Fórum témák
» Több friss téma |
Jópofa program, de mi a kimenete?
Milyen kimenetre gondoltál?
Arduino kell neki melyet saját maga felprogramoz, vagy a G-kod kimenetre gondoltál? Én is most találtam, és olvasgattam a külföldi förumokat, de a google fordító nem annyira pontosan fordít. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
Értem, hogy van egy CNC géped, de a programot mihez akarod használni csak az miatt kell, hogy menetet tud vágni például?
Milyen programmal működik a géped jelenleg? Mach3, Linuxcnc?
Például egy ArtCam szerintem sokkal jobb megoldás.
Akár Apire8
Még semmivel, ugyanis most tervezek valami USB-s illesztőt hozzá. Amúgy Omron AC szervoim vannak fent a gépen. Ez az Estlcam azért tetszett meg mert olcsó és mindent tud ami kell egy 3 tengelyes géphez, csak nem tudom mennyire megbízható. Van planetos usb--s vezérlöm is most készült el de kb 25000ft a licensz hozzá. Ez az arduinos meg csak 12000ft.
Igaz hogy jobb megoldás, de ha megnézed az Artcam árát, hát nem az én pénztárcámnak való.
Ha vásárlásra gondolunk akkor igen.
Sziasztok!
Az szeretném kérdezni, hogy a mellékelt kialakításnak van-e valami előnye/hátránya a megszokott lineáris sín/kocsi kialakításhoz képest.
Van. Dög nehéz, egy gyors mozgású (pl. lézer-gravírozó, 3d nyomtató) esetében hatalmas tömegű kocsit gyorsítani-lassítani nem kis feladat.
Nehezebb, több a kopó alkatrész. Nincs porlehúzás. Hirtelen ennyi.
Mire szeretnéd használni? Véleményem szerint, ahogy előttem is írták, maráshoz nem jó, de lézerhez és 3D nyomtatáshoz jó lehet, kivéve akkor, ha a lézerrel műanyag megmunkálásra akarod használni. Mivel ez hobby jellegű cnc-s fórum, nem hiszem, hogy komolyabb beruházást tervezel. Amennyiben viszont igen, akkor erről sajnos le kell tenned.
Igazából semmi különös cél nincs ( másképp mondva mindenre jó legyen
![]()
Szia!
Ha van ilyen profilod ami a képen van akkor nagyon jó választás. Gondolom nem acél marásra akarod a gépet használni, mert minden másra tökéletes! Remélem nem vette el a kedvedet amit itt irkáltak neked. Az hogy nehéz nem számít és a gyorsaság sem. Profi gépek is ezt használják Például az ISEL.
Ha a gyorsulás nem szempont, akkor szerencsés vagy hogy ilyeneket kaptál egy szatyorral
![]()
A fióksínekhez képest ez egy hatalmas előrelépés, csak a forgácsot kell távol tartani a vezetéktől, mert a görgő bizony maga alá kapja, és beékelődhet.
Más hibája nincs, a tömegeket pedig kis türelemmel mozgatva (a sebesség nem változik csak a gyorsulást kell lejjebb venni) sokkal pontosabb eredményt érsz el.
Köszi a tippet, el is gondolkodtatott az ISEL-es akciós 12-es tengely. Gondolom az ilyen kifordított megoldás is működhetne, és akkor egyszerűen felcsavarozhatnám a tengelyt az oldalára. Csak valami egyszerű excenteres csapágyrögzítést kellene kitalálni hozzá.
Elrettentő példának két kép, amit tegnap követtem el egy akkus fúrógép és egy tűzifa szökevény felhasználásával, de a dolog tökéletesen működik
Szia!
Én nem így gondoltam el, mert így nem tudod rendesen feszíteni a csapágyakat. Keres magánban segítek benne.
Sziasztok!
Csináltam két előlapot plexiből. Mindkettő egyélű maróval történt, a simább a gravírtű félével, a másik csavart élűvel. Nem tudom a felület különbsége ebből adódik, vagy inkább a fordulat/előtolás beállításból. Amatőrként csak azt látom, hogy rossz, és ezek szerint más beállítás kell a csavart élűhöz. Mellesleg a mérete sem lett pontos (0,1mm eltérés van), ezért 3 szerszámmal lyukat fúrattam a szélébe (3,2mm 2 élű, 1 élű, gravírtű féle), és komoly eltérés van köztük. Nektek mi a tapasztalatotok.
Sziasztok!
Építettem egy cnc-t rendben működik viszonyt van egy olyan probléma hogy beállítok neki egy négyzetet akkor valamiért egy téglalapot rajzol ez mitől lehet? Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Arduino és GRBL-t használok! Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv Peti!
A menetes orsók menetemelkedése egyforma ? A motorok lépésszáma azonos ?A motortuning beállításai ? . Ezek közül bármelyik okozhatja a hibát ,sőt ha a tengely szorul és lépést téveszt az is .
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Hát igazából nem azonosak de ezt valahogy szoftveresen nem lehet beállítani?
Nemtudom milyenvezérlőd van,de a szoftverben biztosan van beállítási lehetőség
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Vannak lehetőségek de mikor át írom vissza dobja magától.
Direkthajtású mindkét tengelyed? Nekem az Y direkt, az X áttételes. Nem kis melóba került belőni, hogy a végén egyforma legyen. Én egy fémvonalzó, egy gravírtú és egy nagyítós szemüveg segítségével lőttem be. Az X tengely minimuma 0 volt, az X tengely maximuma 320mm a fémvonalzón. Mindkét állást többször végigjárattam a gravírtűvel, mire egyezett. Utána ugyanaz az Y tengellyel, és a Z-vel. A végén tesztgravír a 0,1mm-es gravírtűvel, amivel egy kis vonalzót készítettem és az etalon mellé tettem. Most elég tűrhetően össze van lőve. Ezt szerintem te sem úszod meg. Maximum, ha egyformák a menetes orsóid, könnyebb belőni. De a kép alapján valami nagyon nem egyforma. A gépről van képed?
Hát az egyik az szíjjas a másik meg menetes. Bővebben: Link
Hja!... értem. Miről hajtod? Én könnyen dumálok, mert a Mach3-at szépen be lehet állítani.
Arduino nano meg DRV8825. Szoftveresen meg ugye GRBL. Hát igen...
Szia. Én is Arduinoval hajtom ,igaz még csak a részegységeket,de ott is be lehet állítani a lépés felbontást ,fordulatonkénti utat.
Igen néztem én is lehet 1/8 meg 1/16 meg még nem tudom de ugyan az jön ki lényegében
|
Bejelentkezés
Hirdetés |