Fórum témák
» Több friss téma |
Összeraktam óvatosan meghallgattam, izzó még benne. Olyan iszonyat alapzaja van, vagy nem is tudom hivatalosan minek mondják, hogy az valami szörnyű. Ha a hangerő teljesen le van tekerve akkor is zúg a kimenet elég hangosan. Lehet ezen segíteni?
tekercset hogy lehet megcsinálni és mi az anyaga?
A bemenetet a panelen helyben testeld le, hogy a jelvezeték ne játsszon közre. Ha ettől csendben lesz akkor a végfok előtt keresd a hibát.
Ha így is zajos ellenőrizd a pufferek kapacitását és helyes rákötését. A panelen belül ellenállások, elkók is tudnak zajt termelni, ezek egyenkénti cseréjét hagyd a legvégére. Milyen jellegű ez a zaj? Idézet: Hát nem is tudom, hogyan írjam le. Egyfajta monoton zúgás. „Milyen jellegű ez a zaj?”
Ha nem "rádió" szerű a zaj, akkor a trafót hallod. 100n kondi meg normális kábelezés megoldhatja. Meg persze izzókat vedd ki, attól mindig zajos. Szerintem! De Reloop a szakértő!
A kondit hova kell betenni? A kábelezés nem a legjobb az biztos, de nem szándékozom átkábelezni.
Kivetted az izzókat a tápágból?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
Ma még nem foglalkoztam vele és csak 1 izzó van benne, de amikor az egyik oldal ki volt lőve, a működő oldalnál már akkor feltűnt, hogy zajos.
Ha szépen megy a végfok, akkor nyugodtan kiveheted az izzót. Ha utána is zajos akkor írj a fórumra.
Egy kicsit pontosabban: milyen tekercs, mihez kellene, vagy miben van.
Azokon a rajzokon, amiket én tettem fel, részletesen megadtam az oda kellő induktivitás légmagos változatának paramétereit. Ezt akkor is használhatod, ha más tevét építed.
Jó minőségű, szemléletes fotót tegyél fel a két oldalról.
Az átkábelezés sokszor nem lehetőség, hanem kényszer, de ez jó eséllyel kiderül a fotók alapján.
Ezek szerint nem a javítással függ össze, a korábban jó csatornánál is tapasztaltad?
Zárd csak rövidre a panel jelbemenetét a testtel!
Sziasztok! Van 2 quadom, és 2 kérdésem! 1: Mit alakítsak rajta, hogy stabilan menjen 4 ohmon? 2:Zenézés közben az egyik elnémult, 2 tápbiztit kicsapta. A primer körbe tettem egy 60w izzót, meg 2 új biztit, az izzó világít folyamat. Zárlat van tuti. Végtranyó lesz?
Mellékeltem 2 képet a panelről. Tranyók: Végek: BD242C, C3281 Kicsik: 2N1711, C556B(5db)
Reloop és Alkotó!
Itt vannak a képek, bár csak az egyik oldali végfok látszik, mert a másik úgy van elhelyezve, hogy nem fotózható. Összezártam a testtel a bementet és úgy még jobban zúg. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2015
10-ből 9-szer a végfok tranyók szállnak el. Először azokat ellenőrizd: Bővebben: Link
Igaza lehet a kollégának aki azt írta, hogy a trafó búgását lehet hallani! Megmértem a a kimenetet, a bemeneten nincs semmi és 50Hz körüli jelet mérni rajta.
Kimértem a 4 db véget. A 2 BD az jó, a 2 db 2SC3281 zárlatos. Mérjek még valamit, mielőtt kap új tranyókat? Meg úgyis át szeretném alakítani 4 ohmra akkor ezekből másfajta kell? Mert akkor már kapásból másikat veszek.
Hát én ehhez kevés vagyok sajnos, de Reloop vagy Alkotó biztos itt lesz este felé és segít neked is.
Szia! A puffer csavarjai alatt van-e érintkezés? Bántó a szemes saru hiánya, a szedett-vedett elgyötört csavarok is rossz ómen.
Ne is mond! Elszörnyedtem én is amikor kibontottam. Érintkezés az van. Két független trafó van benne, de csak egy graetz ezért azon gondolkodtam, hogy át kéne alakítani kettősre és a puffereknél létrehozni az összekapcsolást. Mit gondolsz, segíthet?
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2015
Ha jók a pufferek és az érintkezések akkor nem lehetne feltűnő búgása ebben az elrendezésben sem. A kondik feszültsége milyen gyorsan esik le kikapcsolás után? Abból látszik érnek-e valamit.
Kikapcsolás után 10 sec elteltével 3-4V van a pufferek kapcsain.
Az megnyugtató viselkedés.
Lefotóznád trafóstól a masinát?
Itt van. Ha megmondod melyik részére vagy kíváncsi tudok jobbat is készíteni.
Az egyenirányító hol található a képen?
Nem nagyon látszik. Eléggé össze van zsúfolva. A képen a fentebbi kondi kék széle és kettő zöld vezeték közötti háromszögben látszik a csavarja. Az alaplemezhez van csavarozva.
Ha jól látom ez egy korabeli számítógépház. Ha jól látom ez egy darab egyenirányító. Lefényképeznéd a be és kimeneti részeket, már mint a csatlakozók elhelyezését és forrasztásait?
A ház jó része egyedileg készült, az eleje szerintem egy Videotoné volt. A hangfal csatlakozások a fenti képen látható narancssárga csatlakozó és biztosítéktábla mögött vannak. Ott van egy monitor bemenet is. A többi bement oldalt van egy nagy nyákon. Kiszedtem az egyik hangfalcsatlakozót. Kicsit meglepett amit láttam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |