Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy: Indesit DIS 16 A mosogatógép rendben működik használja az öblítőt is csak az öblítő visszajelző lámpája folyamatosan világit. hiába töltöm fel nem akar "elaludni" a lámpa. mivel fogy a tartályból ezért gondolom hogy használja is. Köszönöm: Attila
Üdv!
Van egy Miele mosogatógépünk, valamelyik az első képeken felsoroltak közül. Az a probléma, hogy a többi képen látható alkatrész elöregedett, több helyen is ereszt. A tömítés szinte teljesen eltűnt, és a egy másik helyen is el van repedve. Ezt kéne cseréni. Az a kérdésem, hol lehetne ilyet szerezni, esetleg érdemes próbálkozni a javításával? Vagy marad a szerelő? A válaszokat előre is köszönöm!
Itt próbálkozz. Ha nem találod a megfelelő alkatrészt, (ami könnyen lehet, mert elég nehéz keresni az oldalon és nincs is fent minden)d fel őket és segítenek.
Köszönöm! Milyen néven keressem ezt az alkatrészt, mi ez?
A nevét nem tudom, de majd botesz erre jár és megmondja. Ha meg nem, vidd magaddal a boltba.
Szia!Az orczy-t felejtsd el aranyáron vannak ott az ilyen dolgok.Inkább a Miele magyarországi kirendeltségét keresd meg de azt most mondom hogy nem két fillér(a sótartály fedél 15 ezer!)
Gondolom a szerelőt hívok se lesz olcsóbb, sőt. Megpróbálom mindkettőt, ahol olcsóbb ott vesszük meg. Ehhez viszont jó lenne tudni, hogyan is hívják ezt.
Szerelőt ne hívj ehhez nem kell. Írsz egy emailt a kirendeltségnek.Fogsz kapni egy robbantott rajzot azon kiválasztod a megfelelő alkatrészt és ez alapján megrendelik.De ha gondolod megkérdezem a kollégámat hátha van neki bontott.
Köszönöm nem kell megkérdezni, a bontott alkatrész szerintem nem húzná sokáig. Holnap majd írok nekik, meg mellékelem ezeket a képeket, hogy ilyen kell. Aztán meglátjuk mi lesz.
Köszönöm a segítségedet.
Üdvözletem a Szakiknak!
Egy Candy CSF 4590 E sajátkezűleg javított mosogatógépem van, mint arról fentebb július 14-től már értekeztünk. A javítás, megbontás esélye miatt nem akartam sót betölteni az üzemi próbákhoz, így a lágyító sót is helyettesítő - bár ezt nem értem - Jar mosogató tablettát vettem. A javítás óta tehát Jar mosogatószert használtam, mely most fogyott el. Betöltöttem a sót, de nem szűnt meg a sóhiány jelző világító jelzése pedig már néhány nap is eltelt. Vajon miért jelez még? Mi lehet a hiba, mit ellenőrizzek ? Mi a sóhiány jelzésének elve? A sótartály külsején van az érzékelő, belül pedig tagolt labirintusos tartálybelső van, úszóra nem emlékszem, lehet az érzékelő takarta. Orczy-nál cikkszáma 480140101036. Kellene úszónak lennie? Volt valakinek ilyen kiszedve is a kezében? Lehet, hogy a gép fejreállításakor kiakadt (leakadt) az úszó? Várom a segítő észrevételeket, ötleteket, tanácsokat. Köszönettel.
Üdvözletem a hozzáértőknek!
Valamikor régebben kértem segítséget egy FAGOR LF-068IT típusú mosogatógép lehetséges hibájáról. Sajnos a mai napig nem sikerült megjavítani. Már kezdem feladni. A hiba még mindig, hogy felforralja a vizet! Az már biztos, hogy nem termosztát hiba, mert akkor másként sipolna, vagyis többet meghogy ki is lett cserélve. Sajnos már olyankor is jelzi, hogy felforr a víz amikor nem, de ezt ritkábban! A kérdésem a következő lenne van e itt olyan személy aki esetleg alkatrésznek megvásárolná?? Már van 2 szerelőtől ajánlat akik voltak javítani, de gondoltam itt is megkérdezem mivel elég sok segítséget kaptam korábban. A másik kérdésem az lenne ha vásárlásban gondolkozom milyen tipusú készüléket érdemes vásárolni?? Üdvözletem és köszönöm a segítséget!!
Ha újat akarsz mindenáron venni akkor a legolcsóbbat.Használtan siemens/bosch vagy miele.hol van agép és mennyit kérsz érte?
Hali botesz!
Használtat nem veszek csak újat azért kérdeztem a márkát melyik tipus a megbizhatóbb! Persze nem akarok nagyon drágát sem! Köszi az infót én is a bosch felé hajlok! A gép Csomádon van és még nem tudom mennyit lehet érte kérni most várom az ajánlatot, az előző szervizesektől. Nem tudom az ilyen gépek árát de körülnézek! Üdv debiani
Sziasztok!CANDY mosogatógépem van, a vizet sem veszi fel csak búg vagy csikorog ha bekapcsolom.Nagyon ritkán használom lehet ez a hiba vagy használattól független.A hátulját levettem de nem lettem sokkal okosabb.Tudtok benne segíteni,hogy merre tovább, meg tudom javítani szerelőnékül ?
Segítséget szeretnék kérni!
Egy Whirlpool ADP 6836 WH típusú mosogató gépünk van, ami az utolsó hetekben erősen opálosra mossa a tányérokat, poharakat és a felső tálcán a lefele fordított poharak belsejébe zsíros étel maradékok kerülnek mosogatás után megszáradva, holott csak tea vagy tej volt abban a pohárban mosogatás előtt. A belső szűrő poharat és a fém szűrőt kitisztítottuk többször is és mosogatógép tisztítóval is indítottunk már programot de ugyan úgy fen áll a probléma. A szűrők a helyükön vannak! Só, öblítő és márkás mosogatógép tablettával üzemeltetjük 2 az 1- ben állásban. A lakás víznyomása nem változott, a kifolyó csőbe 1 méterig lelátni lerakodás nem látszik. Kb: 7-8 éve vettük újonnan és heti 4-5 mosogatást indítottunk vele. Hibakódot nem hoz a gép, a programok végigmennek, csak az edények piszkosak (
A felső kosár mosogatókarjának hátsó csatlakozásánál van egy tömítes.nézd meg hogy az jó e.ha jó akkor vagy nem adagolja rendesen az öblítőt vagy a vízlágyítással lesz probléma.
Lehet hogy megszorult a keringető szivattyúja vagy dugulás van a befolyó csőben.
Tőkmindegy milyet veszel 5év után úgyis kidobod.
Szia!
Köszönöm a választ de visszakérdeznék: Ennek nem a Reedcső adja a jelet?
Tehát az úszó ad jelet a reed csőnek ha jól értem. Köszönöm.
Sziasztok,
Van egy Elektrolux RealLife XXL mosogatógépünk, ami mosogatás közben leveri a biztosítékot (csattanás, durranás is hallható a gép felől), biztosíték visszakapcsolása után működik egy pár percig, majd megint leveri a biztosítékot (amper szag is volt). Hibaüzenet nincs rajta. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj, vagy volt már ilyen problémája, a fűtőbetétre gyanakszom, de nem tudom hol található benne, hol kell megbontani. (Kikapcsoltam, javításig marad a kézi mosogatás) Előre is köszönöm a segítséget.
Kiszereltem az egész műanyag csövet a helyéről, az általad írt két darab tömítés rossz állapotban van. Viszont észre vettem, hogy mindkét forgó kar (szerintem) nagyon kileng. A tengelyhez nézve a kar végén 2-2.5 cm a fel le mozgás. Itt is láttam egy sárga csúszógyűrűt, tömítést vagy mi az. Nem kéne ezt is cserélni vagy ennek ekkora a kilengése?
A felső polc csúszkájának az külső végén jobb oldalról hiányzik a műanyag elem, a bal oldaliból meg egy kicsi darab hiányozhat, mert látszik a törés nyoma. Ettől járhat könnyen a felső polc? (az új mosogató gépeknél mintha megszorulna betolt állapotban) Nincs erről a gépről valakinek egy robbantott ábrája?
Tuti fűtőbetét lesz.Alul van a 2 oldalát az aljàt és az elejét (alul) tudod levenni.
Szia!
Most volt időm megnézni, és nincs tálca. Képeket csatoltam. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
Sziasztok!
Adott egy 12 éves aquastopos AEG mosogatógép. Hibája az volt, hogy az aquastopos szelep zárlatos lett, a panelon a kapcsoló diac elhajította a kalapját, védelem volt benne így a proci megúszta. Gondoltam teszek bele egy sima szelepet, a 10000Ft körüli aquastopos cső helyett. Működött is de a labirint bizonyos nyílásából és a túlfolyóból folyt a víz, vízvételkor. Jobban szemügyre vettem az eredeti szelepet, és volt rajta egy felirat miszerint: 4l/min. Nem nyitottam meg teljesen a vízcsapot, ekkor nem folyt a víz a nem kívánt helyen. Ezek szerint az eredeti szelep átfolyást is szabályozza, furcsa számomra. Lehetséges ez? Tény, hogy a labirintban nincs semmi, kapcsoló sem úszó, átfolyás mérő sem, csak egy nyomáskapcsoló. Máshol nem igen találok erre utalást. Köszönöm a válaszokat!
Üdvözletem a Szakiknak!
Egy Candy CSF 4590 E sajátkezűleg javított mosogatógépem van, mint arról fentebb július 14-től már értekeztünk. A javítás, megbontás esélye miatt nem akartam sót betölteni az üzemi próbákhoz, így a lágyító sót is helyettesítő - bár ezt nem értem - Jar mosogató tablettát vettem. A javítás óta tehát Jar mosogatószert használtam, mely most fogyott el. Betöltöttem a sót, de nem szűnt meg a sóhiány jelző világító jelzése pedig már néhány nap is eltelt. Vajon miért jelez még? Mi lehet a hiba, mit ellenőrizzek ? Mi a sóhiány jelzésének elve? A sótartály külsején van az érzékelő, belül pedig tagolt labirintusos tartálybelső van, úszóra nem emlékszem, lehet az érzékelő takarta. Orczy-nál cikkszáma 480140101036. Kellene úszónak lennie? Volt valakinek ilyen kiszedve is a kezében? Lehet, hogy a gép fejreállításakor kiakadt (leakadt) az úszó? Esetleg a só nem tetszik neki? Javított már valaki ilyen hibát? Várom a segítő észrevételeket, ötleteket, tanácsokat. Köszönettel. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
Az az aqua stop os cső sajna kell rá!Nem muszály pont eredetit másik gépé is jó rá.Van benne gy nyomáscsökkentő hogy ne nyomja szét a labirintot mikor tölt.Amúgy 10 ezer nem is sok érte siemens/bosch hoz csak a szelep(cső és egyéb sallangok nélkül!) 13 e Ft!
Vagy nem regenerálja be sót és emiatt nem nem megy fel az úszó vagy tényleg felakadt.Egy reed csövet kapcsol ennyi az egész.A sót helyettesítő tabletta csak parasztvakítás,felejtsd el.Amúgy a betöltés után kell neki 2-3 mosogatás mire beáll és kialszik a jelző.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |