Fórum témák
» Több friss téma |
igen, igen, csak egy termosztat kb. 120.000 + ez az egyseg hozza, valamint ha jol ertettem Androidon nem is megy...
Üdv Mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy családi ház, az alsó szinten a szülők, fent pedig én élek a párommal. A fűtésről egy régi Cirkó gondoskodik(C-40). Sokszor előfordul, hogy lenti részen bőven megelégszenek 20C-kal, mi viszont fent fázunk. A fűtésrendszer nincs zóna szelepekkel ellátva. Azt szeretném megoldani, hogy fent is és lent is tudjam indítani a kazánt. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan vezeték nélküli 2db termosztátos készlet amivel ezt megoldhatnám? Ezt néztem ,beszéltem telefonon az eladóval és azt mondta, hogy ez nem lesz jó nekem, mert ez zóna szelepeket vezérel....
Jó lesz az hozzá, csak akkor alul nagyon melegük lesz...inkább az alsó szinten kellene a radiátor szelepeket "lejjebb" tekerni...
Ha alulra termosztátos radiátor szelepeket szerelnék fel, az segítene ezen ha jól gondolom!?
Termosztát ahol van oda tilos termosztátos szelepet rakni, ha te fázol, akkor a termosztátot kell felköltöztetni. A végleges megoldás persze a lent termosztátos szelep, fenti termosztát, de átmeneti olcsó megoldás a termosztátos helyen lévő radiátort, és az ez miatt túlfűtött radiátorokat addig zárni amíg hozzád is elég meleg jut.
Itt a tél és a fűtési szezon küszöbén ismét elgondolkodtam egy wifi szobatermosztáton. Sajnos a piac elég szűkös... Első kiszemelt az EcoBee volt, de sajnos bekötési nehézségek jelentenék a kisebb gondot, a nagyobbik az, hogy nem ismeri az eu-s irányítószámokat. Van még a Nest és a Honeywell Lyric, amikről lényegesen kevesebbet tudok. Ezek mennyire használhatóak ez eu-ban? Esetleg valaki használ ilyeneket? Tapasztalatok?
Legutolsó ötlet a BVF SYME WIFI, ami magyar menüvel, itthon is kapható, de tudásban lényegesen kevesebb. Nem öntanuló, nem figyeli az időjárás változásokat... Cserében olcsó.
Ezt a Honeywell-t nézted már?
Sziasztok
Szert tettem egy BVF SYME WIFI (230V a vezérlése, 3600W/16A) termosztátra. A meglévő cirkóm Saunier Duval Semia F24 (24V, soros). 1. Mivel nem vagyok szaki szeretném megkérdezni, hogy megfelelő hozzá egy 24V kontaktor relé (Pl. Finder 40.51 - 10A 250V)? 2. Ennél a COM 21-t és a NO24-t kell a cirkóra rákötni? Az A1-2 a termosztáthoz megy? Köszönöm. g
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon és egy olyan kérdésem lenne, amit a korábbi lapokon esetleg említett már valaki, hogy egy régi termosztátot, amibe becsatlakozik egy fázis, egy föld és egy nulla vezeték is, ki szeretnék cserélni egy Honeywell CM67-es egységre. A kazán egy Stiebel Eltron GBC 24 K, amihez csatlakozik. Ami megzavart, hogy a rendszer, ahonnan származik az újabb termosztát, nem tartalmazott föld vezetéket és nem tudom, hogy ha kihagyom egyszerűen és csak a fázist és a nullát kötöm be, az jelent-e valamilyen veszélyt. Mellékletben küldök két képet a jelenlegi termosztátról és az újról. Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
Az nem "föld" vezeték, csak a színe zöld-sárga! A "fázis" és "nulla" sem az aminek gondolod...mert, ha az lenne, akkor annak a termosztát általi rövidre zárásával lenne nagy pukkanás...
A termosztát vezetékének a másik végét mutasd meg, hogy az hová csatlakozik...mi a régi termosztát típusa? A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
Hali aki tud segítsen!
Egy két körös, hőcserélős, padlófűtésem van. Egy szobatermosztátom. Kérdés ez az egy termosztát hogy tudná az első körömben, vagyis a kazán körében, és a padlófűtés, második körében, a keringető szivattyút kapcsolni? Az első kör az adott, de a második körben a szivattyút hogy lehet vele kapcsolni? Aki tudja kérem sürgősen válaszoljon, Köszönöm!!!
1 napja használatban van a BVF SYME WIFI a nyaralóban. Számomra a legfontosabb hogy bármikor rátudjak nézni mobilon keresztül, hogy mi a helyzet.
Viszonylag egyszerű a beállítása. Még küzd néhány gyermekbetegséggel: - a WiFi jelszóban nem lehet speciális karakter (% ( = stb...). Emiatt át kellett konfigolni a hálózatban lévő többi eszközt. - 3 és 4G-n lehetnek fennakadások a következő két hónapban, mert a szerverüket most költözteti át a kelet-európai régióba. Cserébe gyorsabb lesz az eszközök (termosztát) internetes elérése (ping). Pozitívum: - Nagyon segítőkész az ügyfélszolgálat - Remélhetőleg lesz a jövőben szoftverfrissítés is az eszközön
A föld az valóban nem az, de a nulla az igen. Az 1-es pont a fázis, ezt kapcsolja a termosztát a 2-es pontra (zöld/sárga), a 3-as lenne a föld, de nincs bekötési lehetőség, a 4-es pont pedig valóban nulla. Hiszen itt egy ellenállással fűtve csinálnak nagyobb pontosságot, az pedig a kapcsolt fázis és a nulla közé van kötve. Neki csak az 1-2 pont kell így első ránézésre.
Sziasztok simens analog termot csernem ki rf q3 computhermre mert nagyon rossz helyen van a termosztat. Gondolom kell neki 220v ? Regi kabeleket jova? Kazan sanuier duval f23 e!
Koszonom
Leírásában minden le van írva!
Mi nem tiszta?
N-L gomdolom a 230v 1-2 meg a kazanbol a kabel? Csak a megerosites miatt irtam.
Igen, jól sejted!
1- (NO) 2- (Com) De a vevőrészét a kazán közelében is elhelyezheted, ha ott könnyebb a 230V-hoz jutni.
Elnézést, hogy ilyen későn reagálok a gyors segítségetekre - köszönöm a válaszokat! Ha jól értem, akkor az 1-es és a 2-es pontok vezetékeit átköthetem az új termosztátba és elméletileg működni fog? Egyelőre a kazánon a vezetékek bekötését nem tudtam lefotózni, mert kicsit le kellene bontanom és mindig sötétben értem haza. Azt hittem elsőre, egyszerűbb művelet lesz.
Időközben egyébként megnéztem egy fázisceruzával, az 1-es pontot kapcsolja át valóban a kettesre, amikor a termosztát bekapcsolja a kazánt. Tehát, 1-es vezeték: A pont, kettes vezeték: B pont, ez az elképzelésem. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
Sziasztok!
FÉG C21.3 fűtőkészülékben vezérlőpanelt cseréltem. SZMV-2 panelt adtak hozzá. Egy hozzáértőtől kérdezném, hogy Biztosan jól kötöttem-e be? Tettem fel képet a szobatermosztát és a vezérlőpanel bekötési rajzáról. Így kötöttem be: 230V R-fekete, N-barna Helyiségtermosztátnál a 3. fekete kábel, ami a fázis az a vezérlőn is a 3.-ra került, a 2. kábel, a kapcsolószál, zöld-sárga a kettesre került, majd 1. kábel, ami a nulla és barna az pedig az egyesre. Majd a 2 reteszt követően a szivattyú barna, fekete és a kazántermosztát 2 csatlakozója is felkerült. Ha jól gondolom, akkor a szivattyúnál és a kazántermosztátnál felcserélhetők, nem fázisérzékeny. A potméter az óramutató járásánál 1 óránál van körülbelül. Remélem a vezérlőpanel hibátlan. Köszönöm!
Szép estét!
Segítséget szeretnék kérni termosztát bekötés ügyben. Volt egy Ariston TX 23 Mffi kazánom Computherm Q3 termosztáttal. Most lecseréltem a kazánt egy Saunier Duval Combitek F24- re és 4 kábel van a termosztáthoz a kazánban, de csak kettő jön a kazánig ahogy az Aristonba is csak kettő volt. Van egy fehér, egy barna, és a zöld a kékkel ugyanabba a "lyukba" van az új kazánban. Most mit- hova kell? A zöld az földelés? Vagy ezt a termosztátot nem is lehet ezzel a kazánnal használni? (nem értek hozzá, de az anyagiak miatt magam szeretném bekötni, az áramot sikerült csövezést is, be is kapcsolt szépen a kazán megnéztem a víznyomást is egyedül a termosztát bekötéssel nem jutok dűlőre) Segítség! Köszönöm szépen!
Az új kazánok garanciájának és működtetésének feltétele a forgalmazó által kikötött szakember általi beüzemelés...
Azzal tisztában vagyok, de mint írtam az anyagiak nem engedik hogy szakszervizes kösse be. Akkor ha jól értelmezem semmilyen típusú termosztátot nem tudok rákötni?
Amíg nincs konfigurálva a bemenet, addig nem.
És ha próbálgatod akkor hazavághatod még a panelt is. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
Akkor nem lesz termosztát. Beállítom a víz hőfokot 60-65 re vagy amennyire kell hogy elérje a 21 fokot a levegő hőmérséklete.
Sziasztok!
A korábbi hozzászólásom után végigellenőriztem a bekötéseket, az 1-es ponton kapja a kapcsoló a fázist, a 2-es pontra továbbítja, amikor átkapcsol termosztát (a régi). Kipróbáltam az új, digitális Honeywell termosztáttal is, bekötöttem az 1-es pont vezetékét a képen látható kék vezeték helyére, a kettes pontot pedig a barna helyére, a kazán így működött is. A kérdésem az lenne, hogy ha a fennmaradó vezetéket, ami a 3-as ponton volt, szigetelő szalaggal betekerem, a másik vége pedig továbbra is a kazánban (bekötve) marad, az okozhat-e valamilyen problémát, melegedést, veszélyt? Kicsit komplikált szétszedni a kazánt és ez egy albérlet, amennyiben nem muszáj, nem piszkálnám, de ha valami galibát okozhat, szétkapom. Köszönöm a válaszokat!
Hello! Ha rendesen elszigeteled, nem lehet belőle gond. Vagy dugd bele a végét egy iyen sorkapocsba, vagy vágd le a kiálló réz véget, halítsd vissza és úgy szigeteld el..
Sziasztok! Egy összeköttetési rajzra lenne szükségem a radiátorok és a puffertartály között. Mellékeltem egy rajzot, az A helységet egy szobatermosztátal szeretném szabályozni. B helység lehet 10 fokal alacsonyabb is, azt gondolom egy gömb termosztátal meglehet oldani. C, D és E helységeket szintén egy szobatermosztátal szeretném szabályozni. Egy olcsó és jó megoldásra lenne szükségem. 2 db. Computherm Q7 és 2 db. keringtetöre gondoltam, 2 külön fütéskör.
Továbbá még nem tiszta a Lapradiátorok bekötése, 4 lyuk van. Mindegy hogy melyik oldalrol kapja a meleg vízet csak az a lényeg hogy fölül legyen? Elöre is köszönöm a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |