Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Először csak kösd le, hogy megbizonyosodj az elméletem helyességéről.
Lekötöttem, teljes csend, csak a normál sziszegés hallatszik a magas hangszórókból.
Amint csak egy szálat is odaérintettem rögtön zajolt. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Megpróbálhatod a poti közelében elhelyezni ebben a formájában, csak a jelenleg fehér árnyékolt vezetéket kell hosszabbra cserélned. Könnyen találsz olyan panel pozíciót mely semleges a külső zajra. Mindössze a felfogatással gyűlhet meg a bajod
Ugy néz kis sikerült a javitás. Nem tudom mi a fene történhetett, 1 lapon van az 5 darab egyforma erösitö, egy tápbol ellátva, s közülük egybe mintha a villám csapott volna minden félvezetö, féltucat ellenállás és egy kis rész a NYÁKon távozott a másvilágra.
Most már csak valahogy össze kell csavarni (mintegy 30 darab 3 fajta csavar...). Remélem az ünnepek alatt nem ismétlödik a balhé. Csak illusztrácio képen igy néz ki a szerkezet, és a legmélyén vannak a teljesitmény erösitök. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Köszönöm. A 2n3055-öket innen venném az apróból, az MJ2955 az bolti lesz, de, hogy mekkora lesz a bétája, azt nem tudom. Törekedni kell, hogy mindkét tranzisztor bétája közel azonos legyen? Vagy mindegy? Ugye a boltinál nem tudok variálni, hacsak nem veszek egy marékkal.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy laptop fejhallgató kimenetére szeretnék erősítőt kötni csak az erősítő bemenet 300mv tud elviselni a fejhallgató kimenet meg rengeteget ad ki. Kérdésem az lenne hogy egy sztereo potmétert kötök az erősítő bemenete elé az ugy járható út? Vagy tönkreteszi a laptop hangkártyáját? Köszönöm a válaszokat előre! Üdv. Ádám
Szia. A laptop fejhallgató kimenete sem ad le sokkal többet 300mV -nál (általában 500mV körül van), és biztosan van hangerő szabályzó is azon a laptopon. A laptopnál az 500mV MAX hangerőn értendő, az erősítőnél pedig a 300mV valószínűleg a max. kimenő teljesítményhez tartozik.
Egyszerű, vedd lejebb a laptopon a hangerőt. De ha írsz pontos erősítő és laptop típust, akkor hátha többet tudunk mondani. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Hát én MacBoo-nak 1,4V olvastam. Sterintem olyan 1V körül tolnak az ilyenek
A párbaválogatás lehetetlensége miatt azt kell elfogadni ami van. Ebben a kategóriában nincs magasan a mércét - szerencsére A hatalmas nyílhurkú erősítés korrigálja az eltéréseket, kisebb nagyobb torzítás kíséretében.
Aha, jobban utánanéztem, mint az előbb... Általánosságban 31mW csatornánként 32 Ohm terhelésen, ami 1V RMS jelszintet jelent.
Nem láttam hogy írjak pontos típust..
Orion se 260, a számítogépet még nemtudni
Nyugodtan rádughatod, nem kell semmilyen poti.
Elkészítettem végül egy kétoldalas panelra a kis szub szűrőt, a korábban leírtak szerint. Az erősítő csendben jár, mindaddig amíg a sub kimenetre audio kábelt nem kötök..azonnal visszajön a zúgás, ha rákötöm az aktív szub bemenetére, akkor sem javul.
Viszont, ha megérintem a sub kimenet jelkábel testjét mérséklődik a zúgás.
A kifogástalan működéshez ezek szerint egy aktív impedanciaillesztő fokozatra lesz szükséged. Ezt azért is ajánlom, mert a jelenlegi jelösszegződ gyakorlatilag monósítja az erősítődet. Hallgasd meg hangerő középállásban az egyik bemenő RCA kihúzásával mennyi jel jön át arra a csatornára aminek némának illene lenni!
A mai értékmentés szerintem sikeres volt.
Tanácsokat szeretnék kérni a restaurálásukhoz.
Sziasztok!
Van egy DAP Palladium 1600-as végfokom. Az "A" oldala hibátlan volt. A "B" oldalának a védelmével volt gond (relét kapcsoló tranzisztor). Megjavítottam. Működik. Ma összeraktam teljesen. Rákötöttem keverőre és a "B" oldal halk hangerőnél "mormogós, recsegős" hangot ad ki. Hangosan viszont nem észrevehető. Viszont ha csak telefonra kötöm rá akkor nincs ez a hang. De az "A" oldal mindkét esetben hibátlanul működik. Van ötletetek, hogy mi csinálja ezt? Néztem a bázis áram állító potmétereket is, befújtam kontakt spray-el, valamint piciket mozdítottam rajta, de csak azt értem el, hogy másképpen adja ki a "recsegős" hangot. Csatoltam egy rajzot, amit találtam róla (1200-es változatról)! Várom válaszotokat!
Köszönöm, erre nem is gondoltam, valóban szól a másik oldal is egy bedugott RCA-val is..kb. fél hangerőn, ahogy tekerem a potit úgy változik a hangereje. Eddig nem tűnt fel, mivel a tesztek idejére egymásra raktam a két hangfalat.
Tudsz esetleg ajánlani egy jó kapcsolást, nem szeretnék még egy zsákbamacskát.
Valószínűleg valami földelési hiba lehet. Védő föld össze van kötve a táp 0 pontjával? Milyen táp van hozzá, kapcsolóüzemű vagy sima 50Hz-es?
Kapcsoló üzemű 24V 3A, nincs védőföld csak a tápnak.
Helló!
Földhúrok lehet. Próbáld meg úgy, hogy valamelyiket föld függetlenné teszed. Ha jól fog úgy már szólni akkor földhúrok.
Mit csinál ha a földpontot a védőföldhöz kötöd? Ha megszűnik a hiba, akkor a táp belül nincs földelve.
Amint itt is látszik hogy sehova nincs kötve a föld.
Az audió kábel (jack dugó) földjét hozzáérintettem a konnektor védőföldjéhez és teljes csend lett.
A B oldal gerjed, a zobel tagokat kellene csekkolni (ha van).
Akkor nincs belül földelve a táp és lebeg az egész. Le kell földelni a tápot és már jó is lesz, vagy az erősítő testjét kell a földre kötni.
A táp doboza zárt műanyag nem lehet rongálás nélkül szétszedni, az erősítőbe meg kevés a hely.
Hogyan lehetne test függetleníteni a sub kimenetet egyszerűen?
Sziasztok,
TDA2040-nel építek egy sztereó erősítőt a gyári dokumentációban szereplő kapcsolás alapján. A táp kb. 2x17V (2x12-es toroid). Kipróbáltam, működött mindkét oldal, ahogy kell, torzítás csak a felső teljesítménytartományban, csinálta, ami a doksiban le van írva. Még 1-2 dolog hiányzott (védőföld, hangerő-potik, stb.). Mióta összeszereltem, az egyik oldal csak búg (mérés után kiderül, hogy negatív táp van a kimeneten). A másik változatlanul működik. Mi lehet a gond? Kifogtam volna egy selejt 2040-et, ami 5 perc után megadta magát? A deszkát végigmértem, a NYÁK-on és a forrasztásokban nem találtam hibát. Köszönöm előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |