Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   545 / 608
(#) adam816 válasza reloop hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Igy nez ki!
(#) Pali79 válasza adam816 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A csík szerintem csak a nyák gyártásból visszamaradt filc vagy hasonló.
Az ellenállás értékeket ellenőrizted? a 22k és a 220k nekem kicsit gyanús, de lehet, hogy csak a kép színei nem az igaziak.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
(#) Allen Collins válasza Allen Collins hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Végig csipogtam az 1-es és a 7-es lábat, at AK2, AK3 áthidalásokig, de a 4,7k, 10k ellenállásokon nem csipogott át a multiméter, de elvileg jók kellenek, hogy legyenek, kimértem őket. A forrasztások szintén rendben. A hetes lábra ha ráteszem a csipeszem hegyét akkor az 1-es végfokra kötött hangszóró zúg mint az állat. Míg ha az egyes lábra teszem akkor csak éppen valami,
(#) reloop válasza adam816 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A forrasztási oldalt feltétlen le kell mosnod! A gyantába ágyazott óndarabkák a kóboráramok valóságos paradicsoma
Denaturáltszesz, nitrohígító, aceton stb...
(#) reloop válasza Allen Collins hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Idézet:
„A hetes lábra ha ráteszem a csipeszem hegyét akkor az 1-es végfokra kötött hangszóró zúg”

Ez sajnos egy hibás műveleti erősítő.
(#) adam816 válasza reloop hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Én azt hittem hogy a gyanta akárhogy szigetel, de majd lemosom es ugy kiprobalom. Lehet hogy ugy fog menni.
(#) reloop válasza adam816 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A gyanta a benne feloldódó szennyeződések miatt önmagában is képes vezetni. Erre csak ráerősítenek az ónszemcsék.
Ha a tisztítás után sem szólal meg az erősítő, mérd meg testhez képest a 2, 3 és 14 lábak feszültségét!
(#) Allen Collins válasza reloop hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Rendben, köszönöm. A mai estét végig csinálom vele mono-ba, aztán holnap kicserélem. Köszönök minden segítséget!
(#) Alkotó válasza Allen Collins hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

- Nem adtam egyértelmű tanácsot (elnézést), mikor a végfok vagy előfok hibára utaltam. A Front-1-et az AK1-el, a Front-2-t az AK2-vel tudod leválasztani. Ezek egyik végét emeld ki a panelből, és így próbáld meg a "megérintéses" módszert. Ha így zúgnak, akkor a végfok jó eséllyel rendben van.
- Nem lehet a fotó alapján megítélni, ezért ellenőrizd a CS8 és CS9 csatlakozóit jó sorrendben kötötted-e össze. Egy pötty jelöli az 1-es lábat, és "szembe" kell őket kötni, amire a felirat egyértelműen utal, de külön le is rajzoltam és mellékeltem.
- A fotók hiába nagyok, elég rossz minőségűek. Mégis vannak rajta gyanús kapcsolatok. Kettőt bekarikáztam neked.
(#) Allen Collins válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 1, 2016 /

Szia! A CS8, CS9 csatlakozók sajnos fordítva voltak bekötve. A feliratot figyelmen kívül hagyva, azt hittem, hogy a pötty a beültetési rajzon az 1-es lábat jelöli, ezeket most megcseréltem. Nem értem, hogy mégis hogyan szólhatott a front 1. Amikor kipróbáltam, akkor telefonról kapta a jelet, amikor este használni szerettem volna, akkor a gépről kellett volna mennie, a mute kapcsoló nyitásánál meg csak búgott az egész rendszer. A képen általad jelölt részeken gyanta cseppek voltak a fólián, csak a fényben olyan mintha ott szakadás lenne. Köszönöm szépen mindenkinek a sok segítséget, úgy néz ki, hogy már rendben működik a végfok Kár, hogy csak ma sikerült megoldani, de legalább volt egy utolsó házibuli az APX 100-al, sajnálom hajtani... Sikeres kapcsolásokban gazdag, boldog új évet kívánok mindenkinek!
(#) vipera1997 hozzászólása Jan 3, 2016 /

Sziasztok!
Reggel összedobtam egy ilyen kis tervet, abból amit találtam itthon, ha valaki ránézne és mondana pár véleményt, vagy tanácsot azt megköszönném.
(#) reloop válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Szia! Pár hiányosság, elkötés - ezekre magadtól is rájössz.
A BE, KI csokihoz már megint nem lehet tisztességesen hozzáférni.
A tápszűrés először haladjon végig a pufferkondenzátorokon, csak utána kösd az erősítőre!
(#) vipera1997 hozzászólása Jan 3, 2016 /

Sziasztok!
Valahogy ki lehet mérni ezt az ic-t hogy jó-e vagy nem?
(#) krisz69 hozzászólása Jan 3, 2016 /

Igen nekem is ez lenne a kérdésem tda 7293-94-et ki lehet mérni valahogy ??
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) WaRL0 hozzászólása Jan 3, 2016 /

Sziasztok. +-28VDC táp fesz áll rendelkezésemre ebből szeretnék legalább 2x100w/4ohmon. Megoldható tda7294 híd kapcsolásával?
(#) vipera1997 válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

100W/4 ohmo-hoz nem kell híd kapcsolás.
(#) WaRL0 válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Adatlap szerint +-27V mellett 70w-ot tud 4ohmom. Nekem pedig 100w es felette kell.
(#) vipera1997 válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Akkor a híd verzió kell neked.
(#) krisz69 válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

vagy használj 7293 parallel be. az szinte a végtelenségig párhúzamosirtható.
(#) promise válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 3, 2016 / 2

Hídkapcsolás esetén a terhelő impedanciának minimum 8ohm-nak kell lennie,ez szerepel az adatlapon is.
(#) krisz69 válasza promise hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

na igen! ezért is javaslom a 7293 at. 7294-elég kórlátólt.
(#) Kovidivi válasza krisz69 hozzászólására (») Jan 3, 2016 / 1

Csak a 7294-nek jobb a védelme!
(#) reloop válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 3, 2016 / 1

Szia! A 13-14 és a 14-15 lábak között egyik áramirányban diódát, ellentétesen pedig szakadást kell jelezzen a multiméter. Ha ez rendben, be kell rakni egy foglalatos tesztpanelbe és az élesztés szabályai szerint megnézni a működőképességét.
(#) WaRL0 hozzászólása Jan 3, 2016 /

Szóval akkor inkább probalkozzak 7293-al?
(#) reloop válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 4, 2016 /

Szia! A ±28V-os tápegységed hány amperrel terhelhető?
(#) WaRL0 válasza reloop hozzászólására (») Jan 4, 2016 /

Sajnos nem tudom, egy autós erősítő kapcsoló üzemű tápja. Az eredeti erősítő 2x150w-ot tudott 4ohmon 1%torzitás mellett.
(#) zotya1983 válasza promise hozzászólására (») Jan 4, 2016 /

Ez erősen tápfeszfüggő is! És lehet a 7294 hídat 4 ohmnon is használni,nem fog elpusztulni,maximum a hővédelme elöbb belép,a rövidzár védelme is ezen alapul ha túlmelegszik lekapcsolgatja magát betortyog vagy recseg és belép az áramkorlát.Ezért is visel el általában kisebb tápfeszültéget a híd mint a szingle ic s kiépítés.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
(#) reloop válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 4, 2016 /

Jól látod, akár hídkapcsolás is építhető erre a tápra. A TDA7294 IC-vel inkább a szóló kapcsolást ajánlom a hatásfok és az üzembiztonság miatt. Megbízható hidat tranzisztorokkal építhetnél.
(#) WaRL0 válasza reloop hozzászólására (») Jan 4, 2016 /

Köszönöm. Még nemtudom van-e értelme ennyire bele merülni az átalakításba.
(#) vipera1997 válasza reloop hozzászólására (») Jan 4, 2016 /

Egyik irányba 720 a másikba szakadás, akkor ez tökéletesen működik.
Köszönöm!
Következő: »»   545 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem