Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Van még egy kép, ez talán segít valamit...
(hova adjam a tápfeszt, és hova a jelet?) Olyan szép pirosak voltak a vonalak, még mielőtt Paint-tel JPG-be tömörítettem volna a képet... Köszi!
Hali!
Bekötöd a tested, ez gondolom egyértelmű, hogy hová. Adsz +12V-ot a +Vs -re. A jelet pedig, ami max! 6V lehet, kötöd a Vcontrol-ra. Na inkább rajzolok... De ha Vcontrol-ra rákötötted a 12V-ot, akkor valószínű, mehetsz a boltba két UAA180-ért. Üdv!
Köszönöm!
"A jelet pedig, ami max! 6V lehet, kötöd a Vcontrol-ra." -ezzel minden tiszta lett, holnap élesztem is újra... szerencsére vcontrol nem kapta meg a tápfeszt, úgyhogy semmi pánik! Köszi!
Hello!
Épített már valaki mikrovezérlős kivezérlésjelzőt? Pl. PIC-el! Ilyesmire gondolok, ez nagyon tetszik: Bővebben: Link
Sziasztok!
Épitettem AN6884-el 5ledes "mezei kivez.jelzőt. A kérdés: ahol működne 18v a tápfesz ez meg állitólag csak 7-9v-ot bír el Van valakinek ötlete mit kezdjek most?
A maximális tápfeszültség 18V lehet az adatlap szerint.
Az OK., de mivel a tápom 18v-ot ad és esetleg ingadozhat a hálózat akkor sem lehet baja ha 19-20v is lehet a tápon?
A ledeknél az előtét ell. 330 Ohm. Az elég? (9 v-ról szépen működik) Előre köszi a segitséget!
A 18 V a lehetséges legnagyobb tápfesz,amit még elbír az IC! Az ajánlott: 3,5-16 V. Építs be egy 7812-őt v.7815-öt szerintem.
Köszi!
De azt most nem tudom beszerezni és otthon sincs. Pedig van rajzom hozzá és még egy szelet nyák is. Akkor marad jövőhétre! Holnap is dolgozom 20:00-ig. Azért köszi!
Szia!
Kipróbáltam azt, amit ajánlottál, ekkor nem működött helyesen a kiv.jelző. minden led világított, és jel hatására sem aludt el egyik sem, csak csökkent egy nagyon picit a fényereje. ez azért van, mert ahogy látod, nem a földdel kell összekötni a ref. fesz-pontot, hanem egy fesz.osztóval be kell neki állítani az érzékenységet. A mellékletben megmutatom, hogy hogyan próbáltam ki! Minden led világít, nagyon szép, csak az a probléma, hogy nem folyamatos a csík, hanem a két IC ugyanazt a kijelzést mutatja a ledjein, tehát indul a csík elölről, meg középről is indul egyszerre... Ezen tudtok segíteni? Rákötöttem a jel1-re és a jel2-re is a jelet, de mindkét helyen dupla üzemmódban dolgoztak az IC-k, és nem pedig kaszkádolva... Köszi szépen!
Hali!
Azért írtam, hogy kösd össze, mert a kapcsolási rajzon mindkettő földnek van jelölve, vagyis egy potenciálon vannak, tehát elvileg össze kell őket kötni. Viszont most nézem, hogy a tiéd teljesen más megoldást használ. Próbálok rájönni, hogy van kötve, de jó lenne egy kapcsirajz a tiédről. Nem tudod, honnan származik?
Sziasztok szeretnék egy Vu metert építeni 555-ös Ic vel. Egyik ismerősöm azt mondta hogy ezzel az ic vel meg lehetne csinálni. Azért lenne jó ez az ic mert ilyenem van itthon és akkor nem kéne ic-t vennem. Ha valaki tudna egy kapcs rajzot küldeni az nagyon jó lenne. Ja és ezt a számítógép LTP portjára szeretném rákötni, hogy zenére villogjon. Ha megoldható lenne akkor segítsetek. Előre is köszönöm.
Heló!
Van a kapcsolások között egy kivezérlésjlző ezt szeretném megépíteni. A mellékelt kapcsolási rajzon bekarikáztam két diódát. Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket mivel lehet helyetesíteni? Nem lenne elég az ha betennék két egyformát. A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Jocó!
Szia!
Az 555 egy oszcillátor, nem egészen erre való. Egyébként ha LPT portra akarod kötni, akkor nem kellenek külső áramkörök (max a kapcsolófokozatok), vezéreljen mindent a gép, csak programozás kérdése! Így nyolc LED-et tudsz egyszerűen vezérelni, a több kell, az egy fokkal bonyolultabb.
Csak van egy kis gond, hogy én nem tudok programozni. Azért gondoltam valami egyszerűbbre de a nyolc led az jó lenne. De a számítógépre van egy programom amivel lehet állítani hogy hogyan villogjon.
Hello, az ismerősöd kifejthetné, hogy hogy is gondolta!... Miért jó neked az LPT-n?
Akkor egyszerűen kötsd rá őket az LPT portra (Data Register). Nagyobb fényerejű LED-ek esetében mindenképp tranzisztorokkal kapcsold, nehogy tönkremenjen az alaplap!
Végülis nem muszáj hogy az LTP-n legyen csak az a lényeg hogy a számítógépről megy a zene és a zenére kellene hogy villogjon. És ami nekem van program az a winampon keresztül az LTP portot használja erre. De ha tudsz valami más megoldást az is jó.
Hello!
Itt vannak VU meter kapcsolások! Bővebben: Link Igaz, nem LPT portot használ, de hátha jó lenne neked!
Na én valami ilyesmire gondoltam: http://www.youtube.com/watch?v=IOjpcT2Bon0&feature=related
Ez a számítógéphez van kötve.
Hali Jocó nyugodtan használhatsz 1n4148 -at a bat helyett
Kösz a vaálaszt!
És esetleg az 1N4007 is jó lenne? Mer most oan van kéznél.
Igen, az is jó helyette.
Heló!
Az akkor szuper. Köszönöm szépen a választ. Üdv.: Jocó!
A kommentekből úgy veszem ki, hogy ez egy sima kivezérlésjelző, csak egy előerősítőn keresztül a hangkártyakimenetre dugták.
Még úgy is jó lenne ha valaki meg tudná szerezni a kapcs. rajzát az nagyon jó lenne. Köszi.
Például itt van ez: Bővebben: Link
Talán az LPT-s megoldás jobb lenne, ha mindenképp számítógéphez kell, mert az sokkal egyszerűbb, és nem feltétlenül kell hozzá külső táp.
Szia,
"van egy programom amivel lehet állítani hogy hogyan villogjon" akkor csak egy egyszerű kapcs kell?
Én is ezt mondtam, de valamiért már a 3915-nél tartunk...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |