Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   233 / 377
(#) kameleon2 válasza elektromos hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Jópofa program, de mi a kimenete?
(#) elektromos válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Milyen kimenetre gondoltál?
Arduino kell neki melyet saját maga felprogramoz, vagy a G-kod kimenetre gondoltál?
Én is most találtam, és olvasgattam a külföldi förumokat, de a google fordító nem annyira pontosan fordít.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) guliver83 válasza elektromos hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Értem, hogy van egy CNC géped, de a programot mihez akarod használni csak az miatt kell, hogy menetet tud vágni például?
Milyen programmal működik a géped jelenleg?
Mach3, Linuxcnc?
(#) guliver83 hozzászólása Dec 8, 2015 /

Például egy ArtCam szerintem sokkal jobb megoldás.
Akár Apire8
(#) elektromos válasza guliver83 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Még semmivel, ugyanis most tervezek valami USB-s illesztőt hozzá. Amúgy Omron AC szervoim vannak fent a gépen. Ez az Estlcam azért tetszett meg mert olcsó és mindent tud ami kell egy 3 tengelyes géphez, csak nem tudom mennyire megbízható. Van planetos usb--s vezérlöm is most készült el de kb 25000ft a licensz hozzá. Ez az arduinos meg csak 12000ft.
(#) elektromos válasza guliver83 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Igaz hogy jobb megoldás, de ha megnézed az Artcam árát, hát nem az én pénztárcámnak való.
(#) guliver83 válasza elektromos hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Ha vásárlásra gondolunk akkor igen.
(#) ktamas66 hozzászólása Dec 9, 2015 /

Sziasztok!
Az szeretném kérdezni, hogy a mellékelt kialakításnak van-e valami előnye/hátránya a megszokott lineáris sín/kocsi kialakításhoz képest.

INA_LFL.gif

(#) KBal76 válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Van. Dög nehéz, egy gyors mozgású (pl. lézer-gravírozó, 3d nyomtató) esetében hatalmas tömegű kocsit gyorsítani-lassítani nem kis feladat.
(#) kameleon2 válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Nehezebb, több a kopó alkatrész. Nincs porlehúzás. Hirtelen ennyi.
(#) sunraw válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 10, 2015 /

Mire szeretnéd használni? Véleményem szerint, ahogy előttem is írták, maráshoz nem jó, de lézerhez és 3D nyomtatáshoz jó lehet, kivéve akkor, ha a lézerrel műanyag megmunkálásra akarod használni. Mivel ez hobby jellegű cnc-s fórum, nem hiszem, hogy komolyabb beruházást tervezel. Amennyiben viszont igen, akkor erről sajnos le kell tenned.
(#) ktamas66 válasza sunraw hozzászólására (») Dec 10, 2015 /

Igazából semmi különös cél nincs ( másképp mondva mindenre jó legyen ), csak kaptam egy szatyor ilyen csapágyat és 12mm tengelyem is van itthon. Sebesség problémáin nincsenek, mivel a régi fa gépemben 8-as menetes szár van, csak azon gondolkodtam érdemes-e a fióksíneket ilyennel megerősíteni. Végül is ma vettem a tengelyek végére befogót, ennyi beruházást még megérhet egy teszt.
(#) guliver83 válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 10, 2015 /

Szia!

Ha van ilyen profilod ami a képen van akkor nagyon jó választás.
Gondolom nem acél marásra akarod a gépet használni, mert minden másra tökéletes!
Remélem nem vette el a kedvedet amit itt irkáltak neked.
Az hogy nehéz nem számít és a gyorsaság sem.
Profi gépek is ezt használják Például az ISEL.
(#) KBal76 válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /

Ha a gyorsulás nem szempont, akkor szerencsés vagy hogy ilyeneket kaptál egy szatyorral . Dobj össze minél frankóbb gépet és használd megelégedéssel (és mutasd meg nekünk is)!
(#) Stewe válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /

A fióksínekhez képest ez egy hatalmas előrelépés, csak a forgácsot kell távol tartani a vezetéktől, mert a görgő bizony maga alá kapja, és beékelődhet.
Más hibája nincs, a tömegeket pedig kis türelemmel mozgatva (a sebesség nem változik csak a gyorsulást kell lejjebb venni) sokkal pontosabb eredményt érsz el.
(#) ktamas66 válasza guliver83 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Köszi a tippet, el is gondolkodtatott az ISEL-es akciós 12-es tengely. Gondolom az ilyen kifordított megoldás is működhetne, és akkor egyszerűen felcsavarozhatnám a tengelyt az oldalára. Csak valami egyszerű excenteres csapágyrögzítést kellene kitalálni hozzá.
Elrettentő példának két kép, amit tegnap követtem el egy akkus fúrógép és egy tűzifa szökevény felhasználásával, de a dolog tökéletesen működik
(#) guliver83 válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Szia!

Én nem így gondoltam el, mert így nem tudod rendesen feszíteni a csapágyakat.
Keres magánban segítek benne.
(#) ktamas66 hozzászólása Dec 20, 2015 /

Sziasztok!

Csináltam két előlapot plexiből. Mindkettő egyélű maróval történt, a simább a gravírtű félével, a másik csavart élűvel. Nem tudom a felület különbsége ebből adódik, vagy inkább a fordulat/előtolás beállításból. Amatőrként csak azt látom, hogy rossz, és ezek szerint más beállítás kell a csavart élűhöz.
Mellesleg a mérete sem lett pontos (0,1mm eltérés van), ezért 3 szerszámmal lyukat fúrattam a szélébe (3,2mm 2 élű, 1 élű, gravírtű féle), és komoly eltérés van köztük. Nektek mi a tapasztalatotok.

DSC02994.JPG

(#) Stewe válasza guliver83 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

De miért magánban?
(#) morzsa15 hozzászólása Dec 20, 2015 /

Sziasztok!

Építettem egy cnc-t rendben működik viszonyt van egy olyan probléma hogy beállítok neki egy négyzetet akkor valamiért egy téglalapot rajzol ez mitől lehet? Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Arduino és GRBL-t használok!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv Peti!
(#) kaqkk válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

A menetes orsók menetemelkedése egyforma ? A motorok lépésszáma azonos ?A motortuning beállításai ? . Ezek közül bármelyik okozhatja a hibát ,sőt ha a tengely szorul és lépést téveszt az is .
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
(#) morzsa15 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Hát igazából nem azonosak de ezt valahogy szoftveresen nem lehet beállítani?
(#) kaqkk válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Nemtudom milyenvezérlőd van,de a szoftverben biztosan van beállítási lehetőség
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
(#) morzsa15 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Vannak lehetőségek de mikor át írom vissza dobja magától.
(#) kameleon2 válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Direkthajtású mindkét tengelyed? Nekem az Y direkt, az X áttételes. Nem kis melóba került belőni, hogy a végén egyforma legyen. Én egy fémvonalzó, egy gravírtú és egy nagyítós szemüveg segítségével lőttem be. Az X tengely minimuma 0 volt, az X tengely maximuma 320mm a fémvonalzón. Mindkét állást többször végigjárattam a gravírtűvel, mire egyezett. Utána ugyanaz az Y tengellyel, és a Z-vel. A végén tesztgravír a 0,1mm-es gravírtűvel, amivel egy kis vonalzót készítettem és az etalon mellé tettem. Most elég tűrhetően össze van lőve. Ezt szerintem te sem úszod meg. Maximum, ha egyformák a menetes orsóid, könnyebb belőni. De a kép alapján valami nagyon nem egyforma. A gépről van képed?
(#) morzsa15 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Hát az egyik az szíjjas a másik meg menetes. Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Hja!... értem. Miről hajtod? Én könnyen dumálok, mert a Mach3-at szépen be lehet állítani.
(#) morzsa15 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Arduino nano meg DRV8825. Szoftveresen meg ugye GRBL. Hát igen...
(#) vyky válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Szia. Én is Arduinoval hajtom ,igaz még csak a részegységeket,de ott is be lehet állítani a lépés felbontást ,fordulatonkénti utat.
(#) morzsa15 válasza vyky hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Igen néztem én is lehet 1/8 meg 1/16 meg még nem tudom de ugyan az jön ki lényegében
Következő: »»   233 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem