Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok nem tudja valaki hogy lehet az lpt portra kimeneti jeleket definiálni?Elöre is köszönöm a segitségeteket Jani.
Egy kép a beállításokról, a Hobbycnc.hu oldalról.
Csatolom a használati útmutatót, abban benne van, az
Idézet: szakaszban. Jó nagy, három részben tudom csak feltenni, mentsd le valahová együtt, és csomagold ki a part1.rar indításával.„5. Configuring Mach2 for your machine and drives” 1. rész.
köszönöm a szofvert lemegyek a mühelybe és össze .egyeztetem és visszairok , hogy mitörtént
szia össze egyeztettem a mach 2 leirást és teljesen megegyeztek kivéve a port cim nem az 1-es port cime melyet használnék 0.387,, a leirásban 0.278 , a kimenetek élnek de vezélő inpulzusok továbra sincs .elöre is köszönöm ha tusz valami megoldást.janos
szia össze egyeztettem a mach 2 leirást és teljesen megegyeztek kivéve a port cim nem az 1-es port cime melyet használnék 0.387,, a leirásban 0.278 , a kimenetek élnek de vezélő inpulzusok továbra sincs .elöre is köszönöm ha tusz valami megoldást.janos
Ha a te gépedben 0x378 az LPT, és az van a beállításoknál is, akkor rendben van, a doksit nem kell szó szerint venni (esetleg Eszközkezelőben meg lehet nézni, hogy tényleg ez-e a cím). Remélem, nem felejtetted el minden beállítási oldalon az Apply gombot megnyomni, mielőtt a következő fülre léptél volna, ez fontos. Amennyiben csak egy LPT-d van, a másodikat (Port #2) tiltsd le, vedd ki előle a pipát, majd Apply, ahogy kell.
Ha a tengelyek rendesen be vannak állítva, akkor hirtelen nincs több tippem, esetleg mondhatnál többet arról, mi mire lett konfigurálva.
kedves kobold en feladom tul vagyok egy alalplap cserén
két ujra telepitésen a hiba változatlanul fenn ál. szerintem ez mach 2 programhiba .lehet hogy megkéne szereznem a mach 3-at tudnál valami tanácso adni. jános
Kollégám használja ezt a progit, sosem panaszkodott még hibára vele kapcsolatban.
Ha nincs valamiért ESTOP módban, még kipróbálnám a BIOS-ban az összes LPT-beállítást (ECP, EPP, bidirectional stb.), ha ez sem segít, sajnos nem tudok többet mondani. Mach3 elérhetőségére rákérdezek, így hirtelen nem tudok elérhető forrást.
kedves kobold a probléma abbol adodik.hogy nagyon keveset tudok a programról 1-éve épitek egy marógépet teljesen egyedül a padok motorok helyükön a motorok vezérlését én épitettem az lpt port jelei alapján akkor még minden jol müködött az IO kártyát is magam terveztem épitettem minden jol müködött a teszteléseket végeztem motorok teljesitményét szabályoztam bekötöttem az E
stop -ot miden müködött és egyik pillanatról a másikra megszüntek a step dir jelek és tanácstalanul állok az amit eddig épitettem hiába a sok munka és a rengeteg kidobott pénz most itt állok tanácstalanul értetlenül . rájöttem,hogykülső segitség nélkül nemtudok tovább lépni köszönöm az eddigi segitségedet.JÁNOS ÖRÜLÖK MINDEN SEGITSÉGNEK.
Hát, ez érdekes... Azt mondod, cseréltél alaplapot, illetve többször is újratelepítetted a progit, valamint egyik pillanatról a másikra ment el a vezérlőjel, és azóta sincs.
Az jutott eszembe, hogy ha esetleg valami gáz van az I/O kártyával, kinyírhatta az eredeti LPT-t, tesztelés közben; alaplapcsere után pedig az újat is, és talán ezért keresed hiába a jelet. Ha nem ipari titok, tudnál feltenni valamit a kártyának az LPT felőli kapcsolásáról? Hátha valaki észrevesz egy egy olyan lehetőséget, ami adott feltételek mellett károsíthatja a portot.
Kedves kobold 1-éve kaptam meg a mach-2 öt. Fejembe vettem,hogy én is épitek egy cnc marót . Feltelepités után elkeztem vizsgáni a kimenő l h szinteket a14 kimeneten g1 gyel vizsgálódtam .felirtam a kimenetekwet és hogy ,hovvannak a ,mostep és dir jelek definiálva.megépitettem a maró asztalt felszereltem a golyosorsokat ,motorokat áttételeket megterveztem és megépitettem motorvezérlőket,teljesitmény szabályzókkal együtt.lpt kimeő négyszögjelét optoval leválasztottam a jelek tökéletesen vezérelték a meghajtó fokozatot kimeneteken a dir jelek l-röl h-ra váltanak a step jelek megjelennek de folyamatosa n l vagy h szinten vannak signáljel nélkül az lpt portra egy régi nyotatót illesztettem és az megy. Már semmit sem értek.
Szia jános. //a szöveg csúnya módon csupa nagybetűs volt //moderátor
A nagybetűs írás a neten kiabálást jelent, és én (már bocsánat) k..vára utálom, ha kiabálnak velem. Inkább szólj, hogy szálljak ki, mert hasznosat még nem mondtam...
Szóval a nyomtató megy, akkor a port is. Új telepítés, megszokott konfig, akkor a progi is, de ellenőrizni kéne, hogy a kettő együtt megy-e. A korábban küldött doksi alapján a 3.1.5 (OCXDriverTest) részt végre kéne hajtani, ha nem sikerül, akkor az 3.1.6 (OCXTest) részt is. Ha az első sikerült, lehet menni a 3.2 részhez, Mach2Mill-re dupla kattintás, és Reset, ha villog a led-szimbólum; ha nem sikerül a Reset, máris közelebb vagyunk. Ha ez is rendben volt, a 3.4.1 következik, kézi módban G-kódokkal irányítás. Igazából ha eddig hiba nélkül eljutsz, akkor már mennie kellene rendesen. Ha ez előtt valamelyik tesztprogram hibát jelzett, és nem sikerül javítani, az is eredmény, csak ne azon lovagoljunk minden hsz-ben, hogy nincsenek step-jelek, mert ezt már tudjuk.
Szia kobold elnézésedet kérem, most tanulok gépelni és a mach program leirásaát is csak párnapj kaptam meg töled.A programmal is csak azóta foglalkozom behatobban.Továbbá az angol müszaki tudásom is hagy némi kivánni valót. Lehet, hogy az lenne a megoldás ha egy szakember mint te eljönne megnézni.Mind emellett nem ez a munkám ,ez a hobbim amit csak kevés szabadidömben végzek..ha tudsz bárkit aki eljönne hozzám és személyesen adna egykét szaktanácsot megköszöném.Valóban a mach -2 körül még sok a fehér folt a fejemben.Mégeyszer elnézésedet kérem és köszönöm a segitségedet szia János
Telepisd a mach3 legujabb verzióját: http://machsupport.com/artsoft/downloads/downloads.htm
Találsz hozzá a lap alján magyar nyelvü dokumentációt http://machsupport.com/documentation/ Ha jog modban nyomod a mozgatod (nyomod a nyilakat) a számlálók számolnak?
Hali
Probald meg letolteni a KCAM4 Proggit. Nekem a MACH3 egyes esetekben menet kozben atirta nehany portbit szamat. Esetleg a turbocnc. Ez dos-os nincs csili-vili de sokkal tobbet tud mint a fent emlitett 2 proggi. W98 alol DOS ablakban futtathato de az igazi egy DOS-ban elinditott gepen. Ja a BIOS beallitasok fontosak (ECP v. EPP) Udv Vili
Szia Laci kösz a tanácsot.Megtaláltam a hibát de a legrosszab történt. Kettöshiba volt és ez bizony bezavart az egyik a biosban a másik az általam épitett jelátalakitóban már midkettöt kiküszöböltem. folytathatom a tesztelést és a tanulást. Köszönöm az értékes hozzászolásokat.János
Szia! Én már építettem 2db LPT portos vezérlő rendszert, (118 kimenet -motorok, szelepek- 195 bemenet -végállások szintjelzők ....-). A megépítés során derült ki, hogy a Win... belenyúl a vezérlő jelekbe- pedig semmi köze hozzá. Saját vezérlő progit írtam, a portokat assembly-ből közvetlenül izgatva, a Windows eszközkezelőjében pedig letiltottam a portot! és béke lett!!!
Próbálkozz ebben az irányban. Az általad használt progi ismerős de nem ugrik be! Ha az én cuccom kell... hát az elég sok doksi, de megoldható!
Na ugye... Ezért mondtam, hogy akár még a panellal is lehet gond.
Finsoft: köszi, de nem nekem lett volna rá szükségem, ha én akarok valamit a portokkal, hasonlóképpen szoktam rendezni
Hali
Miből gondoltad hogymindezeket nem ismerem? Elég tömör és velős kezdő segitségett adtam, amiböl kiszürödhetet hogy nem ma kezdtem. Anno elkezdtem énis vezérlő progit írni DOS, és Win- est is , de felesleges ilyennel veszödni mikor ingyenes progik már késszen vannak. A Linuxos EC2 kihagytad, aztis ajánlanám a figyelmetekbe. Meg sorolhatnék még ilyeneket... Win allol Dos ablakban ne használjatok vezérlő progit!!!!!
Sziasztok
Milyen szoftverek vannak a Mach3-on kívül, amit érdemes kitanulmányozni? Mert, mint tudjuk, a mach-nak csak 1000 sorig tud G-kódot fogadni a demója. Nyilván van valami trükk amivel ki lehet kerülni, kizártnak tartom, hogy mindenki megvette volna 40 ezerért aki fönn van a hobbicnc-n. Üdv mindenkinek |
Bejelentkezés
Hirdetés |