Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1145 / 1387
(#) edison14 válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Sűrűre bekevert vas klorid? Csak egy ötlet még nem próbáltam de hátha
(#) kaqkk válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Ragassz rá öntapadós tapétát , majd abból vágd ki a mintát és ezután már kimarathatod vaskloridban -ammóniumperszulfátban vagy sósav hidrogénperoxid keverékében .
(#) mps válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Ragaszd le az egészet mondjuk szigetelőszalaggal, és a tapétakéssel csak azt vág át, húzd le középről, marasd ki. Ez nem járható út?
(#) kaqkk válasza mps hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

De járható ! Régen így csináltuk
(#) mps válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Azt tudom, hogy működik, csak azt nem, hogy az ő esetében mehet e, esetleg már van valami a panelon.
(#) gammabuta válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Jól látjátok, hogy van már valami a panelon, de ahol maratni akarom egy pár milliméteres vonalnyi részt oda mellé tudnék kétoldalra ragasztani szigetelőszallagot, csak nem tudom bemeríteni nagyon semmibe.
Hipóm van otthon, nátrium-hipoklorit 4%, az is ki tudná marni ha rákenem?
(#) BarnaPili válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Csinálj egy kis "medencét" patafixből a maratandó rész köré. 10-15mm magas elég lehet
. Utána ezt feltöltögetve maratóval le tudod szedni a fölös rezet. De óvatosan... főleg ha hidrogén peroxiddal csinálod. Előtte teszteld,bírja-e a ragacs a maratószert.
István
(#) mark.budai hozzászólása Nov 29, 2015 /

Sziasztok! Eddig vaskloriddal marattam a nyákjaimat, de gondoltam kipróbálom a nátrium-perszulfátos módszert. Vettem a Hestore-ban egy 150g-os dobozzal. Mennyi vízben oldjam fel? Mennyi ideig tart a maratás a vaskloridhoz képest? Mennyire ajánlatos belenyúlni kézzel a nyákért? A vaskloridból mindenféle szívfájdalom nélkül halásztam ki a nyákot az ujjaimmal, persze utána bő vízzel leöblítve és jól megmosva.
(#) Bakman válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Kézzel? Ejj! Csak van a közelben egy darab műanyag szigetelésű merev vezeték.

nyak.jpg

(#) mark.budai válasza Bakman hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Na jó, hülyeséget írtam, mert ha lemarta, le szoktam önteni róla, és úgy veszem ki, persze attól még olyan lesz a kezem, de még nem sárgult meg.
Találtam viszont az oldalon egy nyák készítős cikket, és azt írta, hogy 100g kell 0,5 l vízhez, így én 0,75l-es palackba beleöntöttem a nátrium-perszulfátot, és felöntöttem melegvízzel. Kb 10 percig marta ezt a nyákot (40x40mm). Ahol hiba van, gondolok itt a rojtos vezető szélekre, az nem a maratás hibája, csak belefirkáltam még a tervbe alkoholos filccel, és sajnos nem használtam vonalzót.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
(#) Kovidivi válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Nekem van csipeszem, azzal veszem ki a nyákot a maratófolyadékból.
(#) kaqkk válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Én meg gumikesztyűt használok... és kint az udvaron a kerticsap mellett maratok ..
(#) pont válasza Bakman hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

De ha valaki úsztatni szereti a nyákot, akkor egy T alakban hajtott és felragasztott szigetelő szalag a megoldás. A vasklorid, és a perszulfát egyébként, nem túl agresszív az emberi bőrre, ellentétben pl. a hidrogén peroxiddal.
(#) Hp41C válasza pont hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Szegény lányok.... Sokáig használták / haszálják a H2O2 -t szőkítésre.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
(#) szucsistvan123 válasza pont hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Én a hidrogén-peroxi sósav keverékből is ujjal szedem ki a NYÁK-ot! Nem vészes, a peroxid ha kifolyik kifehéríti az ujjad, de pár óra múlva az is elmúlik.
(#) kaqkk válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Aztán meg véletlenül megtörlöd a szemed , és kész a baj , ha van rajtad kesztyű reflexből húzod le mielőtt bármi mást csinálnál ...
(#) szucsistvan123 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Már rég be akartam szerezni egy gumikesztyűt, csak mindig elmaradt!
(#) deak francis hozzászólása Dec 1, 2015 /

Hali!Szeretnék vásárolni a magam részére egy laser sugaras nyomtatot,amit tudjak használni nyáklap készítésére is.Ha nem jó helyre topikoltam kérek elnézést az admin(nok)tol.A kérésem az lenne ,hogy segítséget kérnék a megválasztásában.Mihez KELL odafigyelni.......Köszönöm.
(#) Bakman válasza deak francis hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Alapvetően két módszerhez jó a lézernyomtató. Fotós és vasalásos tehnikához. Te melyiket szeretnéd használni? Fotózáshoz (írásvetítő fóliára nyomtatva) kb. mindegy. Vasaláshoz (állítólag, nem próbáltam), az utángyártott/töltött toner már nem az igazi, tehát hosszútávon valamennyivel drágább a dolog.
(#) deak francis válasza Bakman hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Szia. A vasalásos tehnikához kellene.
(#) kissattila88 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Én vasaláshoz utánatöltött tonert használtam. Nekem a vasalásnál innkább a műnyomó papír vastagsága volt a gond.
(#) eyess válasza deak francis hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

A nyomtató egy része ennek a dolognak , és van még sok olyan dolog , ami befolyásoló tényező egy nyák készítésnél legyen az vasalás , vagy fotózás..
Ha nyomtató vásárlás előtt állsz mint írtad, akkor a lényeges szempont a későbbi fenntarthatóság költsége ami. tehát alkatrész , toner , jó felbontás, és viszonylag egyszerű kezelhetőség. Nem mindig lehet ezeket a szempontokat figyelembe véve jó nyomtató típust találni főleg ,ár arány viszony tekintetében.

Ezt neked kell eldönteni.
(#) deak francis válasza eyess hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

www.viamond.ro/papetarie/10471113/multifunctional-laser-monocrom-pantum-m6000-6005.html ehez hasonlóra gondoltam.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
(#) usane válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Én legtöbbször azt használom főleg preciziós nyákokhoz. Legkevésbé veszélyes a többi maratóhóz képest. Viszont ha fárad nagyon megnyúlik a maratási idő, tehát nem jó sokat maratni egy folyadékban. Ha ezt akarod használni akkor az Azúrban vedd , kilóra,dekára adják és sokkal olcsóbb mint amennyiért vetted.
(#) Ge Lee válasza deak francis hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

A vasalásos technikához teljesen mindegy hogy milyet veszel, a legolcsóbb is jó (nekem Samsung ML1610 volt az első). A fotós technikához szintén mindegy, mivel egyik nyomtatóval sem lehet olyan tökéletesen átlátszatlan nyomatot nyomtatni a fóliára amilyenre szükség lenne. Nyákgyártáshoz felesleges ilyen drágát venni. Nekem most Samsung ML2525 van, és megfelel.
(#) eyess válasza deak francis hozzászólására (») Dec 1, 2015 1 /

A multifunkció az mihez kell neked , mert ha csak nyák készítéshez , ahhoz nem kell ilyen. Sőt vannak kisebb nyomtatók is amik tudják ezt a dpi felbontást sőt még lehet , hogy olyan is ami többet is tud , és olcsóbb is.

Tehát a felbontás a lényeg a dpi az minél többet tudjon jó az 1200x1200dpi , de nem árt , ha ez több.
(#) emmzolee válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

A mostani nyomtatódban nem csúszik meg a fólia? Nekem az ML-1640-ben sokszor torzult a megcsúszás miatt. Na meg a rajzolat is sokszor túl volt fűtve és nem volt szép.
Az új nyomtatód csippes? mesélj róla. Lehet veszek olyat ha jó.
(#) usane válasza eyess hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Csak kérdezem: Mi a halálnak 1200dpi-nél nagyobb? A 600dpi is bőven elég, de hogy neked is igazad legyen, 1200 és tovább felesleges. 25mm 600 részre osztva, 1 egység 0,04mm. Jó, lehet kötözködni, hogy egy 8 mil-es vonalnak ez csak a negyede, de meg merem kockáztatni, hogy a hobbisták elhanyagolható része, főleg aki most kezdi, nem 8 mil-es áramkört fog tervezni.Aki meg igen az már erősen nem kezdő és igen nagy valószínűséggel inkább fotózással készíti.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Dec 1, 2015 /

Üdv!
Sprint layout 6 ban a nyákterv kinyomtatva nagyobb, mint az alkatrész lábtávolsága. (pl IC) A méretarány az jó! (1:1) PDF-be mentettem, elküldtem az E-mailomra, és onnan nyomtattam. Gép újratelepítése előtt jó volt! Mi lehet a gond?
(#) kaqkk válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Nem lehet hogy a virtuális nyomtató méretaránya van el állítva ?
Következő: »»   1145 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem