mondta a segítséget váró, hogy a ventinek van a seggén tachogenerátor, illetve kitudta próbálni 2 szál vezetékkel. Így egy sima vintilátorról beszélünk. Nem valószinű, hogy ennél a kazánventilátornál beépített áramfigyelés lenne. Értelmetlen is lenne. A tacho az meg megmondaná, hogy pörög vagy sem.
Szia,
Azt én megtudom oldani vagy szerelő kell hozzá? Köszönöm a válaszotokat.
Egyáltalán a tágulási tartály magában a Radiant RBS 24 zárt égésterű kazánban lehet, vagy külön, bár ez egy kis lakás, ahol külön tágulási tartályt nem látok ??!
A kazán hátuljában szokott lenni, és a szelepet a kazán tetejéről talán lehet látni.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015
Ha ügyes vagy akkor megtudod csinálni, ha nem nem. A kazánt a radiátorok felé menő két vezetékét el kell zárni a csapokkal, ha csak ki nem spórolták. Ha a kazánon van leeresztő szelep, itt nem a biztonsági szelepre gondoltam, leereszted a nyomást 0 értékre. Ha nincs akkor megpróbálhatod a biztonsági szelepen keresztül. Szóval le 0 ra. Kell egy olyan pumpa vagy bármi, ami a tágulási tartály szelepére passzol és még méri is a nyomást. A tágulásit felpumpálod 1.2 Bárra, utána kiengeded ismét a kazán fűtésköréből a vizet 0 ra. Ezt addig ismételgeted mig a tágulásiban a nyomás 1.2 Bár mellet a vizkör nyomásmérője is 0 -án marad.
Ha ez megvan, feltőltő csappal 1.5 Bár nyomásra feltöltöd a fűtéskört és visszanyítod az elzáró csapokat. Ha a 2.5-3 Báros biztonsági szelep alá nem került piszok, akkor 1.5 Bár nyomáson nem kéne csöpögnie. Ha ezt teszi akkor a szelepet vagy kicseréled, vagy kitisztítod. Érdemes a tágulási tartály szelepére egy fém autószelep kupakot tenni, hogy ne szökjön el a levegő. A következő karbantartásig ki kéne, hogy bírja. Ha nem lukas a tágulási. Ez elég ritkán fordul elő. Ennyi. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015
A múltor valami tahó után kellett dolgoznom, aki úgy oldotta meg a csöpögését a biztonsági szelepnek, hogy beletekert egy 1/2 es dugót., de már láttam olyat is, hogy 3 darab biztonsági szelep volt egymásba tekerve. Ezeket a szuper mestereket, mindenki kerülje.
Szia,
Köszönöm a válaszodat, megvan a tágulási tartály és a szelep is rajta,megpróbálkozom a dologgal , de már csak holnap, majd írok a fejleményekről. Mégegyszer köszönöm.
Remélem tudtam segíteni. A cirkó elektromos részeire vigyázz, hogy ne érje Wasser. Ha a viznyomást mutató óra mechanikus, akkor a készüléket a villásdugó segítségével a játék ideje alatt szakítsd meg, és ne kapkodj, gondold át amit leírtam.
Üdv!
Szerintem jelenleg mindegy, milyen kombikazánunk van, mert a szobai termosztáttal van a gond, annak is a potméterével. Kontakthibás, emiatt hol van fűtés, hol nincs. Elég kicsit megpiszkálni, és már gyújt is a kazán, vagy éppen kikapcsol. Mellékeltem egy képet a termosztátról. Az a kérdésem, hogyan lehet kinyitni, mert semmi csavar, meg ilyesmi nincs rajta. Válaszokat előre is köszönöm!
Szia! Mi ennek a ketyerének a típusa?
Már tárgytalan, sikerült kinyitni.
Sziasztok!
Van egy Saunier Duval Therma Classic F25E tipusú kazánunk. 2009-es, utoljára 2013 őszén volt időszaki karbantartása. Természetesen most pont a szezon elején jött el a pillanat, hogy elengedje a nyomást (már eddig is csökkengetett, de csak néhány naponta kellett újratölteni, de ma valamiért hirtelen 5-6 perc alatt megy le 1,5 bárról 0 bárra). A forumot átlapozva többen is a tágulási tartály nyomásvesztésére tesznek javaslatot, így gondoltam ezt hátha meg tudnám önerőből valósítani (ugyanis a felhívott gázszerelő 3 hétre tud időpontot adni...) Tudja esetleg valaki típusspecifikusan azt, hogy "házilag" ez megoldható-e? Van e speciális szerszám vagy egy átlagtól kicsit jobban felszerszámozott háztartásban megvan minden? Van esetleg valami leírás? (Tudom, hogy senki ideje nincs ingyen, így ha tudnátok segíteni, akkor biztosan meg tudnádnk egyezni). Üdv Tamás
Szia! Nálad lehet, hogy más gond is van. 5-6 perc alatt nem hűl le a rendszerben lévő viz. Ha meg befűtesz és 5-6 perc alatt vizfeltőltés nélkül visszamegy 1.5 re akkor lehet a tágulási levegő hiányra gyanakodni. Ha nem így történik, akkor szökik a viz. Radiátorok, légtelenítő szelepek, kazán átnézése, osztó-gyűjtök ellenőrzése.
Tisztelt urak! Egy megbízható,hozzáértő termomax szerelőt keresnék bp.-en vagy pest megyében! Köszönöm a segitséget!!!
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Az ősszel még csak pár percre fűtöttünk, csak a használati meleg víz készült vele. Emiatt a kazán a radiátorokban lévő vizet nem fűtötte fel. Amit most produkál: bekapcsolás után feltöltöm 1,5 bárra és szinte azonnal, a fűtés bekapcsolása nélkül visszaesik 0 bárra a nyomás. Egy ilyen "nyomásvesztés" vajon mennyi víz? Decik vagy literek? A másik dolog pedig az, hogy ha elkezdem engedni a vizet, akkor nem tűnik úgy, hogy a radiátorból, vagy a fűtési körökből hiányozna a víz, ugyanis azt hiszem tovább tartana míg felmegy a nyomás. Most ha kinyitom a szelepet, akkor azonnal elindul az emelkedés.
Szia! Sajnos csak megbízható szerelőt találtam de egyenlőre hozzáértőt nem!Termo Amica Eco 4V kazán tipusa. Olyat találtam már hogy vagy ezt vagy azt kell cserélni,de egyszerübb lenne egy új kazánt vennem ,ezt egy hozzáértő szaki mondta!Amúgy bugyin van a kazán.
Na jó akkor egyszerűsítsünk, kikapcsolt kazánnál feltöltöd a rendszert vizzel 1.5 Bár nyomásra. Ha így is elmegy a nyomás a rendszerből, akkor valahol elfolyik belőle a viz. Ha a tágulásid jól be van lőve, akkor a 1.5 Bárra feltöltött rendszerből, hogy leessen a nyomás 0-ra, elkéne folynia 2-3 liter viznek.
Ne arról beszéljünk itt, hogy milyen szerelőt találtál, szépet vagy csúnyát, hanem arról, hogy mi a bánata a kazánnak.
Hiba:A puffertartályban lévő vizet felmelegiti 80 fokra útánna lehül 40 -ig közben a radiátorokat folyamatosan melegen tartja. Ez igy megy folyamatosan.Cserélve lett a visszacsapó szelep és a vezérlőpanel is!
A puffertartály az nálad a beépített melegviztárolót jelenti HMV? Nyáron is fűtötte a radiátorokat, amikor nem volt fűtésigény? Ha a melegviz tárolóban mondjuk 15 perc alatt tud csinálni melegvizet, akkor még a radiátor, fűtéskörben meleg maradhat a viz. Ha nyári állásban is melegek voltak a radiátorok melegviz készítésénél, akkor a váltószelep probléma lehet az oka.
Megszorult váltószelep, nem megy a motorja, esetleg nem kap jelet a vezérlőtől és valamilyen pozicióban áll.
Igen a HMV -re gondoltam.De csak a téli állásban van ez a probléma!
Így van, a fűtés funkció bekapcsolása nélkül (tehát csak a meleg víz előállítás van bekapcsolva) feltöltöm a rendszert 1,5 bárra, majd egyből indul az esés. Az jelenthet valamit, hogy az azonnali nyomásvesztés csak szépen lassan, hónapokon keresztül alakult ki? Azt gondolnám, hogy ha valahol ereszt a rendszer, akkor az korábban is ugyan olyan gyorsan el kellett volna, hogy eressze a vizet.
Az a hőmérő szerintem a kazántestből kijövő viz hőhokát méri és a tároló felfűtéséhez kb. 80 fokos vizzel dolgozik. Ezt nem tartom hibának. Amikor elérte a tárolóban a beállított hőfokot a kazán visszavált fűtésre és normális dolog, hogy visszahűl.
Én annyit kértem, hogy kapcsold ki a készüléket se melegviz sem fűtés, ne induljon szivattyú sem láng semmi. Ha így is veszít 5-6 perc alatt a beállított 1.5 nyomásból, akkor elfolyik valahol a rendszerből.
Teljesen jó a dolog, nyári állásban ugyan így 80 fokkal megfűti a tárolót. Kazán kikapcsol és a műszer a kazán kihülésével szépen lassan lemegy. Gondolom a kazánon lévő műszer izgat téged. Sajnos ezeknél a kazánoknál elég sok a gáz illetve hő veszteség, régen nem foglalkoztak vele. Akinek nagyobb kazánja volt az volt a szuper. Sajnos, most már nagyon nem így van.
A szobatermosztát 22 fokra van beállitva de a lakásban 25-fok van ,a tárolóban lévő viz folyamatosan melegiti a radiátorokat .
Akkor holnap csinálj egy próbát. Fűtés kikapcsol, akár a kazánon nyári állás. A melegviz tárolóból kiengeded a vizet a csapokon keresztül. Ha minden hideg, bekapcsolod a kazánod csak melegviz készítésére, ha így a radiátorok melegedni kezdenek akkor a váltószelep nem működésére kell gyanakodni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |