Fórum témák
» Több friss téma |
Időközben ismerősöm mondta hogy neki vannak használt, de JÓ cellái, amik tesztelve vannak, és bírnak nagyobb áramokat is. Ez a lámpa fajta amibe szándékozom tenni majd az akkukat(csak az enyémen van egy 5w fénycső is alul, külön elektronikával megtáplálva), most megnéztem, 8db 18650 cella kényelmesen elfér benne, és hely is van benne elektronikának. A projektet nem tervezem megszüntetni, inkább keresek rá megoldást. Az ebayes felvetésre: lehet hogy ebayen árulnak lámpákat, hasonló kivitelben, de azoknak 98%-a több ledes, és azok relatív szórt fényt adnak.
Nekem ilyesmi van, és szerintem van olyan fénye mint annak a halogénesnek. Vannak brutálisabbak is, amiken majdnem akkora foncsor van mint a tiéden de azok jóval többe kerülnek. Láttam egyszer olyat, az autó 60W-os fényszórója sehol se volt ahhoz képest.
Kezdünk eltérni kicsit a tárgytól az az érzésem. Köszi a tanácsokat, de nem arra voltam kíváncsi hogy kinek mi a véleménye a halogén vs led-ről, stb.
Szia, ha vennél pl egy ilyen pakkot amibe van védelem is és ennek a feszét csökkentenéd 6V-ra. Mert igy nem kell szenvedni a BMS-el mert már benne van.
Hálózati feszültségről üzemeltetve két szezon tapasztalata alapján a LED üzembiztosabb. Négy darab 20-28W halogént (illetve 4x40W hagyományos) váltottam ki a nyaralóban 4 darab 3x1W LED alapú körtével.
Mivel elem (hordozható) lámpában tervezed használni, az átépítés macerás. Az én lehetőségeimet meghaladja egy ilyen átalakítás, érdemesebb egy új, direkt LED alapra tervezett reflektort venni. Ugyanakkor megfontolandó egy 18650 alapú zseblámpa, főleg, ha a látókörödbe kerül bontott, leselejtezett laptop telep.
Ezzel az alliexpresszes linkel adtál egy jó tippet, köszi!
Rocker én nem értelek komolyan. Pont a legdrágább hozzávalót akarod megvenni, a litium akkut, de a led barkácsoláshoz már sajnálod a pénzt, pedig az lenne az olcsóbbik fele.
Az akkuhoz ingyen is hozzá lehet jutni, ahogy leírtam. Viszont ha veszel 8000FT ért egy darab akkut, (amihez töltőd elvileg még mindig nincs) szerintem ennyi pénzért inkább vegyél egy normális litiumos ledes lámpát akkor, és barkácsolni sem kell... Ja és most hogy jobban megnéztem az ajánlott akkupakkot számomra van egy kis ellentmondás a dologban. Az "Item specifics" résznél azt írja 2S3P elrendezésü a csomag, szóval akár hogy számolom, akkor ez nem 12V hanem 7.4V. Tegyük fel elírta az eladó, és a csomag 3S2P akkor van meg a 11.1V ami a főcímben van. Ha ez a helytálló, akkor kell hozzá egy DC-DC step down konverter is. Szóval még mielőtt gyorsan rákattannál a "BUY NOW" gombra, a helyedben inkább felvenném a kapcsolatot az eladóval, hogy akkor most konkrétan melyík is az igaz... A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
Nem szándékom 8000-ért akkut venni, csak jó ötletet adott az alliexpresses link. A led belebarkácsolással meg az a baj, hogy a foncsor alja lapos, és a leddel nem lesz egyenes, fókuszált fénye, hanem szórt fónye lesz. Ezt meg nem szeretném, ezért marad az eredeti fényforrás benne. 3, maximum 4000ft árban meg tervezem állni költségileg. 4 cella sorosan kötve elbírja ezt a terhelést, ebayről 1600ft körül lehet kapni 4A terhelhetőségű bms panelt, és ahhoz már csak egy max 1000ft-ból megépíthető dc-dc konverterrel pedig megfelelő feszültségűre alakítom át a 4 cella feszültsügét.
Nekem pontosan ez a lámpám van. Mikor kipróbáltam, pofám leszakadt, olyan fénye van feltöltött akkuval. Pontosan már nem emlékszem, de elég sokáig bírta maximum fényerőn a hozzá adott TrustFire gagyi aksival is. 3000 mAh van ráírva, de nyilván ez parasztvakítás. Lemértem a imax töltőmmel, 600 mAh a valós kapacitása, és még ezzel is világít vagy egy órát teljes fényerőn. Majd ha lesz hozzá türelmem, kipróbálom mennyit bír egy bontott normális laptop akkuval...
Ha valakinek kell kép müködés közben a lámpáról készíthetek párat, vagy esetleg videót is... Ja és zoomolható, szóval a fénycsóváját össze lehet húzni nem akarok hülyeséget mondani, de kb vagy 15 fokosra...
Kaptam ismerőstől(kolegámtól) pár db laptop cellát, meg majd érkezni fog balancer is hozzá, nem sokára. [=
Én is kaptam pár samsung cellát. Fel is töltögettem egy innen nézett kapcsolással, s szintén biciklivilágítást szeretnék velük. Szerintem örök élet +1 évig fogják bírni..
Nekem kézi lámpába lesz majd.
Sziasztok!
Egy 3 cellás, 1300mAh-s lítiumpolymer akkumulátorhoz szeretnék balanszer töltőt készíteni, aki csinált már ilyet tudna ötleteket adni, esetleg kapcsolási rajzot? Elkezdtem vissza olvasni itt a fórumon de kicsit sok ez a 112 oldal, ha valaki követte a beszélgetést és segítene azt megköszönném. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
Üdv!
Szerintem jobban jársz, ha rendelsz ebay-ról... Nem kell tökölnöd vele, csak ráteszed a cellákat, és egy sima dugasztápról már töltheted is. Van benne túltöltés, túlmerítés és balanszálási védelem is, meg még ki tudja mi... Működik rögtön... Link.: BMS Áramkör Bár Li-Ion -hoz van sokkal olcsóbb is, biztos hogy Li-Po -hoz kell? Ha igen, akkor nem szóltam, de attól tartok, akkor is így jobban jársz...
Sziasztok!
Adott egy 3.7V / 2200mAh Li-Po akku, amin van egy kis elektronika is, valami ilyesmi: Bővebben: Link (google translate kínairól angolra egész jól lefordítja). Ha jól sejtem, akkor ez valami cellavédő elektronika, illetve lefordítva az oldalt angolra írja is hogy miktől védi a cellát. Azonban az nem derül ki, hogy a töltés hogy alakul. Tehát elég ha csak a bemenetre rákapcsolok 5V-ot és kész, vagy kell még plusz töltő elektronika?
Miből bányásztad ki? Mert akkor ki lehetne deríteni, hogy az akksira csak delejt kapcsol, és a kis elektronika végzi a töltést is, vagy az a kis panel csak egy védő elektronika, ami véd túltöltés, túlmerítés, stb ellen?
Így jutott hozzám, nem tudom milyen elektronika ment róla.
Csak védő elektronika, a 8205A ic-k teljesítmény MOSFET-ek. Kell ez az elektronika a mély kisütés
és túltöltés megelőzésére, de főképpen zárlati áramok okozta tűz és robbanásveszély miatt. Töltő áramkört nagyon olcsón lehet hozzá beszerezni. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
Köszönöm a választ! Tehát akkor nyugodtan lehet tölteni pl. MCP7383-al, vagy bármilyen más hasonló Li-Po töltővel, szóval nem "zavar be" ez a plusz elektronika?
Igen lehet tölteni a jelzett töltővel, csak annyiban "zavar" be a cella elektronika hogy korlátozza
a kivehető áramot a 8205A MOSFET 4 A körüli értékre, ill. gyorstöltőnek sem enged többel tölteni.
A terhelési, ill. töltőáram nem megy 1A fölé se, szóval akkor nincs gond.
Köszi a válaszokat!
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy mennyire igaz az a megjegyzés,hogy az új Li-po-s telefonomat csak a saját töltőjével szabad tölteni? A régi,li-ion-os,ugyanúgy micro USB-s töltő tényleg tönkretenné? És akkor viszont mi a helyzet a power packokkal,vagy ha mondjuk egy notebook tölti?
Előre is köszönöm!
Az a töltő nem is töltő, hiszen a töltőelektronika a telefonban van. Az csak egy megfelelő áramerősség leadására képes 5V-os tápegység. Ami tudja azokat az értékeket, azzal használható.
Én is így gondoltam,csak annyira határozottan tiltották,hogy elbizonytalanodtam.
Akkor csak annyi az egész,hogy az amerikai piacra is gyártották Köszönöm!
Ki tiltott ilyet? Bármilyen 5V-os töltővel töltheted. Legrosszabb esetben kevesebbet töltesz a telefonba, mint amit ő magában felhasznál, és nem fog töltődni.
Hali!
nem biztos hogy bármilyen töltővel... A töltő usb csati D+ D- lábakon lehet huncutság, (ellenállás,rövidzár...) amit figyelhet a telefon
Na nekem megérkezt ez és ez. Az elsőt teszteltem egy dewalt fúroval. Jol müködik a cella védelem és a tulterhelés védelem. Tölteni egy Turnigy accucell 6 probáltam. Rendesen lehet vele tölteni, de sajna a 100% feltöltést nem lehet elérni mert kevés neki a 12,6V. Elvileg 13,2-15V kellene neki. Kiprobáltam egy labortápon is a kivánt fesszel és szépen le is kapcsolt. Egy dolog van ami miatt nekem jobb ha csak egy 12,6V lithiumos töltövel töltöm 4,1V-ra, hogy én lipo pakkot használok. Ott meg 4,2V-nál megkell állni, viszont itt a leszabályzás 4,25-4,28V körül van. Ami 18650-nél nem akkora gond.
Sziasztok
Egy kis megerősítésre lenne szükségem. Adott egy 6 cellás lipo akku. A balance csatlakozójára raknék egy Y csatlakozót. Az egyik felére egy lipo őr menne, a másik felére meg két 3s balance csatlakozó sorba, hogy tudjam tölteni. Azért gondolkozom ezen a megoldáson, mert a töltőm 3s pakkot tud tölteni balance csatin keresztűl. Remélem jól gondolkoztam…? Valaki erősítsen meg... (nem gyurunk vazzze ) A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2015
Hali!
szerintem mehet, csak a töltők( és tápjaik) legyenek galvanikusan függetlenek egymástól |
Bejelentkezés
Hirdetés |